Ronald van Raak neemt deel aan het Logos Festival, Amsterdam

deBALIE in Amsterdam
© Kevin Bergenhenegouwen
datum 7 maart 2015 20:00
plaats Amsterdam
locatie De Balie, Kleine Gartmanplantsoen 10 Toon locatie
aanwezigen A.A.G.M. (Ronald) van Raak i, A. (Ahmed) Marcouch i, C.J. (Carola) Schouten i e.a.
organisatie Socialistische Partij (SP) i

Wat maakt een voordracht historisch? Wat is het geheim achter de succesvolle toespraak? Na het succes van eerdere edities gaan we ook deze derde editie van Theater van de Voordracht op zoek naar het geheim van de ultieme politieke redevoering. Hiervoor gaan we te rade bij drie theatermakers die ieder een toespraak schrijven voor een politicus.

Waar politici zich vaak laten dicteren door de waan van de dag en de tijd ontbreekt voor het zorgvuldig componeren van de tekst en het vormgeven van de boodschap, vragen wij deze theatermakers ritme en stijl aan te brengen en een overtuigende redevoering te schrijven. Waar schuilt volgens hen de kracht van een toespraak? En hoe zorg je ervoor dat de boodschap aankomt bij de toeschouwer?

Theatermaker Ilay den Boer zal een tekst schrijven voor Ahmed Marcouch (PvdA-kamerlid), schrijfster en theatermaker Marjolijn van Heemstra voor Carola Schouten (ChristenUnie-kamerlid) en toneelschrijver Bo Tarenskeen voor Ronald van Raak (SP-kamerlid).

De avond zal gemodereerd worden door Katinka Baehr.

Prijs: 10,- / 7,50


1.

Socialistische Partij (SP)

De SP is een socialistische, eurosceptische partij. De partij werd opgericht in 1972 en kent vooral een sterke lokale, actiegerichte basis. De SP wil 'een samenleving waarin menselijke waardigheid, gelijkwaardigheid en solidariteit voorop staan'. Sinds 13 december 2023 is Jimmy Dijk i politiek leider.

Bij de Tweede Kamerverkiezingen van 22 november 2023 i haalde de SP vijf zetels, een verlies van vier zetels ten opzichte van de verkiezingen in 2021. De partij heeft drie zetels in de Eerste Kamer i en momenteel geen zetels in het Europees Parlement.

2.

Meer over...