WTO-Conferentie Nairobi

Zicht op centrum Nairobi, Kenia.
datum 15 december 2015 - 18 december 2015
plaats Nairobi, Kenia
aanwezigen E.M.J. (Lilianne) Ploumen i, A.C. (Cecilia) Malmström i e.a.
organisatie Wereldhandelsorganisatie (WTO) i

1.

Uit Kamerbrief Minbuza:2015.149859:

2.

Van 15-18 december 2015 zal te Nairobi, Kenia, de tiende Ministeriële WTO Conferentie plaatsvinden.

De logistieke voorbereidingen voor de conferentie zijn inmiddels begonnen.

In verband daarmee dient binnenkort onder meer de registratie van de deelnemers aan de conferentie plaats te vinden. Het Koninkrijk zal, zoals gebruikelijk, vertegenwoordigd worden dooreen breed samengestelde delegatie.

Ik stel daarbij prijs op deelname van een afvaardiging van het Nederlandse parlement, die - als buitengewoon adviseurs - deel uitmaakt van de Koninkrijksdelegatie. Ik laat uiteraard graag aan het gezamenlijk oordeel van U en de Voorzitter van de Eerste Kamer over hoe die plaatsen toe te delen. Hierbij is gerekend op de aanwezigheid van maximaal 5 leden der Staten-Generaal. Met het oog hierop is een gelijkluidende brief gezonden aan de Voorzitter van de Eerste Kamer.


3.

Wereldhandelsorganisatie (WTO)

De Wereldhandelsorganisatie staat ook bekend als de WTO, de World Trade Organisation. De WTO is erop gericht handel te stimuleren. Dat doet ze door landen te laten onderhandelen over het verlagen van invoertarieven, het afschaffen van regels die de hoeveelheid handel beperken, en het laten gelden van gelijke regels voor alle landen. De WTO kan zelf geen regels maken; er kunnen alleen besluiten worden genomen als alle landen het met elkaar eens worden. Landen kunnen klachten indienen bij de WTO als andere landen zich niet aan die regels houden.

4.

Meer over...