Uitvoeringsverordening 2015/207 - Uitvoeringsbepalingen voor Verordening 1303/2013 met betrekking tot de modellen voor het voortgangsverslag, de indiening van de informatie over een groot project, het gezamenlijke actieplan, de uitvoeringsverslagen voor de doelstelling „investeren in groei en werkgelegenheid” , de beheersverklaring, de auditstrategie, het auditoordeel en het jaarlijkse controleverslag en de methode voor de uitvoering van de kosten-batenanalyse en krachtens Verordening 1299/2013 met betrekking tot het model voor de uitvoeringsverslagen voor de doelstelling „Europese territoriale samenwerking”

Dit is een beperkte versie

U kijkt naar een beperkte versie van dit dossier in de EU Monitor.

1.

Stand van zaken

Deze uitvoeringsverordening is op 13 februari 2015 gepubliceerd en is op 14 februari 2015 in werking getreden.

2.

Kerngegevens

officiële titel

Uitvoeringsverordening (EU) 2015/207 van de Commissie van 20 januari 2015 tot vaststelling van uitvoeringsbepalingen voor Verordening (EU) nr. 1303/2013 van het Europees Parlement en de Raad met betrekking tot de modellen voor het voortgangsverslag, de indiening van de informatie over een groot project, het gezamenlijke actieplan, de uitvoeringsverslagen voor de doelstelling „investeren in groei en werkgelegenheid” , de beheersverklaring, de auditstrategie, het auditoordeel en het jaarlijkse controleverslag en de methode voor de uitvoering van de kosten-batenanalyse en krachtens Verordening (EU) nr. 1299/2013 van het Europees Parlement en de Raad met betrekking tot het model voor de uitvoeringsverslagen voor de doelstelling „Europese territoriale samenwerking”

officiële Engelstalige titel

Commission Implementing Regulation (EU) 2015/207 of 20 January 2015 laying down detailed rules implementing Regulation (EU) No 1303/2013 of the European Parliament and of the Council as regards the models for the progress report, submission of the information on a major project, the joint action plan, the implementation reports for the Investment for growth and jobs goal, the management declaration, the audit strategy, the audit opinion and the annual control report and the methodology for carrying out the cost-benefit analysis and pursuant to Regulation (EU) No 1299/2013 of the European Parliament and of the Council as regards the model for the implementation reports for the European territorial cooperation goal
 
Rechtsinstrument Uitvoeringsverordening
Wetgevingsnummer Uitvoeringsverordening 2015/207
Celex-nummer i 32015R0207

3.

Key dates

Document 20-01-2015
Bekendmaking in Publicatieblad 13-02-2015; PB L 38 p. 1-122
Inwerkingtreding 14-02-2015; in werking datum publicatie +1 zie art 9
Einde geldigheid 31-12-9999

4.

Wettekst

13.2.2015   

NL

Publicatieblad van de Europese Unie

L 38/1

 

UITVOERINGSVERORDENING (EU) 2015/207 VAN DE COMMISSIE

van 20 januari 2015

tot vaststelling van uitvoeringsbepalingen voor Verordening (EU) nr. 1303/2013 van het Europees Parlement en de Raad met betrekking tot de modellen voor het voortgangsverslag, de indiening van de informatie over een groot project, het gezamenlijke actieplan, de uitvoeringsverslagen voor de doelstelling „investeren in groei en werkgelegenheid”, de beheersverklaring, de auditstrategie, het auditoordeel en het jaarlijkse controleverslag en de methode voor de uitvoering van de kosten-batenanalyse en krachtens Verordening (EU) nr. 1299/2013 van het Europees Parlement en de Raad met betrekking tot het model voor de uitvoeringsverslagen voor de doelstelling „Europese territoriale samenwerking”

