Eerste Kamer & Commissiemarkt, Den Haag

Ridderzaal in Den Haag
© Kevin Bergenhenegouwen
datum 7 april 2015 17:00 - 22:30
plaats Den Haag
locatie De eeuwige jachtvelden, Plein 14 Toon locatie
aanwezigen J.P. (Joris) Backer i e.a.
organisatie Jonge Democraten (JD) i

Eerste Kamer der Staten-Generaal, Binnenhof 22, Den Haag

Jij bent uitgenodigd om op 7 April om 17:00u stipt op bezoek te gaan bij de Eerste Kamer en de D66 Fractie.

De politieke macht van de Eerste Kamer is groter dan ooit. Denk daarbij aan de debatten rondom het Sociaal Leenstelsel en de Zorgwet. Voordat een idee een wet wordt, moet deze een lange weg afleggen. Tijdens deze activiteit staan we stil bij de laatste stap in het wetgevingsproces en kijken we vooruit naar de toekomst van de Eerste Kamer. Samen met de Jonge Democraten Leiden-Haaglanden krijg jij de kans om D66 Eerste Kamerlid Joris Backer de vragen te stellen die er voor jou toe doen en te zien waar onze volksvertegenwoordigers zich begeven.

Deze avond kun je zelf op de regentenstoel zitten als kandidaat commissielid bij de Jonge Democraten. Een commissie biedt jou de kans jezelf te ontwikkelen door organisatorische en politieke ervaringen op te doen in de praktijk. Daag jezelf uit en werk samen met de rest van de commissieleden aan wat jij interessant vindt en druk je stempel op de afdeling

Als commissielid krijg je verantwoordelijkheid over je eigen projecten, ga je intensief samenwerken met je team en komt je persoonlijke ontwikkeling in een stroomversnelling. De afdeling geeft jou de benodigdheden, trainingen en ondersteuning die het voor jou mogelijk maken te doen waar je goed in bent en leuk vindt.

Kortom, een commissie draagt bij aan je persoonlijke en professionele ontwikkeling, naast een ontzettend leuke tijd waarin jij je netwerk uitbreidt! Denk jij dat je het in je hebt om actief deel uit te gaan maken van de op een na grootste afdeling van Nederland, bewijs het dinsdag 7 april.

1.

PERSOONLIJKE ONTWIKKELING

Stel doelen voor jezelf, ontwikkel nieuwe vaardigheden en ontdek waar jouw krachten liggen.

2.

BREID JE NETWERK UIT

Kom in contact met politici, het bedrijfsleven en andere jongeren, en ontdek wat jij belangrijk vindt.

3.

GRIJP JE KANS

Het is een geweldige tijd vol evenementen, activiteiten, nieuwe vrienden en plezier. Het is aan jou!

Ga jij de uitdaging aan? Schrijf je dan via het onderstaande formulier in.

http://goo.gl/forms/zIVtBK9nYx

Meer informatie vind je op de Facebook event

https://www.facebook.com/events/911393842218687/


4.

Jonge Democraten (JD)

Deze politieke jongerenorganisatie is verbonden aan D66 i en heeft als doel bij te dragen aan de individuele ontplooiing van alle mensen. De JD is opgericht in 1984 en bestaat uit jongeren tussen de 12 en 30 jaar oud. Met ongeveer 3500 leden is JD één van de grotere politieke jongerenorganisaties in Nederland. De JD heeft tien lokale afdelingen in het land.

5.

Meer over...