SP NL

Met dank overgenomen van Socialistische Partij (SP) i, gepubliceerd op maandag 16 maart 2015.

100 % Sociaal

Hoofdmenu

x

De zorgverzekeraars verspillen jaarlijks honderden miljoenen aan reclame en klantenbinding, maken winsten, willen beslissen waar u uw zorg krijgt en gaan op de stoel van artsen zitten. Het is hoog tijd dat we de enorme macht van de zorgverzekeraars breken. Dan pakken we de zeggenschap over de zorg terug.

Het kan als we de basisverzekering weer publiek regelen. Door de zorgverzekeraars om te vormen tot één publieke organisatie kunnen de premies omlaag, de kwaliteit omhoog en halen we de macht weg bij de zorgverzekeraars. Honderden miljoenen worden bespaard op de uitvoering. De bureaucratie wordt aangepakt.

Dit kabinet heeft geen probleem met de enorme macht van de zorgverzekeraars. Sterker nog, zij vergroten de macht. Patiënten, huisartsen, psychologen en psychotherapeuten spraken zich al uit tegen de macht van de zorgverzekeraars, en voor een publieke basisverzekering. Doet u ook mee? Spreek u uit voor de publieke basisverzekering!

Lees het hele voorstel voor de publieke basisverzekering hier.

Marktwerking heeft onze zorg niet beter gemaakt, wel duurder. Met de publieke basisverzekering verdwijnt de marktwerking uit de zorg. De zorgverzekeraars vormen we om tot één organisatie. Honderden miljoenen worden bespaard op de uitvoering. De bureaucratie wordt aangepakt en de commerciële prikkels die uitnodigen tot winstbejag, productiedraaien en verspilling worden gestopt.

De zorgverzekeraars 9,3 miljard euro op de bank staan en maakten ze in 2013 1,4 miljard euro winst. Ze geven jaarlijks een half miljard uit aan reclame en klantenbinding. Met minder reserves, minder reclame en een betere samenwerking tussen zorginstellingen kunnen de premies fors omlaag. Stop deze verspilling en kies voor de publieke basisverzekering. Doet u ook mee?

Artsen en andere zorgverleners zijn het zat dat de verzekeraars op hun stoel gaan zitten. Met een publieke basisverzekering krijgen de artsen en andere zorgverleners de zeggenschap over de zorg terug. Niet de zorgverzekeraars maar de professionals bepalen welke zorg wordt verleend en welke medicatie wordt voorgeschreven.

Ook voor de patiënten is het goed nieuws. Niet de zorgverzekeraars zal kiezen waar je de zorg krijgt, dat doe je zelf. Het uitsluiten van verzekerden die veel zorg nodig hebben, zoals chronisch zieken, oud-kankerpatiënten en ouderen, is afgelopen. De publieke basisverzekering is er voor iedereen. De zorg is van ons allemaal. Spreek u uit voor de publieke basisverzekering!

 • Gilbert Verboom

  Eindelijk een partij die begrijpt dat we afdalen naar Amerikaanse toestanden, waarbij alle macht bij de verzekeraars komt te liggen! Voor dat we het weten wordt je als chronisch zieke uit je verzekering gegooit omdat je teveel kost, ook betaal je duizenden Euro penningen. Laten we er maar niet aan denken wat er gaat gebeuren met iedereen die geen penningen meer kunnen betalen.

 • M Amirkhan

  Ook hier faalt de marktwerking wijst de praktijk uit. Zsm terug naar de publieke marktwerking. Beter ten halve gekeerd......

 • Hans Hoogerheide

  Publieke dienstverlening moet je niet overlaten aan de markt. Winst voor de een betekent verlies voor de ander!

 • Ymie van der Ploeg

  Ik steun de publieke basisverzekering omdat medische zorg toegankelijk hoort te zijn voor iedereen en dat zou niet een financiële kwestie mogen zijn in een welvarend en ontwikkeld land als het onze. Door de verzekeringen te privatiseren kunnen talloze mensen hun noodzakelijke medische zorg niet eens meer betalen. Jaren terug had men 't wel eens over "Amerikaanse toestanden". Die zijn de laatste jaren dus gecreëerd!

 • Eveline Oosterman

  Marktwerking in de zorg is het slechtste plan ooit! Op zorg zou nooit en te nimmer winst gemaakt mogen worden, omdat dit niet ethisch is.

 • J.Visser

  Weg met de marktwerking in de zorg! Zorg voor een publieke zorgverzekering.

 • Hein Winands

  De vorige kabinetten en nu ook dit kabinet wil marktwerking. Het enige wat nu na 10 jaar marktwerking in de zorg kunnen concluderen dat het NIET werkt. De regering wil de zorg vooral betaalbaar houden voor de volgende generatie. Maar hoe kun je dit in deze tijd waar de mensen NU de zorg niet meer kunnen betalen, en de zorg die je nodig hebt niet krijgt als je de zorg niet kunt kopen. De ergste maatregel in de zorg is toch de eigen bijdragen van € 375.00 euro mensen mijden noodzakelijke zorg omdat ze gewoon geen € 375.00 euro hebben. Daarom moeten we terug naar een socialere zorg of gewoon terug naar het ZIEKENFONDS EN DE PARTICULIEREN VERZEKERING zoals het eerst was. Een arts heeft een EED VAN HIPPOCRATES afgelegd maar hier kan hij door de verplichtingen van de zorgverzekeraar niet meer naar zijn patiënten niet meer aan voldoen, Daarom lijkt het mij ook logisch dat de artsen hier een mandaat aan stellen en tegen de zorgverzekeraar in gaan om weer gewoon hun werk te doen. Succes SP.

 • R.Schutte

  ik steun het helemaal dat de zorg een publieke basisverzekering word en de zorg weer echt zorg word, want zoals het nu gaat is het alleen maar goed voor de winst van de zorgverzekeraars en lijden de mensen eronder

 • frank holweg

  Ik ben voor een publieke basisverzekering, dat maakt een einde aan de mythe van marktwerking in de zorg. Zorg is van en voor ons, daar hoort geen concurrentie tussen.

 • Marijke van Garderen

  Ik steun het standpunt van de SP inzake het oprichten van één publieke basisverzekering.

 • Gerard Lettinck

  Zorg is van en voor ons allen. Ik vind het ongehoord dat verzekeringsmaatschappijen zich verrijken aan zaken die nodig zijn om te leven. Deze ongelofelijke neoliberale gekte moet maar eens over zijn.

  • M. 
   Gaikema

  Met de huidige verzekering betaal ik een buitensporig hoge premie en als chronisch zieke betaal ik alsnog het grootste deel zelf. Een zorgverzekering zou ons moeten helpen, niet ons nog meer in de (financiële) problemen helpen. Daarbij, zoiets belangrijks als zorg zou niet uitgebuit moeten worden om winst te maken, maar een publieke voorziening moeten zijn zonder winstoogmerk.

 • Mistyedge

  Ik moedig ieder plan aan, die het huidige zorgklimaat naar behoren kan verbeteren. Nog nooit eerder in mijn leven kreeg ik zo weinig voor een torenhoog bedrag per maand aan de zorgverzekering, dan ernaast nog een torenhoog eigen risico, waardoor ik ga twijfelen om mijn noodzakelijke! medicijnen nog te gaan bestellen. Dat bespaart me dan 350 per jaar dat is een groot bedrag, en het kost me mijn gezondheid. Een zeer wrange keuze optie.....ik ga het liefst terug naar de tijd dat ik fijn een "ziekenfonds" was en een normaal bedrag per maand kwijt was aan verzekering. En dan nog los van alle andere mensen die verzuipen onder rekeningen, en mensen die nog geweigerd worden hij bepaalde zorgverzekeraars, ik vind dat crimineel. Een ieder zou recht moeten hebben op een betaalbare en verantwoordelijke zorg. Laat staan mensen die bepaalde behandelingen niet vergoed krijgen zoals huid correctie na veel afvallen of correcties aan boven oogleden...echt ik heb bar weinig vertrouwen in de zorg en hoe ze met ons mensen als producten om wensen te gaan, en waarvoor??? Geld........ winst..... verrijking......:(

 • Marijke

  Eindelijk verstandige voorstellen. Hoop dat we het voor elkaar krijgen

 • polderman

  Ik ondersteun de publieke basisverzekering omdat : - De kosten de pan uit rijzen en naar beneden kunnen als de managers lagen er tussen uit worden gehaald - De zorg verzekeraars nu gaan steeds vaker zitten op de stoel van de arts,dat vind ik een zeer kwalijke zaak, terwijl zij hier niet over gaan. De artsen zijn kundig genoeg om te beslissen welke zorg de patiënten nodig hebben. De publieke basis verzekering is voor ons allemaal en premies kunnen dan dalen

 • Erwin Greven

  Ziek zijn is geen keuze. Een goede gezondheidszorg is een basisrecht.

 • Krista

  Aangezien ik zeldzame chronische ziekte heb, is het vaak zoeken naar een arts die bekend is met mijn ziekte. Al eerder heb ik het ziekenfonds gebeld met de vraag of zij een arts voor mij kunnen zoeken. Dit kunnen ze niet, het ziektebeeld is te zeldzaam, dus voor hun geen reden om daar onderzoek naar te doen of de juiste artsen voor te vinden. Kortom: zoek het zelf lekker uit! En juist dat ziekenfonds zou beslissen waar ik mijn zorg moet afnemen? Mijn keuze beperken als ik zelf na veel moeite een geschikte arts heb gevonden? Mijn rekeningen niet betalen omdat de juiste artsen voor mij nu eenmaal niet om de hoek in een Ieknhuis zitten? Chronisch ziek zijn kost al genoeg, mag ik dan alsjeblieft wel ook de zorg waar ik mee verder kan?!

  • D. 
   Visser-Matser

  Met een publieke basisverzekering en premies naar inkomen, krijgen we een systeem, dat veel eerlijker, rechtvaardiger en gezonder is voor de patiënt en voor uw portemonnee. Voor iedereen is de zorg dan gewaarborgd of je nu ziek of gezond bent.

 • Marjan P.

  Ik steun publieke basisverzekering omdat zorg geen markt is, en ziekte geen vrije keus! Ik ben ervan overtuigd dat het idee van een zorgmarkt een gevoel van schaarste creëert, en dat dat gevoel van schaarste mensen ertoe aanzet vooral goed voor zichzelf te zorgen en te overvragen 'je hebt er toch recht op?' (en daarmee de zorg duurder te maken dan nodig). Dat er in het weekend geen apotheek meer open kan zijn in een van de grote centrumplaatsen (27.000 inw.) in de Veenkoloniën van de provincie Groningen maar dat je naar de apotheek van een ziekenhuis 20 km verderop moet, lijkt me ook een direct gevolg van marktwerking.

 • Astrid van Heumen

  Ik steun de basisverzekering omdat de kosten voor de zorgverzekering niet meer zijn op te brengen. In verleden heb ik altijd ziekenfonds gehad en nooit of te nimmer een probleem ... nu alleen maar problemen en veel hogere kosten !

 • M lenders

  Zorg is geen markt

 • Jip Buurman

  Het wordt eens tijd dat het basispakket niet meer wordt uitgemolken. Zorg hoort overal hetzelfde te zijn, zonder allerlei verschillende dure kantoorcomplexen met topsalarisen aan de directieleden of uitbetalingen aan aandeelhouders. Zorg is een taak van de overheid, niet van de commercie. Het is al een belachelijk idee dat er soms "gratis" iPads en andere troep wordt weg gegeven aan mensen, geef mij maar een betere zorg!

