Bijeenkomst 'grensverleggende brancheorganisaties', Den Haag

Ridderzaal in Den Haag
© Kevin Bergenhenegouwen
datum 21 april 2015 13:30 - 17:15
plaats Den Haag
locatie de 'Malietoren', Bezuidenhoutseweg 12 Toon locatie
aanwezigen K. (Kim) Putters i, J. (Hans) de Boer e.a.
organisatie VNO-NCW i

ALLEEN TOEGANKELIJK VOOR LEDEN VAN VNO-NCW EN MKB-NEDERLAND

Op dinsdag 21 april aanstaande houden VNO‑NCW en MKB‑Nederland in de MalieToren te Den Haag een symposium ter gelegenheid van het verschijnen van het boek Grensverleggende brancheorganisaties van Berenschot. Berenschot heeft de afgelopen periode een vervolgonderzoek gedaan op het baanbrekende onderzoek van twaalf jaar geleden: 'Ondernemende brancheorganisaties'. Wat is er in twaalf jaar veranderd en wat zijn de ontwikkelingen voor de betekenis, strategie en organisatie van brancheorganisaties de komende jaren?

Naast een plenair deel waar VNO-NCW-voorzitter Hans de Boer, directeur van het Sociaal en Cultureel Planbureau Kim Putters en de auteurs inleidingen verzorgen, is er een tweetal sessies: grensverleggen door ondernemerschap en grensverleggen door samenwerken. Tijdens de sessies wordt er door directeuren van brancheorganisaties ingegaan op de thema's van de sessies op basis van de eigen aanpak door de brancheorganisatie. Dat kan voor u veel informatie, ideeën én inspiratie opleveren.

 

Programma:

13.30-14.00 uur

 

inloop met koffie en thee

14.00-14.05 uur

welkom door dagvoorzitter Leendert-Jan Visser, directeur verenigingszaken VNO‑NCW en MKB‑Nederland

14.05-14.35 uur

inleiding Kim Putters, directeur Sociaal en Cultureel Planbureau, over 'Verenigd in verandering, grote maatschappelijke organisaties en ontwikkelingen in de Nederlandse civil society'

14.35-15.00 uur

inleiding 'Grensverleggende Brancheorganisaties' door de auteurs

15.00-15.15 uur

inleiding Hans de Boer, voorzitter VNO-NCW

15.15-15.45 uur

pauze

15.45-16.30 uur

2 parallelsessies over:

  • 'grensverleggen door ondernemerschap’ door Erik van Engelen, directeur

Uneto-VNI en door Fred Schoorl, directeur BNA, en

  • 'grensverleggen door samenwerken' door Geert Huizinga, manager industriebeleid FME en door Hester Duursema, directeur Binnenvaart Logistiek Nederland.

16.30-17.15 uur

2 parallelsessies gelijk aan bovenstaande. Deelnemers kunnen dus beide sessies bijwonen.

17.15 uur

borrel

Aan deelname zijn geen kosten verbonden. U kunt zich opgeven voor deze bijeenkomst door het invullen en retourneren van het aanmeldformulier in de bijlage. Nadere informatie over de bijeenkomst is te verkrijgen bij Marcel Braakman (070 3490 189 of braakman@vnoncw-mkb.nl) of Rita ter Steeg (070 3490 351 of steeg@vnoncw-mkb.nl)


Inhoudsopgave

  1. VNO-NCW
  2. Meer over...

1.

VNO-NCW

VNO-NCW is de belangenorganisatie voor ondernemers in Nederland.

VNO-NCW behartigt in deze hoedanigheid de belangen van bedrijven uit alle sectoren richting Den Haag en Brussel. Deze belangenbehartiging richt zich met name op het in stand houden van het ondernemersklimaat in Nederland, en op het creëeren van een sterke Nederlandse economie. VNO-NCW is gestructureerd als een vereniging.

2.

Meer over...