De Buren - Het Geheugen van de Politiek | Jos Geysels en Winnie Sorgdrager, Brussel

Atomium in Brussel
© Kevin Bergenhenegouwen
datum 27 april 2015 19:30 - 21:00
plaats Brussel, België
locatie deBuren, Leopoldstraat 6, 1000 Toon locatie
aanwezigen W. (Winnie) Sorgdrager i, M.J. (Job) Cohen i e.a.
organisatie Partij van de Arbeid (PvdA) i

Datum: 27 april 2015, 19.30 - 21.00

Interviewreeks met Karl van den Broeck

€ 5, reserveren aanbevolen (via weblink onder)

Wie geeft er nog een cent om cultuur?

Is het tijd voor een nieuwe progressieve politiek?

Velen vinden verjonging in de politiek noodzakelijk, terwijl anderen het verlies aan ervaring betreuren. Zowel in Nederland als in Vlaanderen blijven heel wat oud-politici actief betrokken in de politieke wereld. In deze reeks gaan we in gesprek met het geheugen van de politiek en bevragen we de beslissers en commentatoren van toen over de politiek van nu. Juriste Winnie Sorgdrager (voormalig politica D66) en Jos Geysels (Agalev, huidig voorzitter 11.11.11) gaan in gesprek met Karl van den Broeck (Apache.be).

Winnie Sorgdrager is een Nederlandse juriste en een voormalige politica voor D66. Zij was procureur-generaal, minister van Justitie en voorzitter van de Raad voor Cultuur in Nederland. Ze is sinds 2006 lid van de Raad van State.

Jos Geysels is een voormalig Vlaams politicus. Als partijsecretaris en politiek secretaris was Geysels jarenlang frontman van de progressief groene partij Agalev (Anders Gaan Leven). Sinds 2007 is Geysels voorzitter van 11.11.11, de koepelorganisatie van Vlaamse Noord-Zuidbewegingen.

Bron: http://www.deburen.eu/nl/programma/detail/het-geheugen-van-de-politiek-jos-geysels-en-winnie-sorgdrager

Verder in deze reeks

DI 10.02

Het Geheugen van de Politiek | Louis Tobback en Job Cohen

Uitgesteld

Het Geheugen van de Politiek | Wivina Demeester en een Nederlandse coryfee

MA 27.04

Het Geheugen van de Politiek | Jos Geysels en Winnie Sorgdrager

Organisatie: deBuren


1.

Partij van de Arbeid (PvdA)

De Partij van de Arbeid (PvdA) is een progressieve, sociaaldemocratische partij. De partij werd opgericht in 1946 als een voortzetting van de vooroorlogse Sociaal-Democratische Arbeiders Partij i (SDAP), de Vrijzinnig-Democratische Bond i (VDB) en de Christelijk-Democratische Unie i (CDU). De PvdA trok samen met GroenLinks op en deed met een gezamenlijke lijst mee aan de Tweede Kamerverkiezingen van 22 november 2023 i. Frans Timmermans i leidt de gezamenlijke fractie i in de Tweede Kamer.

De fractie GroenLinks-PvdA behaalde bij de Tweede Kamerverkiezingen van 22 november 2023 i 25 zetels. Dat zijn 8 zetels meer dan GroenLinks (8) en PvdA (9) opgeteld bij de verkiezingen in 2021. De partij behaalde in 2023 zeven zetels in de Eerste Kamer i en vormt samen met GroenLinks een gezamenlijke fractie i in de Eerste Kamer van 14 zetels. Er zitten zes Nederlandse leden namens de PvdA in het Europees Parlement i.

2.

Meer over...