Lijsttrekkersdebat Eerste Kamer met Loek Hermans, Leiden

Stadhuis van Leiden
Kevin Bergenhenegouwen

De VVD Leiden heeft samen met vier andere politieke partijen in Leiden een groots lijsttrekkersdebat georganiseerd. Op 9 maart aanstaande organiseren zij in het Rijksmuseum van Oudheden een debat met de lijsttrekkers voor de Eerste Kamer. Tijdens deze bijeenkomst wordt gedebatteerd over het huidige kabinet, het nut en de noodzaak van de Eerste Kamer en internationaal beleid.

Op 18 maart gaat Nederland naar de stembus. We kiezen dan, naast vertegenwoordigers voor de Provinciale Staten en de waterschappen, indirect ook de leden van de Eerste Kamer. De verkiezingen gaan over belangrijke zaken: het afgelopen jaar heeft de Eerste Kamer een belangrijke rol in de Nederlandse politiek gehad. Daarom organiseren we dit lijsttrekkersdebat in Leiden.

Loek Hermans (VVD), Marleen Barth (PvdA), Elco Brinkman (CDA), Thom de Graaf (D66) en Tineke Strik (GroenLinks) gaan op 9 maart met elkaar en met de aanwezigen in debat. Het debat wordt geleid door Kees Boonman, docent Praktijk Studie Journalistiek en Nieuwe Media en politiek commentator.

Bij het debat kunnen een beperkt aantal personen aanwezig te zijn. Er is nog een beperkt aantal plekken beschikbaar. U kunt zich aanmelden via lijsttrekkersdebat@vvdleiden.nl. Bewaar de bevestiging van uw aanmelding goed: hier wordt op de avond zelf naar gevraagd.

Locatie: Rijksmuseum van Oudheden, Rapenburg 28 te Leiden


1.

Volkspartij voor Vrijheid en Democratie (VVD)

De Volkspartij voor Vrijheid en Democratie (VVD) is een rechtse liberale partij, met op onder meer ethisch gebied progressievere standpunten. Politiek leider is sinds 14 augustus 2023 Dilan Yesilgöz-Zegerius i. De partij werd opgericht in 1948 als opvolger van de Partij van de Vrijheid i (PvdV), die weer een voortzetting was van de vooroorlogse Liberale Staatspartij i (LSP).

De VVD kreeg bij de Tweede Kamerverkiezingen van 22 november 2023 i 24 zetels, een verlies van 10 zetels ten opzichte van 2021. De VVD werd daarmee voor het eerst in dertien jaar niet de grootste partij in de Tweede Kamer. In de Eerste Kamer i heeft de VVD momenteel tien zetels. Er zitten vijf Nederlandse leden namens de VVD in het Europees Parlement i.

2.

Meer over...