Linda Voortman naar zorgtribunaal FNV, Zoetermeer

Station Zoetermeer en de Nelson Mandelabrug
datum 12 maart 2015 18:00
plaats Zoetermeer
locatie Scheglaan 12 2718 KZ Toon locatie
aanwezigen L.G.J. (Linda) Voortman i e.a.
organisatie GroenLinks (GL) i

Ruim een half miljoen mensen hebben straks geen recht meer op zorg in een instelling. Maar tegelijkertijd wordt de zorg thuis afgebroken. Hierdoor verliezen naar verwachting ruim 100.000 zorgmedewerkers hun baan en vele duizenden mensen toegang tot goede zorg! De FNV organiseert drie zorgtribunalen in het land en Linda Voortman is gevraagd om onderdeel te zijn van een ‘commissie van wijzen’ om zo kennis te nemen van de verhalen.

Linda Voortman zal in Zoetermeer aanwezig zijn.

Voor meer informatie over deze bijeenkomsten in het land klik hier


1.

GroenLinks (GL)

GroenLinks is een progressieve partij, die duurzaamheid hoog in het vaandel heeft. De partij werd opgericht op 24 november 1990 als fusie van de Communistische Partij van Nederland i (CPN), de Evangelische Volkspartij i (EVP), de Politieke Partij Radikalen i (PPR) en de Pacifistisch-Socialistische Partij i (PSP). GroenLinks trok samen met de PvdA op en deed met een gezamenlijke lijst mee aan de Tweede Kamerverkiezingen van 22 november 2023 i. Frans Timmermans i leidt de gezamenlijke fractie i in de Tweede Kamer.

De fractie GroenLinks-PvdA behaalde bij de Tweede Kamerverkiezingen van 22 november 2023 i 25 zetels. Dat zijn 8 zetels meer dan GroenLinks (8) en PvdA (9) opgeteld bij de verkiezingen in 2021. De partij behaalde in 2023 zeven zetels in de Eerste Kamer i en vormt samen met de PvdA een gezamenlijke fractie i van 14 zetels. GroenLinks heeft drie zetels in het Europees Parlement i.

2.

Meer over...