Debat: Provinciale verkiezingen, landelijke strijd, Den Haag

Ridderzaal in Den Haag
© Kevin Bergenhenegouwen
datum 4 februari 2015 17:15 - 18:30
plaats Den Haag
locatie Internationaal Perscentrum Nieuwspoort, Lange Poten 10 Toon locatie
aanwezigen S. (Sander) de Rouwe i, X.J. (Xander) den Uyl i e.a.
organisatie ProDemos i

"Dit zijn landelijke verkiezingen, die raken direct ook het kabinet", zei Rutte onlangs in de NRC over de Provinciale Statenverkiezingen. Rutte zal daarom de komende periode ook zelf flink campagne gaan voeren. De Provinciale Statenverkiezingen leiden tot een nieuwe samenstelling van de Eerste Kamer die in dit minderheidskabinet een belangrijke rol speelt.

Hoe ziet de ideale verkiezingscampagne eruit? Gaan nationale kopstukken inderdaad deze niet-landelijke verkiezingen domineren? Worden provinciale thema's overschaduwd door de landelijke politiek? En moeten de Statenverkiezingen gezien worden als een referendum voor het kabinet?

Deze vragen en meer komen aan bod in een debat onder leiding van Max van Weezel tussen:

  • Sander de Rouwe (lijsttrekker CDA Friesland)
  • Geert Jan Wenneker (lijsttrekker D66 Zuid-Holland)
  • Xander den Uyl (fractievoorzitter PvdA Noord-Holland)
  • Herman Lelieveldt (University College Roosevelt)

Praktische informatie

Datum: Woensdag 4 februari van 17.15-18.30 uur

Locatie: Internationaal Perscentrum Nieuwspoort, Lange Poten 10 te Den Haag

Het exacte programma en meer achtergrondinformatie over dit onderwerp vind je op de website van het Montesquieu Instituut.


Inhoudsopgave

  1. ProDemos
  2. Meer over...

1.

ProDemos

ProDemos informeert burgers over de democratische rechtsstaat en stelt hen in staat om actief aan politieke besluitvorming deel te nemen. Dat gebeurt door overdracht van kennis over de kernwaarden van de Nederlandse rechtsstaat en over de werking van de democratie in al haar aspecten. Dit moet burgers uiteindelijk in staat stellen om actief aan politieke besluitvorming deel te nemen.

ProDemos organiseert debatten, tentoonstellingen, rondleidingen en simulaties voor zowel jongeren als volwassenen. ProDemos is een niet-partijgebonden organisatie. Het kantoor en het bezoekerscentrum zijn gehuisvest aan de Hofweg 1 in Den Haag.

2.

Meer over...