 • Martin Oosterman

  1 publieke basisverzekering zou voor de burger de hoge kosten enorm drukken. We betalen nu voor de pot van de verzekeraar. Kan toch niet!

 • Koos van Bodegraven

  Hierbij steun ik de aktie om de zorg terug te brengen waar hij hoort. Bij de arts en de patiënt en niet bij de verzekeraar. Op naar de publieke basisverzekering.

 • Luit Boonstra

  Samen voor de zorg en niet voor de bonussen van verzekeraars. Iedere bonus is een verhoging van de premie

 • Maaike Buurman

  Als hulpverlener heb ik te maken met de achteruithollende zorg. Alles wat zo zorgvuldig was opgebouwd door onze ouders en grootouders aan sociale zekerheid wordt steeds verder afgebroken. Verzekeraars gaan op de stoel van artsen zitten en schenden daarmee de privacy van de patient/client, verkwanselen kwaliteit. Ik werk nu voornamelijk voor mensen met een persoonsgebonden budget. Juist de mensen die zo'n behoefte hebben aan zorg en begeleiding worden steeds meer de dupe, zo mogen bij veel gemeentes uiteindelijk niet meer zelf hun hulpverlener kiezen, ze krijgen steeds minder budget en laten we het alsjeblieft niet hebben over de door de strot geduwde transitie,..... wat daar allemaal mis gaat is te schandalig voor woorden. Ik kan nu zelfs geen boodschappen meer doen, mijn rekening is leeg!! terwijl ik heel hard werk, foutje, bedankt! Waarschijnlijk is er niet nagedacht over de zzpers die hiermee hun werk kwijtraken of het gewoon niet meer op kunnen brengen dit werk te doen. Fijne marktwerking! Ik kap er in ieder geval mee,.... zodra ik een andere bron van inkomsten vind. Jammer, want, ook al zeg ik het zelf, ik ben een goeie kracht en ik voel me bij het grofvuil weggezet. Kortom, laten we weer een publieke basisverzekering doen, dan kunnen de professionals allemaal hun werk weer doen en worden we in de zorg weer echt (op maat en persoonlijk) geholpen.

 • Bjorn Pichon

  De bevolking is het zat!! De premies zijn zo langzamerhand onbetaalbaar en als klap op de vuurpijl krijg je ook nog eens het eigen risico voor je kiezen a 375 euro als je veel zorg nodig hebt zoals ik. En zo zijn er duizenden mensen. Mensen: denk na wat u op 18 maart stemt. Als u voor de gevestigde orde stemt bent u een dief van uw eigen portemonnee!!

 • Susannna Lemmen

  Ik ben het hier helemaal mee eens, ik ben voor een publieke basis verzekering, de macht moet weg bij de verzekeringsmaatschappijen, de zorg is geen markt!!

 • J.L. Tersmette

  Ik steun de publieke basisverzekering omdat ik, vanaf de invoering van het huidige stelsel, het voordeel voor de patiënten niet heb kunnen vinden. De miljarden zorggelden die zorgverzekeraars op de plank hebben liggen horen in de zorg, niet in de zakken van de verzekeraars. Zorg is geen markt en wie zich in de zorg begeeft om daar winst uit te halen die hoort daar niet thuis.

 • Hilke van Hove

  Ik ondersteun de publieke basisverzekering omdat ik geen product ben en ook niet als een mealticket behandeld wil worden.

 • marianne Bemelmans

  Als chronisch zieke, is de zorg niet meer te betalen.

  • M. 
   Batenburg

  Zorgverzekering is voor veel mensen al niet meer op te brengen, en gaat anders de komende jaren alleen maar omhoog!

 • Joop Dijkstra

  Ben het geheel eens om marktwerking te stoppen en echt te richten op sociaal zorgverzekering zoals het destijds was. Er is genoeg gerommeld, nu tijd voor echte zorg in al haar facetten.

  • c. 
   grootzwagers

  Ik steun de publieke basisverzekering.

 • Pieter van Oeveren

  DE zorg verzekering is geen plaats voor markt werking, vandaar mijn voorkeur voor een VOLKSVERZEKERING

 • Jos Wolswijk

  Zorgverzekeraars hebben er geen belang bij dat de zorg goed is maar alleen dat hij goedkoop. Goed en goedkoop zijn niet hetzelfde (al probeert Schippers ons voortdurend iets anders wijs te maken). Alleen al om die reden is het ongewenst dat zorgverzekeraars de toegang tot de zorg kunnen bepalen. Het is inmiddels duidelijk gebleken dat de grote zorgverzekeraars op de stoel van de zorgverleners zijn gaan zitten en daarbij hun financieel belang zwaarder laten wegen dan het belang van de patiënt. Hoogste tijd dus om dit experiment stop te zetten voordat de patiënt nog meer schade lijdt.

 • Eltjo Dijkhuis

  Door de marktwerking is de zorg ontoegankelijker voor mensen met lage inkomens en worden juist deze mensen ontslagen in de zorg en dus dubbel gepakt. Maar wordt de kwalitet van zorg ook uitgekleed door het inkopen op prijs. Dus stoppen hiermee laat de menselijkheid terugkeren!

 • Corrie verhoeven

  ik steun een publieke basis verzekering omdat het voor iedereen betaalbaar moet zijn en er met gezondheidszorg niet gepokerd mag worden, het mag geen concurrerend spelletje voor de verzekeraars zijn, maar het moeten beslissingen zijn van arts en patïent samen.

 • Frits ten Hove

  Ook ik ondersteun de publieke basisvoorziening. Zorg is geen markt. Nooit geweest. Valt er dus ook niet van te maken. Het moet in de zorg om de mens gaan, niet om zo hoog mogelijke winst.

 • Julien Rayée

  Omdat de zorgverzekeringen met het huidige systeem ontaarden in een aantal dictatoriale maatschappijen, en het beoogde doel, de marktwerking in de zorg, precies de andere kant opgaat.

 • Cornelis en Henny Burger

  Mijn vrouw en ik zijn beide afhankelijk van zorg, daarom is onze eigen bijdrage dit jaar 750 euro. En dat van een AOW, schandalig. Dit kabinet moet zo snel mogelijk vertrekken. Ik ben dus voor publieke basisverzekering.

 • Winston Arntz

  Zorg. Iedereen heeft er recht op, iedereen moet het kunnen krijgen, zonder voorwaarden of andere afhankelijkheden. De marktwerking is beschamend, zorg is geen handel. Zorg is voor jou, voor mij, voor iedereen. Zórg!

 • TJL van den Ecker

  Ik en mijn echtgenote vinden de huidige ziekte kosten en de bemoeizucht van de zorgverzekeraar op het criminele af waar bemoeien zij zich mee. Op de stoel gaan zitten van de arts gaat ons te ver veel te ver. Maar ook het eigen risico uitbuiten van ons Nederlanders en verder niets. Dit moet zo gauw mogelijk ophouden

 • Willemien Peters

  heel belangrijk en noodzakelijk dat de publieke basisverzekering terugkomt. de premie wordt voor de gewone harde werker ( lees de gewone man/vrouw ) onbetaalbaar. En dit terwijl ik de zorg in z'n algemeen niet zie verbeteren. De zorgverzekering is meer een zorgbank geworden dan een dienstverlenend orgaan die zich niet ver- rijkt

 • Yenk Woudenberg

  Marktwerking heeft de zorg in ons land kapot gemaakt! de échte goede (juiste) zorg is nu alleen beschikbaar voor de rijkere in ons land. Ik ben tegen de macht van de zorgverzekeraars, en voor een publieke basisverzekering. De miljarden winst die de zorgverzekeraars nu maken moet per direct met terugwerkende kracht ten goede komen aan de verzekerden.Het hele zorgstelsel moet zonder winstoogmerk worden uitgevoerd.

 • Tien Roelofs

  Laat de artsen beslissen en niet de zorgverzekeraars pas dan kunnen de kosten omlaag en krijgen we een eerlijke zorg en geen winst bejag

 • Dian en Peter van Amelsfort

  De verzekeraars zitten nu op de stoel van de arts. Medicijnen, voorgeschreven door gespecialiseerde artsen worden nu niet vergoed omdat ze te duur zijn. Wie bepaald welk medicijn goed voor me is? De zorgverzekeraars hebben het nu voor het zeggen. Dit kan en mag niet.

 • marieke Sanders kuik

  Ik werk zelf in de zorg en zie met eigen ogen de schreinende situatie,s onder de clienten. Ik kan en mag nu zelfs geen extra tijd meer aan de mensen besteden want dat past niet meer binnen hun zzp ik vind het te TRIEST voor woorden.

 • Lia

  Marktwerking in de zorg heeft alleen ervoor gezorgd dat gehandicapten en chronisch zieken zwaar zijn gestraft. De top van de verzekeraars geeft méér om hun nieuwe audi dan om de patienten die nu zorg mijden. De kosten zijn gestegen, de verzekeraars hebben miljoenen, en ik als gehandicapte mag leven van 16 euro per week. Dóór de enorme eigen bijdragen, de bijkomende kosten van ziek zijn. Zorg ontvang ik amper meer, maar ik betaal mij een slag in de rondte. zet m op SP, het kan efficienter, goedkoper én eerlijker! #rekenaf met de grootgraaiers ajb!

 • Marianna Kramer

  Vóórdat dit huidige zorgstelsel in het leven geroepen werd heb ik nooit problemen gehad met hulp inroepen van de zorg wanneer ik dat echt nodig had. Sinds dit huidige zorgstelsel echter ben ik een noodgedwongen zorgmijder geworden omdat ik het domweg niet kan bekostigen op deze wijze. Hoge premie kosten én hoge eigen risico kosten samen; voor mensen die net zoals ik weinig te besteden hebben is dit domweg een rampenstelsel !! Veel te duur !!! Moet ook kunnen blijven eten en drinken nog immers..het is namelijk of/of voor mij en niet en/en per maand..vandaar dat je dan maar niet naar de zorg gaat..of je zou er bij neer moeten vallen zeg maar... Dit is een stelsel voor de rijkelui..maar niet voor ons onderaan de ladder van de samenleving !! Verder is het te belachelijk en erg voor woorden dat de zorgverzekeraars de macht hebben vandaag de dag en de artsen de les lezen wat wel of niet te doen voor hun patienten. Schandalig dat ze op de stoel van de deskundige arts gaan zitten en die op de vingers menen te mogen tikken reeds..schoenmaker hou je bij je leest zou ik zo zeggen. Kortom in alle opzichten werkt dit hele systeem alléén maar chaos en ellende in de hand. Het is een beleid waar je zieker van wordt en zéker NIET gezonder op deze manier als je niet rijk bent !!! DAAROM STEUN IK VAN HARTE DE PUBLIEKE BASISVERZEKERING.

 • G.L.Valk-Blokland

  De publieke basis verzekering is veel eerlijker. Juist ook die inkomens afhankelijk wordt. De praktijk van alle dag bewijst dat er teveel probelmen zijn met de huidige wijze van verzekeren. Zorg verleners kunnen nogal eens geen hulp bieden aan de patient, op de wijze die zij zelf voor staan. Zij worden teveel ingeperkt en de patient ontvangt niet de zorg die hij nodig heeft.