DE EUROPESE COMMISSIE,

Gezien het Verdrag betreffende de werking van de Europese Unie,

Gezien Verordening (EU) nr. 1303/2013 van het Europees Parlement en de Raad van 17 december 2013 houdende gemeenschappelijke bepalingen inzake het Europees Fonds voor regionale ontwikkeling, het Europees Sociaal Fonds, het Cohesiefonds, het Europees Landbouwfonds voor plattelandsontwikkeling en het Europees Fonds voor maritieme zaken en visserij en algemene bepalingen inzake het Europees Fonds voor regionale ontwikkeling, het Europees Sociaal Fonds, het Cohesiefonds en het Europees Fonds voor maritieme zaken en visserij, en tot intrekking van Verordening (EG) nr. 1083/2006 van de Raad (1), en met name artikel 52, lid 4, artikel 101, tweede en vijfde alinea, artikel 106, tweede alinea, artikel 111, lid 5, artikel 125, lid 10, en artikel 127, lid 6,

Gezien Verordening (EU) nr. 1299/2013 van het Europees Parlement en de Raad van 17 december 2013 betreffende specifieke bepalingen voor steun uit het Europees Fonds voor regionale ontwikkeling ter verwezenlijking van de doelstelling „Europese territoriale samenwerking” (2), en met name artikel 14, lid 5,

Na raadpleging van het Coördinatiecomité voor de Europese structuur- en investeringsfondsen,

Overwegende hetgeen volgt:

 

(1)

Uitvoeringsverordening (EU) nr. 288/2014 van de Commissie (3) stelt de nodige bepalingen vast voor het opstellen van programma's. Om de uitvoering te waarborgen van de programma's die door de Europese structuur- en investeringsfondsen (de „ESI-fondsen”) worden gefinancierd, moeten nadere bepalingen ter uitvoering van Verordening (EU) nr. 1303/2013 worden vastgesteld. Om een volledig overzicht van die bepalingen te geven en deze beter toegankelijk te maken, moeten die bepalingen in één uitvoeringshandeling worden opgenomen.

 

(2)

In het model voor het voortgangsverslag over de uitvoering van de partnerschapsovereenkomst moeten eenvormige voorschriften worden vastgelegd voor de presentatie van de in elk onderdeel van het voortgangsverslag vereiste informatie om ervoor te zorgen dat de in het voortgangsverslag verstrekte informatie consistent en vergelijkbaar is en, waar nodig, kan worden samengevoegd. Daarom, en gelet op het feit dat alle informatie-uitwisselingen tussen de lidstaten en de Commissie elektronisch moeten plaatsvinden middels een daarvoor ingesteld systeem, moet het model tevens de technische kenmerken van elk veld definiëren, met inbegrip van de indeling van de gegevens, de wijze van invoeren, en de limiet voor het aantal tekens. De voorgestelde limieten voor het aantal tekens in de tekstvelden zijn gebaseerd op wat nodig is voor de meest uitgebreide verslagen.

 

(3)

Om aan de voorschriften van Verordening (EU) nr. 1303/2013 te voldoen, is het model voor het voortgangsverslag onderverdeeld in vijf delen. Deel I omschrijft de vereiste informatie en beoordeling ten aanzien van alle Europese structuur- en investeringsfondsen. Deel II omschrijft de vereiste informatie en beoordeling in het voortgangsverslag betreffende het...


Lees meer

Deze wettekst is overgenomen van EUR-Lex.

 

5.

Bronnen en disclaimer

Zie voor uitgebreidere informatie eventueel ook de volgende voor dit dossier gebruikte bronnen:

Dit dossier wordt iedere nacht automatisch samengesteld op basis van bovenstaande dossiers. Hierbij is aan de technische programmering veel zorg besteed. Een garantie op de juistheid van de gebruikte bronnen en het samengestelde resultaat kan echter niet worden gegeven.

 

6.

Uitgebreide versie

Van deze pagina bestaat een uitgebreide versie met de samenvatting van wetgeving, de geconsolideerde versie, de juridische context, de Europese rechtsgrond, een overzicht van verwante dossiers en tot slot de betrokken zaken van het Europees Hof van Justitie.

De uitgebreide versie is beschikbaar voor betalende gebruikers van de EU Monitor van PDC Informatie Architectuur.

7.

EU Monitor

Met de EU Monitor volgt u alle Europese dossiers die voor u van belang zijn en bent u op de hoogte van alles wat er speelt in die dossiers. Helaas kunnen wij geen nieuwe gebruikers aansluiten, deze dienst zal over enige tijd de werkzaamheden staken.

De EU Monitor is ook beschikbaar in het Engels.