AANGEPAST TIJDSTIP: PERSTOELICHTING NA INTERRELIGIEUZE BIJEENKOMST RIDDERZAAL, Den Haag

Ridderzaal in Den Haag
© Kevin Bergenhenegouwen
datum 20 november 2014
plaats Den Haag
aanwezigen I.W. (Ivo) Opstelten i, L.F. (Lodewijk) Asscher i e.a.

Op donderdag 20 november organiseert minister Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid in de Ridderzaal een bijeenkomst met vertegenwoordigers van diverse religieuze en niet-religieuze organisaties. Aanleiding van deze ‘Ridderzaaldialoog - interreligieuze bijeenkomst’, zijn de toegenomen spanningen tussen verschillende bevolkingsgroepen in ons land.

Doel van de bijeenkomst is om met elkaar in gesprek te komen en te onderzoeken wat een ieder kan doen om de spanningen te verminderen. Voor deze interactieve bijeenkomst zijn leden van verschillende Joodse, Islamitische, Christelijke en andere (religieuze) organisaties uitgenodigd. Ook tientallen jongeren met verschillende achtergronden en een aantal burgermeesters zijn aanwezig. Naast minister Asscher is namens het kabinet ook minister Opstelten (Veiligheid & Justitie) bij de bijeenkomst in de Ridderzaal.

De bijeenkomst zelf is niet toegankelijk voor journalisten. Na afloop zal minister Asscher in de Ridderzaal een toelichting geven aan de media over de bijeenkomst en de uitkomsten daarvan. Dit mediamoment staat gepland vanaf 18:15 uur in de Ridderzaal.

LET OP: IN VERBAND MET DE BEVEILIGING IS AANMELDEN VOOR HET MEDIAMOMENT VERPLICHT.

Voor meer informatie over de Ridderzaaldialoog en voor aanmelden voor de perstoelichting kunt u contact opnemen met: Ivar Noordenbos, woordvoerder minister Asscher, inoordenbos@minszw.nl of 06-31753405.


1.

Meer over...