 • Rudy Scholte

  Ik steun de publieke basisverzekering o.a. omdat het zo echt niet verder kan en dat iedere Nederlander weer zijn premie kan betalen

 • Henny Rensenbrink

  Ik steun de publieke zorgverzekering voor 100 %. Winst maken op zorg ? Daarvoor betalen we toch geen premie ? De werkwijze en het contracteren van zorgverleners zoals dat tot nu toe gaat vind ik verschrikkelijk. Word daar angstig van. Steeds meer betalen en steeds minder krijgen. Mijn artsen moeten tijd besteden aan allerlei zaken die NIETS met hun zorgverlening te maken hebben. Ik wil ZORG van mijn artsen. Die willen zij mij bieden, helaas......het gaat hen aan tijd voor aandacht ontbreken. DE ZORGVERZEKERAARS van hun winst beroven en patienten goede zorg laten krijgen : daar ga ik voor !

 • Henk van den Brule

  Ben het helemaal eens met de plannen zoals door Renske Leyten voorgesteld.Goede zorg voor iedereen onafhankelijk van de grootte van de portemonnee.

 • C.P.M. Verhoeven

  ik steun hierbij de basisverzekering omdat de verzekeraars het niet voor het zeggen moeten hebben en het voor iedereen betaalbaar moet blijven

 • Zwanny Wouda

  Ik steun dit idee ook van harte, heel graag een publieke verzekering, met premies naar draagkracht )tot een zeker, vrij hoog, plafond'

 • Piet Bestebroer

  Het is moreel gezien een schande dat bureaucraten bepalen hoe en welke zorg nodig is en tegen welke prijs. Tevens worden in het huidige zorgverzekeringsmodel vele euro's gespandeerd aan concurrentie en reclame, een belachelijk gegeven. Ga terug naar een model waar professionals besturen en economen controleren. Kortom: een publieke basisverzekering waar iedereen, behalve slimme investeerders, baat bij heeft.

 • Hans Mekenkamp, Almelo

  Mijn fysiotherapeut zegt dat het enige voordeel is dat de kwaliteit van de zorg wel is verbeterd, maar het wordt voor de patiënt onbetaalbaar. We moeten terug naar het ziekenfonds.

 • eddy kuipers

  ik steun dit omdat ik vind dat alles onbetaalbaar wordt met een inkomen op bijstands niveau, steeds verhogingen terwijl de winsten van de (zorg)verzekeraars hoger worden en de dekking voor de verzekerden lager

 • Pieter de Vogel

  Sinds de privatisering van het zorgstelsel is het allemaal alleen maar duurder geworden ipv goedkoper, we zijn in dit land echt doorgeschoten. De macht van de zorgverzekeraars is enorm toegenomen en ik merk dat ook aan den lijve. Ik werk nl. als magazijnmedewerker bij een groot distributiecentrum waar wij gespecialiseerde hulpmiddelen en speciale voeding leveren aan chronisch zieke patiënten. De laatste jaren hebben ook wij daar ondervonden hoe groot de macht van de zorgverzekeraars is geworden en hoe zij bepalen welke spullen en hoeveel de mensen bij ons mogen bestellen. Laten we teruggaan naar het oude ziekenfondssysteem zodat iedereen weet waar hij of zij aan toe is.

 • Marjon Beukering

  Bij deze betuig ik mijn steun voor dit goede plan! Ben het eens met alle genoemde redenen!

 • Jos Kluijtmans

  Helemaal mee eens! Je weet nu helemaal niet meer waar je aan toe bent. Achteraf kan blijken dat je in het ziekenhuis verleende hulp niet wordt vergoed! En dat allemaal met steeds weer verhoogde premies en Eigen Risico! Terug naar het ziekenfonds!!

 • Rein Wynja

  Ik steun de publieke basisverzekering omdat er zo snel mogelijk een einde moet komen aan de neo-liberale corruptie en marktterreur op alle semi-publieke terreinen in NL, dus ook de Zorg. Ik stel voor, zodra de verzekering er is, als eerbetoon aan de man die het met een zelf gekozen (?) dood moest bekopen, het 'de Gotliebverzekering' te noemen . Hem werd als toegewijd ambtenaar bij de Nza, nota bene de toezichthouder op de Zorg, het leven en werken door de verziekte, verziekende en corrupte VVD-top van die organisatie zo onmogelijk gemaakt dat dit het enige is dat we als samenleving postuum nog voor hem kunnen doen.

 • Westerhoff Gerrit

  “Marktwerking heeft de zorg niet goedkoper, beter of toegankelijker gemaakt. De benadeling van sommige patiëntengroepen vanwege financiële redenen, de enigste reden die ik kan bedenken is dat er nog meer winst gemaakt wordt. En de kwaliteit van zorg holt naar beneden.

 • Mynke Vet

  Meer menselijke maat, die moet weer terug in de zorg en niet dat de zorgverzekeraar bepaalt waar ik geholpen word.

 • Peter Simons

  De macht van de zorgverzekeraars zorgt voor een kostbare bureaucratie en een ongewenste inmenging in de behandelingen. Wat zo mooi "Zorg op maat" heet betekent budgetzorg die lang niet in alle gevallen het zelfde betekent als gewenste zorg. De zorgpaden in de GGZ zijn hier een voorbeeld van. De ziekenhuizen mogen wel meer zorg leveren, maar krijgen hier niet de vergoeding voor en komen daardoor geld tekort. Het gaat inmiddels om het geld en niet om de patiënt.

 • André en Ingrid klaver

  Wij staan volledig achter de publieke basisverzekering!

 • Leo Lutgens

  Ik zou in januari ongeveer € 8,-- meer pensioen uitbetaald krijgen. Bleek echter € 8,-- minder te zijn omdat de zorgverzekering € 16,-- duurder was geworden. ( De premie van de zorgverzekering wordt door mijn pensioenfonds ingehouden).

 • Ton van kooten

  Ik steun zeker de publieke basisverzekering, geen concurrentie voor dezelfde zorg, geen bizarre winsten en geen macht voor de verzekeraars die op de stoel van de artsen gaan zitten, waardoor er gevaarlijke situaties kunnen ontstaan doordat er mensen de nodige zorg wordt afgewezen.

 • Anke van Schie-Hemmen

  Ik zie door de bomen het bos niet meer, welke polis moet je nemen. Elk jaar is het weer opnieuw maar zoeken en afwachten wat er gedekt is met de zorg. Ik wil graag duidelijke betaalbare zorg voor iedereen en dat de artsen weer kunnen vertellen wat goed is voor zijn patiënt

 • jordi de Vries

  Ik wil de idiote premies fors omlaag laten gaan met dat geld kan je opzij zetten voor leukere dingen. en niet de zorgverzekering laten bepalen wat voor doktoren of ziekenhuizen heen mag. en we moeten goed samenwerken met elkaar dat kan fouten voorkomen en geld verspilling tegen te gaan.

 • Gerard de Puit

  In het huidige stelsel worden woekerwinsten gemaakt over de rug van zieke mensen. Tevens worden topsalarissen verdiend door mensen die aan de zorg op zich niets bijdragen. Daarmee is dit stelsel uiterst onrechtvaardig en moet je niet willen in een fatsoenlijke maatschappij.

 • Andre Steijns

  Ik ben zelf een chronisch zieke en heb het zwaar om elke maand mijn premie te betalen, daarnaast is de eigenbijdragen, die elk jaar hoger en hoger wordt voor mij onbetaalbaar en dus zal ik op een gegeven moment zonder verzekering zitten. Dit kan niet ivm nierdialyse...dus hoe nu verdere? De basisverzekering oude stijl zoals vroeger, dat was prima geregeld en iedereen kreeg wat ie nodig had!

 • M.I. Leeuwerik

  Als oudere met alleen een 'gekorte' AOW kan ik amper de eindjes aan elkaar knopen. Even een bloedonderzoek moeten laten doen....250 euro van mn 'eigen risico' af. Moet k dan zo'n onderzoek maar niet laten doen met een risico rond te lopen met leukemie? Weg met de exorbitante winsten van de zorgverzekeraars en weer terug naar een betaalbare en volledig zorg.

 • Piet Blokzijl

  Met de publieke basisverzekering zijn wij beter af dan met het huidige marktwerking systeem, waarbij er veel geld naar allerlei managers en andere zakkenvullers gaat.

 • Gerda Dik

  ik denk dat zorg van en voor mensen moet zijn en niet iets waar aan verdient moet worden. Zorg zou niet voor verdeeldheid moeten zorgen.

 • Zwanny Wouda

  Ik wil ook heel graaag een publieke verzekering betaald naar draagkracht, tot op zekere, behoorlijke, hoogte!

 • Herman Laarman

  De zorg is géén handel, maar een uiting van beschaving en vertrouwen in de overheid en geen middel, om gesjeesde politici en managers aan een baan c.q. inkomen te helpen.

 • Gra

  Ben overtuigd van dat als we de Marktwerking in de zorg terug draaien dat we dan de zorg toegankelijk maken voor iedereen en goedkoper en beter. De laatste paar jaar heeft aangetoond dat Marktwerking in de zorg niwt werkt en de zorg zelfs duurder maakt. We moeten ons niet bang laten maken door lobbyisten die er bij gebaat zijn om de marktwerking in stand te houden. Kappen met die onzin. Geeft ons dit land terug en laten we hiermee beginnen! !

 • Monique

  De zorg moet weer sociaal en goedkoper worden! Het moet vooral om mensen gaan ipv om geld.

 • Dick Bosman

  Omdat goede zorg geen handelswaar is, maar vanzelfsprekend, moeten we af van de marktwerking. Zorg verhandel je niet, maar geef je. Bovendien is het niet nodig dat de verzekeringsmaatschappijen miljarden euro's op de bank hebben, terwijl het eigen risico omhoog gaat. Daarom moeten er een ziektekosten verzekering komen voor iedereen. Waarin premie naar draagkracht wordt betaald. En liefst zo snel mogelijk: Een van de vele redenen waarom ik as. woensdag op de SP stem! En ik hoop dat ,iedereen die de zorg hoog heeft zitten, dat ook doet!!

 • Dick Wapstra

  Ziekte mag geen handelswaar zijn.

 • sophie van riel

  Goede zaak, de verzekerraars hebben ons laten zien hoe we het niet willen hebben, ze hebben de kans gehad. Tijd voor nieuw, eerlijk en effcient systeem. de verzekerraars hebben enkel oog voor economie, en dan wel die van hun en macht wordt teveel (mis)gebruikt. weg met de zorgtoeslag maar gewoon een inkomensafhankelijke premie. Geen geld naar reklames of onzinnige vergoedingen, en geen wir war aan verschillende polissen en constructies.

 • jan g h jansen

  geachte sp, Van hart steun ik de publieke basisverzekering zoals die bestond in de jaren van voor 2006, zodat iedereen een betaalbare premie hoeft af te dragen. De zorg wordt bedorven door de vele managers, diagnose behandelcombinaties (hoe verzin je het). Houd het simpel, laat de premie naar draagkracht heffen. Met de meeste hoogachting, jan g.h. jansen, bladel (noord-brabant)

 • Marcel Plompen

  Goede zorg en gelijk voor iedereen zonder overtollige ballast van papieren/digitale controle zorg IS en BLIJFT mensenwerk.

