De Multiculturele Samenleving van Tunahan Kuzu, Rotterdam

Erasmusbrug in Rotterdam
© Kevin Bergenhenegouwen
datum 11 maart 2015 19:30 - 22:00
plaats Rotterdam
aanwezigen T. (Tunahan) Kuzu i e.a.
organisatie Jonge Democraten (JD) i

Dudok, Meent 88, 3011 JP Rotterdam, Netherlands

Op 11 maart staat de multiculturele samenleving in de schijnwerpers bij de JD Rotterdam. Het debat is recent weer helemaal opgelaaid. Niet in de laatste plaats door Kamerlid Tunahan Kuzu die, met Selcuk Öztürk, eind vorig jaar brak met de PvdA. Onlangs richtten zij gezamenlijk de nieuwe politieke partij 'Denk' op.

De discussie blijft zich ontwikkelen. Hoe verhoudt de moderne multiculturele samenleving zich tot populisme? Wat zijn de implicaties van de uitspraken van de Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb? Wat betekent de vrijheid van meningsuiting voor de multiculturele samenleving?

Tunahan Kuzu zal zijn visie komen geven over deze zaken en zal ongetwijfeld aandacht besteden aan zijn nieuwe politieke beweging. Uiteraard is er voldoende ruimte voor vragen en discussie.

De inloop start om 19:30 en om 20:00 trappen we af. Achteraf gaan we als vanouds wat drinken in de Irish Pub. Activiteiten van de Jonge Democraten Rotterdam zijn openbaar.


1.

Jonge Democraten (JD)

Deze politieke jongerenorganisatie is verbonden aan D66 i en heeft als doel bij te dragen aan de individuele ontplooiing van alle mensen. De JD is opgericht in 1984 en bestaat uit jongeren tussen de 12 en 30 jaar oud. Met ongeveer 3500 leden is JD één van de grotere politieke jongerenorganisaties in Nederland. De JD heeft tien lokale afdelingen in het land.

2.

Meer over...