Slotbijeenkomst De Nationale Pensioendialoog, Nieuwegein

Ophaalbrug in Nieuwegein
datum 19 januari 2015
plaats Nieuwegein
aanwezigen M.I. (Mariëtte) Hamer i, J. (Jetta) Klijnsma i e.a.

Staatssecretaris Klijnsma van Sociale Zaken en Werkgelegenheid sluit maandag 19 januari 2015 met een slotbijeenkomst de pensioendialoog over de toekomst van ons pensioenstelsel af.

De opbrengst uit de dialoogsessies in het land wordt in een viertal rondes in een talkshowsetting besproken met onder andere Mariëtte Hamer (SER), Paul de Beer (UvA), Lans Bovenberg (UvT) en Cees de Veer (ABP). Bij deze bijeenkomst zijn tal van vertegenwoordigers van pensioenfondsen, uitvoerders, sociale partners, belangenorganisaties en burgers aanwezig.

De afgelopen maanden hebben discussiebijeenkomsten in het land plaatsgevonden. Ook hebben veel mensen en tal van organisaties hun mening, visie en zorgen over de toekomst van ons pensioenstelsel digitaal gedeeld op www.denationalepensioendialoog.nl. Zo zijn er bijdragen geleverd door onder andere vakbonden, verzekeraars, toezichthouders, jongerenorganisaties, wetenschappers en denktanks.

Staatssecretaris Klijnsma onderzoekt met de sector en de samenleving hoe het pensioenstelsel in de toekomst beter kan aansluiten op de wijze waarop mensen werken en leven in de 21ste eeuw. De opbrengst van De Nationale Pensioendialoog wordt verwerkt in een hoofdlijnennotitie die nog voor de zomer van 2015 aan de Tweede Kamer wordt gestuurd.

De achtergrond van De Nationale Pensioendialoog is dat demografische, economische, arbeidsmarktgerelateerde en sociaal-culturele ontwikkelingen leiden tot fundamentele vragen die de kern van het pensioenstelsel raken.

Media zijn van harte welkom bij de slotconferentie.

DATUM EN TIJDSTIP

Maandag 19 januari 2015, 15:00 - 17:15 uur

LOCATIE

MeetingDistrict in Nieuwegein, Blokhoeve 2, 3438 LC in Nieuwegein, routebeschrijving

PROGRAMMA

15:00 uur Opening door dagvoorzitter Anouschka Laheij en welkom door staatssecretaris Klijnsma

15:20 uur Viertal talkshow rondes:

  • 1. 
    Roep voor aansluiting persoonlijke behoeftes
  • 2. 
    Solidariteit: is er een generatiekloof?
  • 3. 
    Is pensioen transparant en simpel genoeg?
  • 4. 
    Pensioen in een veranderende arbeidsmarkt

16:55 uur Reflectie en blik voorwaarts, speech door staatssecretaris Klijnsma

17:15 uur Afsluiting door dagvoorzitter gevolgd door een borrel


1.

Meer over...