 • Marijke Biesebroek

  Helemaal mee eens SP. De enige manier om tot een sociaal en financieel verantwoordelijke zorg te komen is de publieke basisverzorging. Extraatjes (de plusverzekeringen) kun je dan wat mij betreft 'op de markt' brengen. Mijn stem krijgen jullie woensdag in elk geval. De marktkoopmannen van de VVD en de pluchecowboys van de PvdA moeten zo snel mogelijk achter het stuur vandaan!!

 • Marc Koot

  Natuurlijk is een publieke basisverzekering belangrijk voor ons allemaal, ik ben iemand die regelmatig zorg nodig heeft, het zou fijn zijn als deze zorg gegarandeerd is, zonder invloed van de verzekeraar. Het kan toch niet zo zijn dat de behandeling die ik een tijdje geleden geboden kreeg, nu niet meer van toepassing is? Marktwerking zorgt ervoor dat t vermogen van de verzekeraar intact blijft, maar de patiënten en de zorgverleners hebben het nakijken… Dhr Drees heeft t zo nooit bedoeld…

 • bert appelman

  Helemaal mee eens. Zorg is niet iets wat in een verdienmodel moet worden opgenomen. Er zijn bovendien maar negen verzekeringconcerns: hoe moeilijk is het om met zo weinig partijen met een gezamenlijk doel prijsafspraken te maken? Ook de macht van de verzekeraars m.b.t. tot medicijnkeuze slaat door. Mijn aan chronische pijn lijdende vriendin heeft dat een paar keer op helse wijze mogen ondervinden, gelukking heeft de arts nu nog het laatste woord en kon het worden recht getrokken maar als het aan de doorgedraaide marktfetisjisten ligt is de zorgmunteenheid straks euro in plaats van mens en heb straks maar te slikken wat de verzekeraar je voorschotelt.

 • Kitty B.

  Ik steun de publieke basisverzekering omdat ziekte en gezondheid in een maatschappij niet mogen gezien als winst of verliesgevend. Elk mens heeft zijn waarde. Ook ziekte en gebrek waar uiteindelijk iedereen mee te maken krijgt in zijn leven hebben nut. Zowel voor het innerlijke leven als voor uitdaging voor de mens om te innoveren .

 • Suzanne Driessen

  Het solidariteitsbeginsel terug in de zorgverzekering. Terug naar een ziekenfonds zodat zorgverleners hun werk kunnen doen vanuit zorg, en zorgbehoeftigen (niet 'klanten') de aandacht en hulp krijgen die ze nodig hebben. Een eerste stap in het afschaffen van de marktwerking in de zorg.

 • jacques willemen

  vrije marktwerking is alleen goed geweest voor de ziekenfondsen en niet voor de verzekerden dus stopzetten die vrije marktwerking

 • Jenny Pacque

  Ik heb er geen moeite mee om iets meer te betalen voor een duurder wordende zorg, waar ik wel moeite mee heb is dat er elk jaar een verandering is van deze zorg. Je moet je verdiepen waar dit jaar bepaalde ziektes weer onder vallen, ben ik daarvoor voldoende verzekerd of niet? Ik wil gewoon overal voor verzekerd zijn, als ik iets krijg dat ik me niet eerst moet afvragen: kan ik deze ziekte wel krijgen, of je dat voor het uitzoeken hebt! En dan die eigen bijdrage, ik ben 65 en heb nog nooit een eigen bijdrage gehad op de zorgverzekering. Mijn man heeft pas in het ziekenhuis gelegen, hij kon geen blaaskanker krijgen want daar had de verzekering geen akkoord over gehaald. Dat is toch van de zotte. Je moet je elk jaar afvragen of je apotheek of huisarts wel een akkoord heeft met de verzekering, of huisartsen nog niet genoeg te doen hebben om elk jaar met de zorgverzekering in conclaaf te gaan. Alsof het er maar 1 is, er zijn zoveel verzekeringsmaatschappijen en nog veel meer huisartsen.

 • Ronnie Tielenburg

  De huidige ziektekosten verzekering is een vreselijk drama, vooral voor mensen die het hard nodig hebben en geen geld hebben om zich bij te verzekeren voor de zorg die hen toekomt. Daarnaast hoort zorg geen verkoop artikel met verschillende prijskaartje te zijn, maar domweg toegankelijk voor een ieder die het nodig heeft. De publieke basisverzekering zorgt er voor dat zorg weer toegankelijk wordt voor iedereen.

 • Edith Bijnen

  De rol die de verzekeringen op dit moment spelen in het hele gezondheidsgebeuren is veel groter dan ze zouden moeten hebben. De verzekeringen bepalen bijvoorbeeld dat een therapeut zich bij allerlei instanties moet aansluiten, daar flinke bedragen voor moet betalen en daar níéts mee opschiet, enkel en alleen om het voor cliënten die zijn bijverzekerd mogelijk te maken een deel van de kosten terug te krijgen van de verzekeraar. En dat deel wordt ieder jaar kleiner... Bovendien is die bijverzekering voor veel mensen niet te betalen; het is elitair geworden. Dat kunnen we niet goedvinden! We laten ons behoorlijk voor de gek houden, al jaren lang. Nu is het tijd voor verandering... pósitieve verandering!

 • h deymann

  bij deze betuig ik mijn steun voor een publieke basis verzekering . ik ben 73 jaar alles mee gemaakt in dit mooie land maar wat er de laatste jaren gebeurt met .onze gezondheids zorg is gods geklaagd er moet zo snel mogelijk een betaalbare basis verzekering komen voor iedereen, er zitten al duizenden mensen ,met betaal problemen, haal de macht weg bij de verzekeraars???????????

 • Jac van der Linden

  Ik steun het plan voor een publieke basisverzekering.

 • WJG.Hendriks

  Weg met markwerking in de zorg, het zijn gewoonweg liberalen boeven streken arm-armer, rijken-rijker.

 • Aad Westerduin

  Door de stijgende zorgpremies en de absurde huurverhogingen is er bijna niets meer over om van te leven !

 • Aad Westerduin

  Door de stijgende zorgpremies en de absurde huurverhogingen is er bijna niets meer over om van te leven !

 • Barbara

  Wij merken bij de Voedselbank dat klanten de allergoedkoopste verzekering kiezen, dus zonder aanvullingen voor bijvoorbeeld de fysiotherapie of tandarts. Ze nemen de gok. Moet wel, want ze kunnen het niet meer betalen. Gevolg: mensen lopen met (erg) veel pijn. Diabeteszorg???? En wie betaalt de prikpennetjes die nodig zijn om dagelijks zelf de bloedwaarden te meten? Totaal ondoorzichtig, nodeloos ingewikkeld systeem.

 • P.A: Boukes

  Ik betuig hierin mijn steun

 • piet van der Borgh

  ik steun de publieke basisverzekering.

 • jan van Utrecht

  natuurlijk mag de zorg niet van de mensen afgepakt worden

 • W.Nienhuis

  We zijn het helemaal eens met een betaalbare publieke basisverzekering

 • Chris Nieland

  Persoonlijk vind ik het erg om op deze manier voor de arbeider te zorgen dat hij als eerste gaat bezuinigen op de zorg..... kijk naar mij: 2x getroffen door een herseninfarct....ik betaal voor de bloedverdunners en voor de te hoge bloeddruk capsules/tabletten voor mij. Ik heb voor mij zelf bedacht 1 keer in de 2 jaar voor cholesterol, suikerziekte en ga zo maar door, want ik ben verplicht voor deze onderzoekjes een bedrag neer te tellen van minimaal € 90,00 ... als ik deze kosten voor mij ga optellen kom ik op € 200,00 per jaar uit incl. de allerlei kosten wat ik moet betalen voor de huisarts dat ik geregistreerd sta en ga zo maar door. ik hoop niet dat mij weer zoiets overkomen gaat, want ik heb een budget verzekering afgesloten met een eigen risico van € 800,00..... M.v.g. Chris.

 • Henny Sauer

  Ik ondersteun de publieke basis verzekering omdat ik het zat ben om de rijke zorgverzekeraars nog rijker te maken. De huidige zorgverzekeraars maken het veel te duur voor de mensen, steeds meer mensen kunnen het niet meer betalen. Voor dat half miljard aan reclame zouden heel veel mensen goede zorg krijgen.

 • Gonny Witjes

  Een verzekering voor iedereen, geen marktwerking, dit is veel te ingewikkeld voor heel veel mensen, veel te duur, geen eigen risico, veel verspilling, het is gewoon een ramp dus zo snel mogelijk terug naar een publieke basisverzekering.

 • Karin Knoops

  Alstublief, weer snel terug het ziekenfonds. Zoals het was. Lekker leuk voor iedereen. Nu is het zakkenvullerij voor de verzekeringsmaatschappijen. Zij bepalen wat de doktoren, ziekenhuizen, apothekers aan jouw mogen verstrekken of "sleutelen". ZIJ ZIJN VERDORIE TOCH GEEN DOKTER! GEEN KWAKZALVERIJ!

 • H Kerkhof

  Marktwerking in de zorg is uit den boze. Elk mens heeft recht op zorg en die moet betaalbaar zijn én blijven voor iedereen. Keuze uit meer dan 200 kantoren en zorgaanbieders met even zoveel banen maakt de zorg veel te duur. Plus de reclames nog p.p. per jr € 532 Tel uit je winst, het is je reinste uitbuiting en oplichting.

 • Kid de Winter

  De macht van de zorgverzekeraars moet worden gebroken, elk jaar is het minder service en meer betalen terwijl de managers dikke bonussen opstrijken. De burger wordt uitgezogen en de zorg gaat achteruit, zowel dokters als patiënten zijn de tirannie van de zorgverzekeraars allang meer dan zat. Ik ben tegen corporatism!

 • Eileen Kruize

  In de loop van de jaren zijn er veel zaken uit de verzekering verdwenen of versoberd: tandarts, fysiotherapie, medicijnen, rollator, GGZ en nog zoveel meer dingen die voor velen noodzakelijk zijn om normaal (of zelfs langer) te kunnen leven. Ben zelf ook afhankelijk van deze zorg. Kan samen met velen anderen de premie en eigen risico en eigen bijdrages nog nauwelijks betalen. Daarom graag een publieke verzekering. Breek de macht van de verzekeraars/regering en laten de artsen en patiënten weer beslissen wat goede zorg is. Verminder de bureaucratie zodat iedere hulpverlener weer zijn/haar ding kan doen: hulpverlenen!

 • Alex van Velzen

  Hoog tijd dat een arts weer beslist welke behandeling nodig is en niet een accountant ! Ik steun de publieke basisverzekering !

 • Gerrit Halfman

  Ik steun deze actie want de zorg verzekeraars hebben nu te veel macht zij gaan op de stoel zitten van de dokter en dat is on acceptabel. een aantal mensen krijgen ook geen behandeling die ze nodig hebben voor hun gezondheid. deze verkeraars slaan de adviezen van de artsen in de wind voor hun is het enige wat telt winst over de rug van de mensen die zorg nodig hebben.

 • Jarno hoogeboom

  Ik stuun dit omdat ik het zat ben om als chronische zieke uitgemolken te worden ik heb er niet om gevraagd om ziek te zijn

 • Bernd Missal

  Een goede ziektekostenverzekering is een basisrecht, een eerste levensbehoefte. Een publieke basisverzekering maakt geen miljardenwinsten zo als de commerciële ziektekostenverzekeringen en is daarom inherent goedkoper en/of beter.

