Modderkolk in Wijchen kan geen personeel vinden

Met dank overgenomen van M.Sj. (Michiel) van Veen i, gepubliceerd op vrijdag 20 maart 2015, 3:26.

Hoewel het bedrijf Modderkolk uit Wijchen alles uit de kast haalt, lukt het maar niet om geschikte technische en ICT-medewerkers te vinden, kopte de Gelderlander op 29 januari jl. De 20 vacatures staan al lange tijd open. Het is voor Michiel van Veen een van de vele signalen dat er in Nederland onvoldoende gekwalificeerd technisch- een ICT-personeel is, en het tekort blijft maar toenemen. Dit kan een belemmering zijn voor de economische groei.

Om meer te begrijpen van de problemen waar Modderkolk mee kampt, bracht hij vrijdagochtend een werkbezoek aan het bedrijf, dat al 90 jaar actief is in de technische dienstverlening. “Mijn conclusie is zonder meer dat we aandacht moeten blijven houden voor ICT-opleidingen. Met het onder andere het Techniekpact en het nieuwe Team ICT bij het ministerie van Economische Zaken is het kabinet de goede weg ingeslagen. Maar ik houd de vinger aan de pols.”

Eind januari stelde Michiel Kamervragen over het bericht dat de ICT-sector uit Nederland wegtrekt als gevolg van het tekort aan geschikt personeel.