Onderwijsdebat VVD en LSVb met Loek Hermans en Jan Anthonie Bruijn, Den Haag

Ridderzaal in Den Haag
© Kevin Bergenhenegouwen

Op 13 februari zullen de VVD en de LSVb een onderwijsdebat organiseren in de plenaire zaal van de Eerste Kamer. De laatste maanden hebben beide partijen voornamelijk over het leenstelsel gedebatteerd. Het is tijd om aandacht te besteden aan alle andere mooie onderwerpen die met onderwijs te maken hebben. In dit debat zullen discussies gestart worden over bijvoorbeeld internationalisering, selectie & matching en accreditatie.

Samen met u en studenten zullen wij een open discussie houden en ontdekken op welke manier onderwijs ons verbindt. Aanwezig zijn onder andere minister Bussemaker, Jan Anthonie Bruijn, Loek Hermans, Karl Dittrich, Thom de Graaf en Anne Flierman.

De middag zal plaatsvinden in de plenaire zaal van de Eerste Kamer. Vanaf 14:30 bent u welkom, om 15:00 start het debat. Om 16:30 sluiten wij af met een borrel in de Noenzaal.

14:30 Inloop

15:00 start debat

16:30 Borrel

Omdat er beperkte plaatsen zijn vragen wij u om voor 4 februari een RSVP te sturen naar lsvb@lsvb.nl.


1.

Volkspartij voor Vrijheid en Democratie (VVD)

De Volkspartij voor Vrijheid en Democratie (VVD) is een rechtse liberale partij, met op onder meer ethisch gebied progressievere standpunten. Politiek leider is sinds 14 augustus 2023 Dilan Yesilgöz-Zegerius i. De partij werd opgericht in 1948 als opvolger van de Partij van de Vrijheid i (PvdV), die weer een voortzetting was van de vooroorlogse Liberale Staatspartij i (LSP).

De VVD kreeg bij de Tweede Kamerverkiezingen van 22 november 2023 i 24 zetels, een verlies van 10 zetels ten opzichte van 2021. De VVD werd daarmee voor het eerst in dertien jaar niet de grootste partij in de Tweede Kamer. In de Eerste Kamer i heeft de VVD momenteel tien zetels. Er zitten vijf Nederlandse leden namens de VVD in het Europees Parlement i.

2.

Meer over...