  • G. 
   Polman

  Ik vind het ongehoord dat er over de rug van premie betalende (zieke) mensen enorme winsten kunnen worden gemaakt door een zorgverzekering. De marktwerking moet eruit zodat er geen grote winsten meer worden gemaakt, dan hoeft er ook geen geld meer uitgegeven te worden aan peperdure reclame spotjes. Ben voor een basisverzekering die doet waar hij voor betaald wordt. Weg met de macht.

 • Rita van Bommel

  Daar worden we alleen maar beter van!

 • Cor Hendriks

  Dit is voor mij een principiële zaak: ik ben mordicus tegen marktwerking in de gezondheidszorg.

 • everlien

  Omdat ik het helemaal eens ben

 • HJ.Waanders

  De premie is niet houdbaar meer met deze liberale markwerking in de zorg.

 • S.C. van den Berg

  Ik ondersteun de publieke basisverzekering. Geef ons onze zorg terug en laat de deskundigen beslissen wat nodig en niet de zorgverzekeraars

 • Lucas Dijk

  Direct doen!

 • Renata Contrucci

  Ik steun dit initiatief, omdat ik niet snap dat een ziekenfondssysteem (zeer lage premie) eerst prima werkte & nu per (half) jaar de kosten en dus premies bijgesteld (naar boven) moeten worden opeens.

  • N. 
   Bons

  Ik sta 100% achter een sociale samenleving en daar hoort een publieke basisverzekering naar mijn mening helemaal in thuis

 • Lilian Steenvoort

  Een hele goede zaak, die ik van harte steun.

 • Peter Verbaarschott

  ben het eens dat de marktwerking van de Zorg niet die verbetering heeft gegeven, zoals verwacht of werd voor gespiegeld. Artsen moeten niet de speelbal worden van koopmans kunsten. Daarom stem ik strategische dit keer op de SP, omdat de De SP zich uitermate politiek inzet voor een betere en betaalbare basisverzekering.

 • dinie kuijpers

  ik doe altijd mee, en stem voor de publieke basisverzekering

 • H.G.Berentsen

  H.G.Berentsen -gepensioneerd . Ik ondersteun de publieke basis verzekering . De macht van de zorg verzekeraars moet gestopt worden , ze willen je wel met dure reclame bij hun maatschappij in-schrijven , maar daarna heb je niets meer te zeggen .

 • N.F.P.M. Elshof, ffcsi

  Helaas heb ik moeten constateren dat er veel mensen zijn die de zorgverzekering nauwelijks kunnen betalen en als ze dat al kunnen betalen die mensen de grootste moeite hebben om het eigen risico te betalen. Zeker de mensen die een minimum uitkering hebben dan wel in de schuldhulpsanering terecht zijn gekomen, komen zwaar in de financiële problemen waardoor hun recht op een gezond leven in gevaar komt. Het is een verademing als er een publieke zorgverzekering komt met voldoende dekking voor iedereen. Alleen slechts voor de "luxe" extra's moet er een aanvullende verzekering mogelijk zijn. Uiteraard wordt de premie van de publieke zorgverzekering naar ratio ingehouden op het loon of salaris waarbij geen plafond mogelijk is.

 • gerrie meulenaar

  weg met de zorgverzekeraars met hun dikke winsten gewoon weer een publieke basisverzekering met goede controle, goede vergoedingen en zeker geen bonussen voor bestuurders

 • B.F. Verdonk

  Het nieuwe huidige zorgstelsel heeft veel beloofd. Een ding is zeker: het is er niet beter op geworden. Terug naar af!!

 • Ton Dentinger

  Marktwerking in de zorg is principieel onjuist.

 • Rinus Both

  Als chronisch zieke loop ik iedere keer weer vast in de bureaucratie van de zorgverzekeraars. Bizar hoeveel geld verspild wordt aan achterlijke regelgeving en hoeveel tijd deze onzin iedereen kost. Laten we met zijn alleen weer eens normaal doe en ons gezond verstand gebruiken. Het moet maar eens afgelopen zijn met die geldverslindende onzin. Bezuinigen? Als het kan, ja!! Maar dan wel op de juiste zaken.

 • P.Pullens

  De publieke basisverzekering moet zo snel mogelijk terug.

 • Ton Bouwman

  Zorg moet, evenals andere nutsvoorzieningen, weer helemaal terug in overheidshanden. Alles waarvan mensen afhankelijk zijn, moet buiten de klauwen van bedrijven blijven. De veronderstelde hogere efficiency van de privatisering heeft niet plaatsgevonden, integendeel, alles werd duurder, chaotischer en complexer, maar bovenal onmenselijker. In staatshanden, d.w.z. In de handen van hardwerkende ambtenaren, zijn we beduidend beter af dan in de op winst jagende verzekeraars. De huidige ellende onder met name het financieel zwakkere deel van de bevolking, is het overduidelijke bewijs van het mislukken van de huidige zorgwetgeving. Ton Bouwman

 • E.G. Voortman (Linie)

  Zorg hoort daar waar zorg nodig is.

 • Inge Rebergen-Smit

  Ik steun de publieke basisverzekering omdat ik zie hoe mensen als een speelbal worden rondgeslingerd. Vandaag in de bus nog met een passagier erover gehad die op bezoek ging in Ziekenhuis. Het schrikbeeld is dat patiënten ver weg moeten omdat de zorgverzekeraar dit bepaald, dan komt er geen bezoek meer en dit komt niet ten goede van het herstel van de patiënt ! Dit is maar 1 aspect van wat er gebeurd als de zorgverzekeraar het voor het zeggen heeft !!

 • Rob Mulder

  Het loopt allang de klauw uit met de zorg. Ik men dat er nog wel eens een belangen verstrengeling naar boven kan komen.

 • Hans Dietrich

  Geld mag geen rol spelen in de mate waarin iemand toegang heeft tot kwalitatief goede zorg.

 • J Huguenin

  IK ondersteun de publieke basisverzekering omdat de zorgverzekeraars te veel macht krijgen.

 • Wim

  Stop de asociale marktwerking in Nederland. Stop alles is voor VVD Bassie?

 • George Nowee

  Zorg en concurrentie horen niet bij elkaar

 • Frans Rolvink

  Het is de arts die bepaalt en de patient die betaalt. De wildgroei en geldverspilling door zorgverzekeraars moet worden gestopt.

 • Yvette

  Omdat de zorg alleen maar achteruit gaat. Kwantiteit gaat voor kwaliteit, geld gaat voor veiligheid, geld gaat voor goede en menselijke zorg. Als dit zo doorgaat hebben we straks armen zorg terug voor 90% van Nederland. De zorg wordt kunstmatig duur gemaakt en gehouden door de marktwerking.

 • PM Mol

  Ik als chronisch ziek sta volledig achter dit initiatief.

 • Aad Grootendorst

  Hoe fout kan je zijn wanneer je profiteert van de ellende van een ander. En wanneer je samen bijna 2 miljard winst maakt doe je dat.

  • J. 
   Swinkels

  Het is de hoogste tijd dat zorhgverzekeraars hun verantwoordelijkheid gaan nemen. Ondanks het feit dat ze miljoenen reserves bezitten, kan de premie niet hoog genoeg zijn. Een grof schandaal in dit land.

 • Diny van Laerhoven

  Omdat er nooit gemarchandeerd mag worden over gezondheidszorg! Zorgverlening is zorg voor mensen en hoort dus een publieke taak te zijn. Maak mensen niet nog zieker door ze steeds een kostenplaatje als zwaard van Damocles boven hun hoofd te hangen. Door ze gedwongen andere medicijnen te geven waar ze geen baat bij hebben. Door voor hen te bepalen waar en door wie ze zich moeten laten behandelen. Een commerciële partij kan en mag niet bepalen welke zorgverleners wel of niet aan de eisen voldoen. Laat staan HOE ze hun cliënten moeten behandelen. Maar: ook de ziekenhuizen mogen NIET een commerciële partij zijn!!!!

 • Peter van Beurden

  Ik ben het hier van harte mee eens, maar ik verbaas mij erover waarom zoiets essentieels als zorg niet gewoon via belastingheffing wordt geregeld. Alleen het ophalen van de premies moet al nodeloos veel geld kosten. Maar het onzalige plan om de belastingen nauwelijks nog progressief te maken in de nieuwe belastingvoorstellen belooft wat een eerlijke verdeling van de lasten betreft niet veel goeds.

 • GJ

  Zorg is een basisvoorziening en dus een publieke zaak. Kan niet anders.

 • Paul Rispens

  (En) Een einde aan alle afkortingen in de zorg, zoals: DBC, CAK, CIZ en PGB. Terug naar echte zorg!

 • Gerda Driegen

  Ik ben het er volkomen mee eens. De zorgverzekeraar mag niet beslissen wat goed is voor de patiënt, maar de arts. Nu moet je voor bepaalde zaken eerst bij de zorgverzekering vragen of het mag, dat is toch van de zotten.

 • CMG Kuiper-Wessels

  Het huidige zorgstelsel is ondoorzichtig, zeker waar de verzekeraars afspraken kunnen maken waardoor voor hetzelfde product verschillend betaald moet worden. Het zorgstelsel moet weer eenduidig worden en de kosten beperkt, maar degenen die zorg NODIG hebben moeten wel die zorg krijgen.

 • Maria van Es

  Samen staan we sterk daarmee bedoel ik ook de artsen en iedereen die eerlijk wil delen. Ik vraag mij dan ook af waarom wij niet samen met de artsen demonstreren. In Frankrijk zie je de artsen samen met de cliënten de straat op gaan en daarmee laten zien dat ziektekostenverzekeringen hun macht misbruiken. Daarom steun ik de publieke basisverzekering en ben tegen het onder druk zetten van artsen die net als in de zorg nog meer tijd moeten verspillen aan formulieren invullen. Mensen verdelen en heersen is wat macht wil, dus niet accepteren maar demonstreren.

 • Bert van de Pijpekamp

  Marktwerking heeft de zorg niet beter gemaakt, wel duurder. De zorgverzekeraars geven een half miljard uit aan reclame en klantenbinding. Ze hebben ruim 9 miljard euro op de bank staan en maakten in 2013 1,4 miljard euro winst. Te gek voor woorden en een klap in het gezicht van mensen die broodnodige zorg ontberen.

 • dora van der meijden

  omdat ik denk dat de burger dan goedkoper uit is en er daardoor minder aan de bekende strijkstok blijft hangen. Het ontbreekt de regering aan controle,s uitvoeren.

 • chris lensen gezinsvoogd

  Als gezinvoogd kom ik veel plaatsen bij gezinnen thuis. Doordat ik veel in de leefomgeving van de mensen werk zie ik veel, heel veel armoedeproblematiek! De zorgverzekering is vaak een financieel debacle die niet opgebracht kan worden. Het aantal gezinnen en niet te vergete jongeren met betalingsproblemen neemt onvoorstelbaar toe. Ik zie dat er armoede is in Nederland. Ik reken Nederland tot een welvarend land en waarbij het mogelijk moet zijn idereen mee te laten profiteren van goede gezondheidszorg. Ik schaam mij als ik dan zie dat er gezinnen zijn die hier geen middelen voor hebben. Ik ben dan ook voorstander van het SP plan!

  • C. 
   en T. Huijsmans

  Wij, Tineke en Cor Huijsmans , ondersteunen het initiatief de zorg in Nederland terug te brengen naar waar deze hoort: bij de professionele zorgverlener in een publieke basisverzekering. We gunnen iedereen in Nederland de zorg die wij hier in Frankrijk genieten; betaalbaar en menselijk.

