Bezet het Academiegebouw?

Kalender (Bron: swedeandsour / iStock.com)
swedeandsour / iStock.com
datum 20 april 2015 20:00
plaats The Florin, Nobelstraat 2, Utrecht (stad)
aanwezigen E.E. (Eberhard) van der Laan i e.a.
organisatie Jonge Democraten (JD) i

The Florin, Nobelstraat 2, Utrecht (stad)

Eerst werd het Bungehuis bezet. De ME moest er aan te pas komen om de studenten te verwijderen. En nu het Maagdenhuis - een speech van Eberhard van der Laan was tevergeefs. Allemaal voor de democratisering van de universiteit. De medezeggenschap moet versterkt worden, er moet meer financiële openheid komen en er moet paal en perk gesteld worden aan de tijdelijke arbeidscontracten. Is dat allemaal wel terecht? En haalbaar? Moet de universiteit überhaupt wel democratischer worden? Daarover zullen we in gesprek gaan met deskundigen. Kom vooral discussiëren!

Tijdens de inloop van 19:30 tot 20:00 uur zijn we aan de bar te vinden. De zaal waar de activiteit is, is op de eerste verdieping die je bereikt door bij binnenkomst links via een klapdeur de trap op te gaan. Toegang is gratis en voor iedereen, ook niet leden.


1.

Jonge Democraten (JD)

Deze politieke jongerenorganisatie is verbonden aan D66 i en heeft als doel bij te dragen aan de individuele ontplooiing van alle mensen. De JD is opgericht in 1984 en bestaat uit jongeren tussen de 12 en 30 jaar oud. Met ongeveer 3500 leden is JD één van de grotere politieke jongerenorganisaties in Nederland. De JD heeft tien lokale afdelingen in het land.

2.

Meer over...