Digitale Ontwikkeling in het Onderwijs, Utrecht

Utrecht Centraal
© Kevin Bergenhenegouwen / PDC
datum 23 februari 2015 20:00
plaats Utrecht
aanwezigen M. (Maurice) de Hond, P.H. (Paul) van Meenen i e.a.
organisatie Jonge Democraten (JD) i

Poppodium EKKO, Bemuurde Weerd Westzijde 3, Utrecht (stad)

De rol van ICT wordt steeds belangrijker in onze samenleving, voor steeds meer banen is ICT kennis nodig en leven zonder computer kan haast niet meer. Ook in het onderwijs wordt steeds meer gebruik gemaakt van ICT, een bekend voorbeeld zijn de Steve JobsScholen ook wel bekend op iPad-scholen waar voornamelijk vanaf een iPad wordt gestudeerd. Ook in het normale onderwijs wordt steeds meer gebruik gemaakt van digitale middelen.

Is dit een positieve ontwikkeling, moet ieder kind straks met een iPad in de klas zitten? Bereidt het onderwijs kinderen voldoende voor op de digitale samenleving? Ligt deze taak eigenlijk wel bij het onderwijs?

Hierover gaan we in gesprek met Maurice de Hond, een van de oprichters van de Steve JobsScholen en een aantal interessante andere sprekers die we nog even geheim houden.

In de EKKO kun je niet pinnen, neem dus contant geld mee!


1.

Jonge Democraten (JD)

Deze politieke jongerenorganisatie is verbonden aan D66 i en heeft als doel bij te dragen aan de individuele ontplooiing van alle mensen. De JD is opgericht in 1984 en bestaat uit jongeren tussen de 12 en 30 jaar oud. Met ongeveer 3500 leden is JD één van de grotere politieke jongerenorganisaties in Nederland. De JD heeft tien lokale afdelingen in het land.

2.

Meer over...