 • Cor Koster

  Het wordt tijd dat het roven van "ons" geld stopt !!

 • Joost Smitskamp

  Het is belangrijk om de macht terug te geven aan de patient en de hulpverlener. Een basis verzekering met een sterke patienten inspraak bij welke zorg hoe geleverd wordt hebben we nodig. Niet alleen het geld moet de doorslag geven bij de beslissingen in de zorg. Ik ben psychotherapeut en daarnaast werkzaam op de huisartsenopleiding van het VUMC en zie hoe veel patienten zich ongelukkig voelen in het huidige zorgstelsel. Ook de zorgverleners voelen zich gepiepeld door de zorgverzekeraars. Het roer moet om.

 • john

  De zorg is onbetaalbaar voor de gewone burger geworden. De zorgverzekeraars hebben veel teveel macht. Management is de zorg drukt veel te zwaar op het budget in de instellingen. Terug naar een basis verzekering zonder eigen risico zou top zijn

 • MARTIN SPRENGER

  NAAR MIJN MENING IS ER GEEN EERLIJKER ZORGSTELSEL MET EEN PUBLIEKE ZORGSTELSEL SOCIAAL EN SOLIDAIR DUS VOOR EEN ANDER GEBRUIK JE VERSTAND

 • Theo van Rijn

  Steun dit initiatief van harte, het is toch van de zotte dat onze gezondheid in de handen ligt van verzekeraars die alleen maar uit zijn op winst en geen zier om u en mijn gezondheid geven. Gezondheidszorg terug waar het hoort.

 • joseph voncken

  Ben al jaren afhankelijk van orthepedisch schoeisel maar kan het niet meer betalen ... de kosten voor orthopedische schoenen zijn gigantisch gestegen en sinds 2012 weiger ik nog om meer als € 375,- eigen bijdrage plus de normale kosten voor dit te betalen .. de zorg is onbetaalbaar en het moet nu afgelopen zijn ... SP mijn stem hebben jullie al jaren ... en ik blijf erbij handen af van de Zorg.

 • Mr W.Siebenhar

  Ook ik acht een publieke basisverzekering noodzakelijk. Geen winstbejag maar solidariteit!

 • Jeroen Dekker

  Tijd een national zorg stelsel met 1 instantie die premies int en het geld eerlijk verdeeld, zonder winst oogmerk zonder reclames. Geen indivuele verzekeraars die op de stoel van de arts gaan zitten. Medicatie niet geven omdat het "duur" is terwijl er geen alternatieven zijn. Tijd voor verandering. Ook in de zorg zelf allemaal samenwerken (is goedkoper) artsen in loondienst van de nationale zorg ipv zelfstandig. De vieze constructies (medicijn fabrikanten) met cadeaus en reisjes. Corruptie weg, management mentaliteit weg, zorg weer echt van en voor de inwoners van Nederland.

 • Marijke Koelewijn-Koelewijn

  ik steun de publieke basisverzekering omdat marktwerking de zorg niet goedkoper heeft gemaakt . In da zorg komt samenwerking de patient meer ten goede dan concurrentie. De macht van de verzekeraars is veel te groot geworden, Zorggeld is niet bedoeld om op te potten. Een goed systeem dat stoelt op sociale samenhang en solidariteit heeft mijn steun.

 • Geke Rotmensen

  Ja ik steun de basisverzekering, iedereen is van dezelfde waarde en heeft recht op dezelfde hulp op wat voor manier dan ook. Dus ik zeg ja tegen de basisverzekering.

 • Michel Collignon

  Mijn steun gast hierbij naar dit bijzondere sociaal maatschappelijk initiatief.

 • Ronald Portier

  De gezondheidszorg moet inderdaad weer een publieke zaak worden. Niet alleen de basisverzekering: de hele gezondheidszorg. En dan gewoon betalen vanuit de belastingen, dan is het hele verzekeringscircus overbodig. En wordt direct bijgedragen naar inkomen.

 • Pierre Thijssen

  Het moet afgelopen zijn met marktwerking in de zorg , betaalbaar voor iedereen en niet voor de beurs van de verzekeraars

 • Jaap de Wit

  Breek de macht van de zorgverzekeraars en maak de zorg weer toegankelijk voor iedereen.

 • guus van riel

  Omdat dat de enige manier is om de zorg solidair en sociaal te regelen.

 • Herman Willemsen

  Ik zeg vooral doen.

 • peter monnee

  Wij als fysiotherapeuten ondervinden al jaren de ellende die de zorgverzekeraars over ons heen strooien. Wurgcontracten, die forse investeringen eisen en bergen administratie veroorzaken, leiden tot een demotivatie van een gehele beroepsgroep. Zogenaamde FysioPluspraktijken geven de verzekeraars een berg info over de verzekerden, die daarmee later in de problemen kunnen komen. Denk maar eens aan het weigeren van een beroepsongeschiktheidsverzekering of hypotheek. Deze Pluspraktijken worden hiervoor beloond, en de verzekerden gestimuleerd deze praktijken te bezoeken. Dit is echter niet in het belang van de patient. Wel van de verzekeraar.

  • E. 
   Boersma

  Aan zorg hoor je niet miljarden te verdienen. Miljarden horen naar de zorg toe te gaan. Met het huidige beleid is de kans alleen maar groter dat mensen echt ziek worden. Is dat dan de bedoeling van het huidige zorgstelsel?

 • Marjolijne Vinkenborg

  Daar wordt toch iedereen beter van! Zet de huidige zorgverzekeraars buiten spel. Die zijn alleen maar uit op financieel gewin.

 • Sita van der Veen

  Als wijk zieken verzorgende ben ik een groot voorstander voor een publieke basis verzekering. Met huidige marktwerking gaan we heel hard zeer asociaal richting hoe het in America aan toe gaat. Daar komen mensen met een goedgevulde portemonnee in aanmerking voor kwaliteits zorg. De gewone m'n/ vrouw kan verrekken. Nederland gaat in sneltreinvaart die kant op. Goede zorg alleen voor mensen die het zich kunnen veroorloven. Daarom ben ik voor een Publieke basis verzekering.

 • jop de ruiter

  Ik ben zeker nu en eigenlijk geloof ik altijd voor een basisverzekering , de uit mijn jonge jaren ziekenfonds , geweest omdat ik concurrentie en privatisering altijd als een verslechtering voor het grootste deel van de bevolking heb gezien. Ik schaam mij echt niet om ervoor uit te komen dat ik maar een "fondspatient" ben als ik de goede , noodzakelijke zorg krijg. Concurrerende ziekenhuizen die met elkaar in de clinch gaan met cijfers van betere resultaten kan nooit beter voor de gemiddelde patient zijn. Ik hoef ook niet zonodig uit diverse menu's te kiezen. Ik lig in een ziekenhuis met een probleem wat opgelost moet worden en als ik luxe op vakantie wil in een Hilton of 3 sterren hotel dan kies ik daar zelf wel (niet dus) voor

 • Pim Sonnenberg

  Natuurlijk hoort de medische basiszorg in het publieke bestel thuis. Een overheid hoort niet alleen wegen te onderhouden, en scholing te betalen, maar ook te zorgen dat medische basiszorg bereikbaar blijft voor iedere burger. Dat is een van de geweldige verworvenheden die bij onze maatschappij hoort. Het mag toch niet zo zijn dat commerciële belangen nu ineens boven het welzijn van een volk staan? Natuurlijk horen doktoren voldoende te verdienen om de studieschuld te kunnen betalen. Maar ik zie het geld daar niet terecht komen. Maak van ziekenhuizen stichtingen, stel een maximum aan de totaal honoraria voor management en directie van sociale instellingen, maak geld oppotten onmogelijk, en gebruik dat vrijgekomen geld om de basisverzekering weer betaalbaar te maken voor iedereen.

 • Jelle Berends

  Breng de zorg weer terug waar hij hoort, bij de patienten en de artsen. Ik steun ieder initiatief die dit doel nastreeft.

 • ineke jongsma

  Ik vind de macht van de Zorgverzekeraars te groot. Er is te veel overhead die veel verdiend. Naar mijn idee te veel vriendjespolitiek en onnodig hoog houden van de kosten. Het kan mijns inzien een stuk goedkoper. Maar dan moet er een beleid worden gevoerd van vertrouwen en niet van wantrouwen

 • Remco

  Ik steun de publieke basisverzekering omdat dit tot lagere basisverzekering kan leiden.

 • aart Advocaat

  Omdat genoeg genoeg is. Genoeg kaalslag genoeg armoede genoeg gegraaai genoeg zakken gevuld .helemaal klaar mee! Genoeg geweest

 • Anne Haan

  Iedereen heeft recht op goede en betaalbare zorg. De zorg is er niet om aan te verdienen!

 • tinny epke

  ik vind t de spuigaten uitlopen.ziektekosten tandartskosten niet meer te betalen. het roer moet om en we moeten breken met de macht van de zorgverzekeraars.

 • M.P.I. De Schrijver

  Ik ben chronisch ziek en heb een laag inkomen en kan alles niet meer betalen. Het kan volgens mij goedkoper en makkelijker. De zorgverzekeraars moeten maar eens minder geld in eigen knip stoppen.

 • Henny Meertens

  Hopelijk krijgen we weer een algemene zorgverzekering. Het is nu maar niks.

  • A. 
   Kooijman

  Ja, ik steun de publieke basisverzekering!

 • Astrid Tesselaar

  Astrid Tesselaar: mantelzorger en verzorgende/verplegende voor echtgenoot met hoge dwarsleasi. De zorg is zo onbetaalbaar geworden dat je je afvraagt of het allemaal uit je eigen zak betaal. Dus een publieke basisverzekering is een mooi iets. Hoe het nu gaat heeft totaal niks te maken met marktwerking, maar met het ophogen van de prijzen en het spekken van de zorgverzekering. Alle dokters/behandeltherapeuten moeten zo veel mogelijk zorg leveren voor zo min mogelijk geld, terwijl de zorgverzekeraars geld innen. Ook het "medisch" bemoeien van de zorgverzekeraars moet stoppen...daar hebben ze gewoon geen verstand van!! Voor goede zorg zorgen de artsen/therapeuten en voor de kosten zorgt de zorgverzekeraar...zo hoort het!!

 • Philibert Eekhof

  Ik ben voor een publieke basisverzekering omdat ik vind dat marktwerking hier helemaal niet op zijn plaats is.

 • Hans Biermans

  De zorg hoort VAN en VOOR iedereen te zijn. Wanneer ik mij verzeker tegen wat voor zaak dan ook, MOET en MAG het niet zo zijn, dat ik, eenmaal gebruikmakend van die zorg,( OMDAT DAT NODIG IS!!) nog eens jaarlijks vele honderden guldens moet bijbetalen, om de zakken van de "grootgraaiers} te vullen! Dus: terug naar de publieke basisverzekering en wel zonder uitstel!

 • Pieter

  Het huidige systeem mist elke solidariteit

 • esther van den bergh

  Gezondheid en ziekte, daar hoort geen winst over gemaakt te worden! Sinds we werken met dit zorgsysteem zijn we alleen maar meer gaan betalen voor minder. En met een minimuminkomen is dat zeer voelbaar. Ik wacht met smart op verandering, een publieke basisverzekering is zeer welkom!

