Indonesië & Youth Economic Empowerment, Utrecht

Utrecht Centraal
© Kevin Bergenhenegouwen / PDC
datum 15 april 2015 20:00
plaats Utrecht
aanwezigen P.A. (Pia) Dijkstra i e.a.
organisatie Jonge Democraten (JD) i

The Florin, Nobelstraat 2, Utrecht (stad)

Op 15 april organiseert de landelijke werkgroep Diversiteit en Participatie een activiteit over internationale vrouwenrechten. In samenwerking met NGO Plan Nederland en afdeling JD Utrecht. Tijdens deze activiteit zullen de Jonge Democraten in gesprek gaan met twee meiden en een jongen uit Indonesië die momenteel onderdeel zijn van het Youth Economic Empowerment programma van Plan Nederland. In april zullen zij Nederland opnieuw bezoeken om een terugkoppeling te geven over hun deelname aan dit programma. Het is daarom een unieke aangelegenheid om hen te mogen ontvangen. De jonge vrouwen worden door NGO Plan Nederland ondersteund in de dagelijkse praktijk om ervoor te zorgen dat zij een baan vinden, goed onderwijs kunnen volgen en vervolgens als rolmodel voor andere vrouwen kunnen optreden binnen hun eigen gemeenschap. Vorig jaar hebben wij ze mogen ontvangen bij de afdeling JD Leiden-Haaglanden. Dit was een groot succes. Op 15 april willen wij verder spreken over de resultaten van het programma en de meerwaarde van dit soort programma's voor vrouwen wereldwijd. We zullen ook de emancipatiestrijd in Nederland bespreken en ingaan op de rol van de hedendaagse politiek. We gaan daarom in gesprek met onder andere Tweede Kamerlid Pia Dijkstra (D66). Het belooft een interessante avond te worden maar bovenal een uniek concept. De avond biedt de unieke gelegenheid om daadwerkelijk in gesprek te treden met vrouwen waar vaak over wordt gesproken en de persoonlijke ervaringen daarbij ontbreken.

Tijdens de inloop van 19:30 tot 20:00 uur zijn we aan de bar te vinden. De zaal waar de activiteit is, is op de eerste verdieping die je bereikt door bij binnenkomst links via een klapdeur de trap op te gaan. Toegang is gratis en voor iedereen, ook niet leden.


1.

Jonge Democraten (JD)

Deze politieke jongerenorganisatie is verbonden aan D66 i en heeft als doel bij te dragen aan de individuele ontplooiing van alle mensen. De JD is opgericht in 1984 en bestaat uit jongeren tussen de 12 en 30 jaar oud. Met ongeveer 3500 leden is JD één van de grotere politieke jongerenorganisaties in Nederland. De JD heeft tien lokale afdelingen in het land.

2.

Meer over...