Campagnebijeenkomst met Diederik Samsom en Marleen Barth (Amsterdam)

Kalender (Bron: swedeandsour / iStock.com)
swedeandsour / iStock.com
datum 14 maart 2015 14:15
plaats Amsterdam
locatie Timorplein 62 Toon locatie
aanwezigen M.A.M. (Marleen) Barth i, D.M. (Diederik) Samsom i, TJ.P.J. (Tjeerd) Talsma, L.F. (Lodewijk) Asscher i e.a.
organisatie Partij van de Arbeid (PvdA) i

Op zaterdag 14 maart organiseren we bij Studio K in Amsterdam Oost een campagnebijeenkomst waar je bij wil zijn. Marleen Barth, Diederik Samsom en lijsttrekker voor de PvdA Noord Holland Tjeerd Talsma geven acte de presence.

Vier dagen voor de stembusgang worden Marleen en Tjeerd geïnterviewd over de campagne tot nu toe, de idealen die ze koesteren en de plannen die ze in de provincie of op landelijk niveau willen verwezenlijken. Diederik licht toe waarom de verkiezingen van 18 maart zo belangrijk zijn en wat we de resterende vier dagen allemaal nog gaan doen. Het muzikale comedy duo Maartje & Kine zorgen voor een vrolijke en muzikale noot!

Om de daad bij het woord te voeren gaan Diederik Samsom, Marleen Barth en Tjeerd Talsma met een grote groep PvdA vrijwilligers en een groot aantal rode rozen voorafgaand aan het gebeuren bij Studio K de Dappermarkt op. Lodewijk Asscher sluit hier ook bij aan.

Wees erbij en doe mee!

In grote lijnen ziet het programma er als volgt uit:

14.15 - 14.45 uur met rozen de Dappermarkt over. Verzamelplek: Eerste van Swindenstraat, op kruising winkelstraat/markt staat een PvdA kraam. Iedereen is welkom om aan te sluiten!

15.30 - 16.30 uur bijeenkomst Studio K, Timorplein 62, 1094 CC Amsterdam

16.30 - 17.30 uur borrel


1.

Partij van de Arbeid (PvdA)

De Partij van de Arbeid (PvdA) is een progressieve, sociaaldemocratische partij. De partij werd opgericht in 1946 als een voortzetting van de vooroorlogse Sociaal-Democratische Arbeiders Partij i (SDAP), de Vrijzinnig-Democratische Bond i (VDB) en de Christelijk-Democratische Unie i (CDU). De PvdA trok samen met GroenLinks op en deed met een gezamenlijke lijst mee aan de Tweede Kamerverkiezingen van 22 november 2023 i. Frans Timmermans i leidt de gezamenlijke fractie i in de Tweede Kamer.

De fractie GroenLinks-PvdA behaalde bij de Tweede Kamerverkiezingen van 22 november 2023 i 25 zetels. Dat zijn 8 zetels meer dan GroenLinks (8) en PvdA (9) opgeteld bij de verkiezingen in 2021. De partij behaalde in 2023 zeven zetels in de Eerste Kamer i en vormt samen met GroenLinks een gezamenlijke fractie i in de Eerste Kamer van 14 zetels. Er zitten zes Nederlandse leden namens de PvdA in het Europees Parlement i.

2.

Meer over...