Economische missie naar Vietnam met burgemeester Eberhard van der Laan, Ho Chi Minhstad - Parlementaire monitor

Parlementaire monitor
Zaterdag 8 augustus 2020
kalender

Economische missie naar Vietnam met burgemeester Eberhard van der Laan, Ho Chi Minhstad

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland in Den Haag
website: rvo.nl
datum 7 december 2014 - 11 december 2014
plaats Ho Chi Minhstad, Vietnam
aanwezigen E.E. (Eberhard) van der Laan i e.a.
organisatie Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) i

Wilt u zakendoen in Vietnam? Ga dan van 7 t/m 11 december mee met de economische missie naar Vietnam met Eberhard van der Laan, burgemeester van Amsterdam.

Aanleiding voor deze missie is het verzoek van de Chairman of Peoples Committee Ha Noi aan de gemeente Amsterdam om zijn kennis en kunde te delen met de ambtelijke organisatie van de stad Hanoi. De missie bouwt tevens voort op het officiële bezoek van minister-president Rutte aan Vietnam in juni 2014, waarbij staatssecretaris Dijksma (EZ) en een handelsdelegatie van Nederlandse bedrijven met hem meereisden.

Vietnam

De economie van Vietnam groeit sinds de jaren 90 onafgebroken, waarbij groeipercentages van 7 en 8% niet ongewoon zijn. De wederzijdse handel is sindsdien toegenomen en bedroeg in 2013 ongeveer € 2,67 miljard. Een relatie gebaseerd op ontwikkelingssamenwerking heeft plaatsgemaakt voor een relatie van handel en investeringen. Nederland is van alle EU-lidstaten de grootste investeerder in Vietnam en de derde handelspartner. Kijk voor meer achtergrondinformatie over de Vietnamese markt op onze landenpagina.

Focus op sectoren

De focus van de missie zal liggen op de kansen in Vietnam in de volgende sectoren:

  • Agri & Food
  • Energie
  • Logistiek
  • Stedelijke ontwikkeling en duurzame bouw
  • Water en afvalmanagement

Deze missie staat open voor alle bedrijven en kennisinstellingen uit alle sectoren.

Bedrijvenprogramma

De missie staat in het teken van economische diplomatie en matchmaking. Tijdens de ontmoetingen die de officiële delegatie met de overheden in Hanoi heeft, zal de Nederlandse kennis en kunde in de focussectoren gepresenteerd worden. Bedrijven en kennisinstellingen kunnen tevens van het bezoek gebruikmaken om bijvoorbeeld contracten of MoU's te ondertekenen in het bijzijn van burgemeester van der Laan. Ook wordt voor bedrijven een programma in het zuiden van Vietnam georganiseerd.

De deelnemers wordt de gelegenheid geboden om in contact te komen met potentiële Vietnamese (zaken)partners en krijgen een goed beeld van de mogelijkheden die Vietnam te bieden heeft.

Daarnaast worden de deelnemers in de gelegenheid gesteld om hun bestaande zakelijke relaties uit te nodigen voor netwerkevenementen en een handelsdiner in aanwezigheid van Vietnamese hoogwaardigheidsbekleders en bedrijfsleven.

De organisatie van deze economische missie is in handen van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl), samen met het ministerie van Buitenlandse Zaken, de Gemeente Amsterdam en het economische netwerk in Vietnam (de ambassade in Hanoi en het consulaat-generaal in Ho Chi Minhstad).

Deelname

De kosten van deelname bedragen € 950,- per bedrijf. Reis- en verblijfkosten en eventuele kosten in het kader van de individuele matchmaking (tolken en individueel transport) zijn voor eigen rekening.

Het dienstenpakket dat u hiervoor wordt geboden omvat het volgende:

  • (collectieve sectorale) programmaonderdelen zoals seminars en matchmaking;
  • trade netwerk evenementen;
  • vermelding van uw bedrijfsprofiel in het deelnemersoverzicht;
  • collectief lokaal vervoer en lokale ondersteuning door de organisatie tijdens het bezoek aan Hanoi en Ho Chi Minhstad.

Een reisbureau wordt gevraagd een reisarrangement samen te stellen.

Aanmelding

De inschrijving voor deze missie is gesloten.

Contact

Voor meer informatie over deelname aan deze economische missie en het algemene programma kunt u met Fred van der Meer contact opnemen, (088) 042 42 42 of mail fred.vandermeer@rvo.nl

Voor informatie over het programma van burgemeester van der Laan kunt u met Robbin Mulder contact opnemen (070) 348 5791 of mail robbin.mulder@minbuza.nl.


1.

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl)

Dit is een uitvoeringsorganisatie van het ministerie van Economische Zaken. De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland is op 1 januari 2014 ontstaan uit een fusie van Agentschap NL en de Dienst Regelingen.

Deze Rijksdienst is actief op het gebied van duurzaam, agrarisch, innovatief en internationaal ondernemen. Het doel is om kansen van ondernemers te vergroten en hun positie te versterken. De Rijksdienst kan ondernemers helpen met subsidies, het vinden van zakenpartners, kennis en het voldoen aan wet- en regelgeving. Zij werkt in opdracht van ministeries en de Europese Unie.

2.

Meer over...