Politiek Café: Het Venlo model met oa Loes Ypma en John Kerstens (Venlo), Tegelen

kaart nederlandTegelen
datum 28 februari 2015 14:00
plaats Tegelen
locatie PvdA Huis, Grotestraat 48, 5931CW Toon locatie
aanwezigen J.W.M. (John) Kerstens i, L. (Loes) Ypma i, O.E.Th. (Otwin) van Dijk i, H. (Manon) Fokke i e.a.
organisatie Partij van de Arbeid (PvdA) i

Zaterdag 28 februari vindt een politiek café plaats over de aanpak van de drie decentralisaties in Venlo. Onder andere Tweede Kamerleden Otwin van Dijk, Loes Ypma, John Kerstens en Manon Fokke zijn hierbij aanwezig.

De Venlose aanpak van de drie decentralisaties heeft landelijk veel aandacht gekregen. Venlo is reeds in 2010 begonnen met de invoering van sociale wijkteams en het verbinden van zorg en welzijn. Maar wat is nu precies die Venlose aanpak en hoe gaat het in de praktijk? Wat gaat er goed, maar ook wat kan er beter en wat kunnen we leren van de praktijk in Venlo.

Het Venlo Model zal worden toegelicht door wethouder Ramon Testroote en de stand van zaken zal worden toegelicht door diverse professionals uit de wijk en vanuit de kant van de zorgvragers. Daarnaast hebben bezoekers de mogelijkheid om in gesprek te gaan met de aanwezige Kamerleden over de aandachtspunten en kansen voor de toekomst.

Iedereen is van harte uitgenodigd om deel te nemen. Aanmelden kan via ramon@pvdavenlo.nl.


1.

Partij van de Arbeid (PvdA)

De Partij van de Arbeid (PvdA) is een progressieve, sociaaldemocratische partij. De partij werd opgericht in 1946 als een voortzetting van de vooroorlogse Sociaal-Democratische Arbeiders Partij i (SDAP), de Vrijzinnig-Democratische Bond i (VDB) en de Christelijk-Democratische Unie i (CDU). De PvdA trok samen met GroenLinks op en deed met een gezamenlijke lijst mee aan de Tweede Kamerverkiezingen van 22 november 2023 i. Frans Timmermans i leidt de gezamenlijke fractie i in de Tweede Kamer.

De fractie GroenLinks-PvdA behaalde bij de Tweede Kamerverkiezingen van 22 november 2023 i 25 zetels. Dat zijn 8 zetels meer dan GroenLinks (8) en PvdA (9) opgeteld bij de verkiezingen in 2021. De partij behaalde in 2023 zeven zetels in de Eerste Kamer i en vormt samen met GroenLinks een gezamenlijke fractie i in de Eerste Kamer van 14 zetels. Er zitten zes Nederlandse leden namens de PvdA in het Europees Parlement i.

2.

Meer over...