 • À Hovinga

  Ik vind het belachelijk dat mensen met een chronische aandoening zich niet meer, of tegen een torenhoge premie kunnen bij verzekeren. Ook mensen die het financieel moeilijk hebben moeten besparen op de ziektekosten verzekering, en dan maar hopen dat ze gezond blijven. Daarom moet er gewoon weer een publieke basis verzekering komen. Een met dezelfde dekking als het vroegere ziekenfonds.

  • M. 
   Welman

  Sinds enige tijd zit de zorgverzekeraar breeduit op de stoel van de arts terwijl de kosten alleen maar stijgen. Het wordt dus de hoogste tijd dat de dokter zelf die stoel -die alleen hem of haar toebehoort- weer inneemt!!

 • Jelle Reitsma

  Toen het huidige zorgstelsel werd ingevoerd als vervanger van het toenmalige ziekenfonds, werd als een argument gebruikt dat het voor ons goedkoper zou worden. Dit was gebaseerd op de verwachte concurrentie tussen de ziekenfondsen. Toen al had ik mijn bedenkingen, zorg maak je niet commercieel want zorg moet voor iedereen even gemakkelijk te verkrijgen zijn. We weten nu dat alle voorspellingen over de kosten niet zijn uitgekomen en het lijkt alsof we de richting ingaan dat wie het kan betalen, de beste zorg kan krijgen en de mensen die geen geld hiervoor hebben mogen wachten tot ze eindelijk aan de beurt zijn. Ook in de ouderenzorg zie je deze ontwikkeling. Iemand met geld neemt de goede verzorging en degenen zonder centen hebben b.v. een "luierdag", een dag waarbij men met een luier om, zijn/haar ontlasting kan opvangen! A.s. woensdag kunnen wij weer aangeven of wij dit een goede ontwikkeling vinden of niet. Natuurlijk gaat het in eerste instantie om de provinciale verkiezingen maar dit vormt wel de opmaat voor de "getrapte verkiezingen" van de 1e kamer! En die is ook BELANGRIJK!

 • karin foroni

  Belachelijk dat een zorgverzekering winst kan maken..moet er zijn voor alle mensen..niet alleen voor de rijken..het is niet meer te betalen voor de gewone mens..laat staan ernstig zieken en ouderen.

 • G van Doleweerd

  Ik doe mee aan deze steunbetuiging ,omdat door de marktwerking de zorg in een onbetaalbare richting word geduwd.De macht van de zorgverzekeraars is in een fase gekomen dat ze op de stoel van de dokter gaan zitten en dat is onaanvaardbaar.

 • erik de Ruijter

  Gezondheid is geen handel

 • anneke

  Ik steun!!!! De zorgverzekeraar hebben te veel te vertellen dit gaat niet goed gaan.

  • S. 
   van Meegen

  De zorgverzekering is voor veel mensen onbetaalbaar geworden en de macht van de zorgverzekeraars mag niet nog groter worden, die macht is nu al veel te groot.

 • Myra Bogaerts - de Laat

  Van tevoren was eigenlijk al duidelijk dat deze vorm van concurrentie niet werkt. De zorgwet is erdoor gedrukt zonder over de gevolgen na te denken en wat de mensen ervan dachten. De afbraak gaat steeds verder want velen kunnen zich niet extra verzekeren en zitten dus met de gevolgen(denk aan verwaarloosde gebitten etc.). Dus inderdaad je gezonde(oftewel boeren)verstand eens gebruiken.

  • H. 
   Prinsen

  Zorg en marktwerking gaan niet samen. Dat mag inmiddels duidelijk zijn. Terig naar één eenvoudige, uniforme, overzichtelijke verzekering en wie dan nog meer wil, gaat maar naar een zorgverziekeraar.

 • GLN Konings

  Om weer een fatsoenlijk en een betaalbare zorgverzekering te krijgen.

 • Franck den Dulk

  Marktwerking werkt volgens mijn niet in de (gezondheids)zorg.

 • Lyke Bagaya

  Ik steun. Psycho Analytisch Hypnotherapeut.

 • Alexandra Haman

  Basiszorgverzekering, maak de Zorg weer Zorg (voor iedereen)

 • A.M.Elout

  Publieke basisverzekering omdat iedereen recht heeft op zorg! Door de marktwerking in de zorg ontstaat een tweedeling. Mensen met een kleine portemonnee worden "zorgmijders" ze kunnen het steeds hoger wordende eigen risico, niet meer opbrengen.

 • Harry Scheltema

  Wij, Harry Scheltema en Trudie Scheltema -Kuipers, zijn tegen elke vorm van marktwerking in de zorg.

 • Liesbeth Wieggers

  Ik ben het helemaal eens met de kritiek van de SP op het huidige stelsel, maar belangrijker nog, ik steun van harte het voorstel om een publieke basisverzekering in te voeren. Het is eerlijker en socialer.

 • Wim Baas

  Zal me er graag voor aanmelden. Breek de zogenaamde marktwerking. We zijn het gewoon spuugzat.

 • theo van aalst

  Het is toch van de gekke dat het kapitaal bepaalt hoe en welke hulp wij krijgen bij ziekte en gebrek. Het is van de gekke dat het kapitaal wurgcontracten kan opleggen aan artsen en andere beroepsbeoefenaren in de gezondheidswereld. Op naar een publiekrechtelijk ziekenfonds !

 • A.M. Meijer

  De zorg is geen markt

 • alexander Eisinga

  hierbij steun ik dit initiatief om iedereen weer een kans te geven op de juiste hulp tegen normale voorwaarden.

 • henk van Schijndel

  Ik steun een publieke basisverzekering, omdat dit uiteindelijk minder geld kost dan al die zorgverzekeringen met veel geld in kas en met miljoenen verslindende " overstapcampagnes." Bovendien is het een vorm van solidariteit t.o.v. zwakkeren in onze samenleving.

 • karin foroni.

  Het is belachelijk dat zorgverzekeringen winst maken over de rug van zieke mensen..het is niet meer te betalen voor ons normale mensen..laat staan voor ernstig zieken en de oudere mens. Laat het weer voor iedereen te betalen zijn en laat de rijkeren het op hun schouders nemen..i.p.v andersom..stop deze afbraak praktijken.

 • Gera Klinge

  Ik steun de publieke basisverzekering omdat ik vind dat de zorg voor iedereen betaalbaar moet zijn, en niet alleen voor mensen met een groot inkomen.

 • L.A.Flink

  Het argument dat marktwerking voor de de verzekerde beter zou zijn , is volksverlakkerij. Duidelijk een VVD standpunt. Sinds invoering ervan zijn de beloningen van bestuurders -woningbouw , energie en zorg, buiten proportioneel. Belachelijk zelfs. Hier moet een eind aan komen. De dokter bepaald, niet de afgeserveerde bewindsman. L.Flink

 • Coos van Rooijen

  Ziekenfonds terug !!

 • Leo van der Putten

  Omdat ik al ruim 45 jaar als verpleegkundige werk en de teloorgang merk bij mij doelgroep(ik werk in de thuiszorg) en ook aan de lijve ondervind. Ik heb prostaatkanker en omdat farmaceutische industrie het niet nodig vindt betaal ik veel voor mijn erectiestoornisinjecties , terwijl die goedkoper waren in een doseerbare spuit zoals de insuline dat is. Nu gooi ik steeds 3/4 van het medicijn noodgedwongen weg, omdat de "grootgrutters" het niet nodig vinden het in doseerverpakking te leveren!

 • Leo en Tiny van der Werf

  Wij steunen de publieke basisverzekering net als dat het een aantal jaar geleden was. Geen eigen risico juist mensen die chronisch ziek zijn en al niet veel hebben worden vierdubbel gepakt.

 • L A Kloosterman

  Omdat iedereen recht zou moeten hebben op goede maar tevens betaalbare zorg. Niet bang hoeven zijn over de kosten waardoor mensen hun gezondheid benadelen. En verzekeraars niet op de plaats van een arts gaan staan.

 • A Slor

  ik ben het eens de macht van de zorgverzekeraars moet doorbroken worden

 • Hans Braak

  Zorg dient de burger te dienen, niet (zoals nu) omgekeerd.

 • Gerard Booij

  Ik geloof dat geen zinnig mens werkelijk gelooft dat een zorgverzekeraar ook maar enige toegevoegde waarde heeft m.b.t. kwalitatieve zorgverlening. Dus weg ermee. Zorgvragers en zorgverleners kunnen best zonder.

 • Jesse Schijf

  Het is van de zotten dat burgers zulke hoge premies en eigen risico moet betalen dat er zorgvermijdend gedrag optreed. De gezondheid van de burgers gaat ten koste van de winst van de zorgverzekeraars, belachelijk! Door een publieke basisverzekering wordt goede zorg voor iedereen toegankelijk, in plaats van alleen voor de Elite. Ik steun dus de publiek basisverzekering!

 • Hans Schellevis

  Geen handje klap ! Weg met deze rotte appel !

 • Gre

  Zo als het nu is, bestelen ze ons ... Zoals het oude ziekenfonds was, was het al veel beter. Nu gaat het om de winst en niet om de patiënt!

 • nan feenstra

  Dat de marktwerking niet werkt voor het publiek mag nu voldoende bewezen zijn. Laten we kiezen voor een goede publieke basisverzekering met controle vanuit de politiek en de burgers/ gezondheidswerkers. Het moet kunnen!

 • Veronica

  Graag zou ik ook een publieke basisverzekering willen. Door dat de verzekeringsmaatschappij op de stoel van de arts gaat zitten. Krijg ik mijn klysma's niet vergoed omda hier niet de juiste stof in zit. Andere kan ik niet gebruiken. Ben dus afhankelijk van de gene die ik nu gebruik die dus niet vergoed worden. Ik heb een lichamelijke beperking waardoor ik een uitkering heb. Heb meerdere kosten zoals een eigen bijdrage. Het eigen risico wat al erg hoog is. En ook nog eens maandelijks de kosten voor de klysma's die voor mij, van levens belang zijn. Zonder dit medicijn doen mijn darmen helemaal niets meer. En krijg ik een darm afsluiting, hier aan is de verzekering meer kwijt aan. Dan mij elke maand het medicijn te vergoeden. Mijn conclusie ze willen dus lieve dat ik boven op mijn beperking, ook nog eens ernstig ziek wordt. Dan mij het medicijn te vergoeden wat ik elke dag nodig heb. Ik begrijp het echt niet, betaal genoeg premie. Ben ook extra verzekert.

 • Henk padt

  Ik ben tegen de marktwerking i n de zorg het is duur en wordt steeds duurder met steets minder zorgkwaliteit

 • Derk

  Stop direct de ongelimiteerde macht van de zichzelf verrijkende ziektekostenboeren die patienten als kostenpost beschouwen en mensen in de zorg bun werk niet laten doen. Er is geld genoeg voor de zorg, alleen de verdeling klopt niet.

 • Olga Vermeeren

  Iedereen heeft recht op betaalbare zorg. Het meest eerlijk is inkomens afhankelijke zorg zonder marktwerking, bonussen en zorgverzekeraars die net doen alsof ze arts zijn.

 • Elsbeth Krieken

  Een overheid heeft als taak basisvoorzieningen beschikbaar te stellen voor haar burgers, hieronder valt m.i onderwijs, kinderopvang en zorg. Deze voorzieningen mogen in mijn ogen niet commercieel zijn. Dus draai genomen beslissingen terug onder het mom van voortschrijdend inzicht. Gezondheidszorg van goede kwaliteit moet voor iedereen toegankelijk en betaalbaar zijn, dit kan niet met commerciële verzekeraars als tussenpersonen, net zoals dit geldt voor onderwijs en zou moeten gelden voor kinderopvang.

 • careconsult-thuiszorg

  Stop de macht van de zorgverzekeraars!

 • d.tijdeman

  ik ben voor de publieke basis verzekering omdat iedereen zorg verdiend

 • trudy van den berge

  graag steun ik dit voorstel, zodat het weer normaal te betalen wordt en iedereen weer gelijke kansen krijgt

 • Jan Sekuur

  De publieke basisverzekering moet er komen, ook met eigen keuze van artsen en ziekenhuis. Dan kunnen die zakkenvullers van nu met pensioen, hopelijk niet met een dikke bonis, want dat hebbe ze niet verdiend.

 • Corry Bonthuis-Barneveld

  Een publieke basisverzekering is een prima idee. Iedereen zorg en keuzes tegen een redelijke premie. mijn steun daarvoor hebt U.

 • Ed Gilbert

  Wat een verbetering had moeten zijn, blijkt een verslechtering te zijn. Blijven we doorgaan op deze weg of gooien we het roer om en bieden we betere zorg voor minder geld in plaats van mindere zorg voor veel meer geld.

 • Loes Fennik-Hartman

  Wij zijn met zijn allen mensen dus allemaal hetzelfde en ben daarom voor een publieke basisverzekering zodat iedereen goede zorg krijgt en er geen onderscheid is

 • Yvonne Padt

  De zorg is de zorg van ons allemaal.

 • linda heijnen

  Natuurlijk steun ik de publieke basis verzekering Het huidig zorgstelsel is alleen goed voor de verzekeraars !!

 • Rob Swinkels

  De zorg is geen markt.

 • Marianne Elisabeth de Vries

  Héél graag een publieke zorgverzekering i.p.v. de marktwerking. Deze is desastreus voor diensten die voorheen bij de overheid horen. Niet alleen de zorg, maar denk o.a. aan het openbaar vervoer. Zoveel meer is er helaas te benoemen. Als een kleine zelfstandige is het, samen met de huur van mijn sociale woning, voor mij onmogelijk geworden nog elke maand rond te komen. Een betalingsregeling voor de eigen bijdrage moet ik nu de komende maanden gaan betalen. Het is zovéél duurder geworden en de laagste inkomens, waaronder het mijne, zijn zoveel en gestaag achteruit gegaan, dat het schaamrood mij op de kaken staat. Ik herken Nederland niet meer op zoveel gebieden. Nederland staat nummer 7 op de lijst van alle landen in de wereld die een belastingparadijs zijn, én erg corrupt. Denk daar ook maar eens over na!

 • S.B.A. de Boer

  Een kwestie van solidariteit!

 • Harrie Heijmans

  Ik steun dit initiatief van harte, heel Nederland ergert zich al jaren kapot aan de macht van de verzekeraars. Weg met het huidige zorgstelsel!

 • Frits Leensma

  Het is bespottelijk om aan te nemen dat een verzekeringsmaatschappij het beste met de patiënt voor heeft. Dat deze commerciële bedrijven steeds meer op de stoel van de medicus gaan zitten moet gestopt worden. Alle overheadkosten en reclame uitingen van al die verschillende verzekeraars worden door de verzekerde, zonder zijn inspraak, betaald. Steeds meer essentiële zorg wordt uit de basisverzekering geschrapt. Afschaffen dat privatiseren.

 • Erwin van Kempen

  Graag invoeren deze publieke basisverzekering waar het publieke geld weer wordt besteed aan diegenen die de zorg nodig hebben. Dus niet meer aan megalomane projecten en gebouwen en riante salarissen van bestuurders. Meer handen aan bed en in de verzorging!

 • Rianne Lampers

  Het is een onzalig idee geweest om de zorg in handen van de verzekeraars te geven. In de afgelopen eeuw hebben we ervoor gezorgd dat iedereen, arm en rijk, (chronisch) ziek of gezond, recht heeft op adequate zorg. Dat mag niet afgebroken worden uit naam van "efficiëntie en bezuiniging" - waarbij van beide geen sprake is. Het huidige systeem zorgt voor administratieve chaos en onduidelijkheid en de bezuiniging is er alleen van overheidswege; de gewone man wordt ongehoord hard geraakt. De publieke basisverzekering, die voor iedereen bedoeld is, is een echte oplossing. De menselijke maat moet terugkeren, de verzekeraars moet hun buitensporige macht ontnomen worden en het geld dat bedoeld is voor zorg, moet alleen daarvoor gebruikt worden! Geen winsten oppotten of gebruiken voor managementbonussen over de ruggen van zieken!

 • kimberly Verkooijen

  Super idee!

Dr. Jaap van den Heuvel - directievoorzitter Reinier de Graaf Groep

Marktwerking heeft de zorg niet goedkoper, beter of toegankelijker gemaakt. We kunnen dus stoppen met die onoverzichtelijke zorgpolissen, het eigen risico en onbegrijpelijke facturen. Laat zorgverleners vooral goed samenwerken en de juiste zorg op de juiste plek leveren. Daar wordt de patiënt echt beter van.

Dr. Jan van Dijk - traumachirurg in Ziekenhuis Gelderse Vallei (Ede)

Het idee van een publieke basisverzekering maakt in één klap duidelijk, dat er wél een alternatief is voor de niet te controleren marktwerking in de zorg. We moeten als Nederlandse burgers ervoor opkomen, dat de zorg zo snel mogelijk van de private markt wordt gehaald, en dat we de zorg gewoon weer in de publieke sfeer gaan aanbieden. Daarmee keert de rust en de zekerheid terug in de samenleving, dat als het nodig is, dat dan ook zinnige en zuinige zorg beschikbaar is voor iedereen.

Alan Ralston, psychiater bij GGZ Dijk en Duin/Parnassia Groep in Castricum

Ik ondersteun de publieke basisverzekering om drie redenen.

 • Allereerst een democratische: in herhaalde enquêtes en rapporten is duidelijk geworden dat een ruime meerderheid van de bevolking, van patiënten, en van zorgprofessionals zorg als een publiek goed ziet en een negatief oordeel heeft over d´gereguleerde´ marktwerking.
 • Ten tweede is het simpelweg economisch verstandig: we verkwisten nu enorme hoeveelheden tijd en geld aan bureaucratie die een rechtstreeks gevolg is van de tot mislukken gedoemde poging om zorg in een product- en rendementsmodel te persen.
 • Het derde argument is voor mij het belangrijkst: in dit concurrentiemodel is er ook sprake van benadeling van sommige patiëntengroepen, wederom vanwege financiële redenen. De groep die ik behandel, mensen met ernstige en complexe psychiatrische problemen, is voor de verzekeraar niet aantrekkelijk, en dit vertaalt zich onherroepelijk naar de kwaliteit van zorg. Kortom, dit model kán niet voldoen aan de publieke taak die de zorg gegeven is. De publieke basisverzekering zet de zorg weer op de juiste plaats.

Dr. Lewi Vogelpoel - radioloog in het Waterland Ziekenhuis (Purmerend)

Gezien het gewenste sociale en solidaire karakter van de zorg is goed samenwerken meer in belang van de patiënt dan concurreren Het is niet verstandig om een private, financiële instelling op alle stoelen van de zorg te laten zitten. Het belang ligt te eenzijdig en te ver van de verzekerde. Een private zorgverzekeraar voegt ‘in my humble opinion’ niets toe aan wat de NZa, de Inspectie en het ministerie samen al konden. Alle zaken, die zelf niet essentieel zijn voor het leveren van de zorg, vallen bij een beperkt budget en met gezond verstand als eerste onder het kopje verspilling.

Steunbetuigingen

Dr. Jaap van den Heuvel - directievoorzitter Reinier de Graaf Groep

Marktwerking heeft de zorg niet goedkoper, beter of toegankelijker gemaakt. We kunnen dus stoppen met die onoverzichtelijke zorgpolissen, het eigen risico en onbegrijpelijke facturen. Laat zorgverleners vooral goed samenwerken en de juiste zorg op de juiste plek leveren. Daar wordt de patiënt echt beter van.

Dr. Jan van Dijk - traumachirurg in Ziekenhuis Gelderse Vallei (Ede)

Het idee van een publieke basisverzekering maakt in één klap duidelijk, dat er wél een alternatief is voor de niet te controleren marktwerking in de zorg. We moeten als Nederlandse burgers ervoor opkomen, dat de zorg zo snel mogelijk van de private markt wordt gehaald, en dat we de zorg gewoon weer in de publieke sfeer gaan aanbieden. Daarmee keert de rust en de zekerheid terug in de samenleving, dat als het nodig is, dat dan ook zinnige en zuinige zorg beschikbaar is voor iedereen.

Alan Ralston, psychiater bij GGZ Dijk en Duin/Parnassia Groep in Castricum

Ik ondersteun de publieke basisverzekering om drie redenen.

 • Allereerst een democratische: in herhaalde enquêtes en rapporten is duidelijk geworden dat een ruime meerderheid van de bevolking, van patiënten, en van zorgprofessionals zorg als een publiek goed ziet en een negatief oordeel heeft over d´gereguleerde´ marktwerking.
 • Ten tweede is het simpelweg economisch verstandig: we verkwisten nu enorme hoeveelheden tijd en geld aan bureaucratie die een rechtstreeks gevolg is van de tot mislukken gedoemde poging om zorg in een product- en rendementsmodel te persen.
 • Het derde argument is voor mij het belangrijkst: in dit concurrentiemodel is er ook sprake van benadeling van sommige patiëntengroepen, wederom vanwege financiële redenen. De groep die ik behandel, mensen met ernstige en complexe psychiatrische problemen, is voor de verzekeraar niet aantrekkelijk, en dit vertaalt zich onherroepelijk naar de kwaliteit van zorg. Kortom, dit model kán niet voldoen aan de publieke taak die de zorg gegeven is. De publieke basisverzekering zet de zorg weer op de juiste plaats.

Dr. Lewi Vogelpoel - radioloog in het Waterland Ziekenhuis (Purmerend)

Gezien het gewenste sociale en solidaire karakter van de zorg is goed samenwerken meer in belang van de patiënt dan concurreren Het is niet verstandig om een private, financiële instelling op alle stoelen van de zorg te laten zitten. Het belang ligt te eenzijdig en te ver van de verzekerde. Een private zorgverzekeraar voegt ‘in my humble opinion’ niets toe aan wat de NZa, de Inspectie en het ministerie samen al konden. Alle zaken, die zelf niet essentieel zijn voor het leveren van de zorg, vallen bij een beperkt budget en met gezond verstand als eerste onder het kopje verspilling.

Meer steunbetuigingen

Met de publieke basisverzekering gaan de premies omlaag, de kwaliteit omhoog en breken we de macht van de zorgverzekeraars. Patiënten, artsen en andere zorgverleners spreken zich uit voor de publieke basisverzekering. Spreek u ook uit! Vul het formulier in en vertel ons waarom u de publieke basisverzekering steunt.

*

Wij plaatsen een selectie van de steunbetuigingen op de website.

Hieronder kunt u uw foto bijvoegen. Dit is optioneel.

*

*

Uw e-mailadres wordt vertrouwelijk behandeld

Ik geef toestemming om de steunbetuiging op de website te plaatsen

Hou me op de hoogte van belangrijk SP nieuws.