Economische missie naar Kazachstan met Henk Kamp, minister van Economische Zaken

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland in Den Haag
website: rvo.nl
datum 25 november 2014 - 28 november 2014
plaats Kazachstan
aanwezigen P.R.H.M. (René) van der Linden i, H.G.J. (Henk) Kamp i e.a.
organisatie Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) i

Wilt u zakendoen in Kazachstan? En bent u werkzaam in de olie- en gassector of in de offshore? Ga dan van 25 tot en met 28 november mee met de economische missie naar Kazachstan met minister Henk Kamp van Economische Zaken. De missie staat onder leiding van René van der Linden, Energiegezant voor Rusland en het Kaspische Zeegebied.

Kazachstan heeft een stabiele en florerende economie met veel potentie voor het bedrijfsleven. De laatste jaren wordt het land gekenmerkt door een sterke economische groei, die ligt tussen de 5 en 7%. De groeiende productie van olie- en gas speelt hierbij een belangrijke rol.

Er wordt hard gewerkt aan de modernisering van de economie. De olie- en gassector beslaat ongeveer 30% van het bbp. Kazachstan behoort tot de top 10-landen in de wereld wat betreft olie- en gasreserves. De totale voorraden worden geschat op 5.3 miljard ton olie en ongeveer 3.300 miljard kubieke meter gas.

Kazachstan is zeer actief in de ontwikkeling van haar energiebronnen, zowel in de Kaspische Zee als op land. Grote en kleinere Nederlandse bedrijven tonen steeds meer belangstelling voor Kazachstan. Nederland behoort zelfs tot de belangrijkste buitenlandse investeerders in Kazachstan.

Kijk voor meer achtergrondinformatie over de Kazachse markt op onze landenpagina.

Focus op sectoren/thema's

Tijdens deze missie ligt de focus op de volgende sectoren:

  • Olie & gas
  • Maritiem/offshore

Bedrijvenprogramma

De missie biedt u de gelegenheid om uw netwerk in Kazachstan op te bouwen en te vergroten, en geeft u een goed beeld van de mogelijkheden die de Kazachse markt biedt. De aanwezigheid van de minister biedt u een unieke kans om op hoog niveau contacten te leggen en uit te bouwen.

Afhankelijk van de belangstelling worden voor de verschillende sectoren specifieke programmaonderdelen opgezet en worden B2B-afspraken voor u gemaakt. Aan de invulling van deze sectorprogramma's en het officiële programma wordt nu gestalte gegeven.

Deelname

De kosten bedragen € 950 per deelnemer. Reis- en verblijfkosten en eventuele kosten in het kader van de individuele matchmaking (tolken en individueel transport) zijn voor eigen rekening.

Aanmelden is mogelijk tot en met 16 oktober.

Dienstenpakket

Het dienstenpakket dat u hiervoor wordt geboden omvat het volgende:

  • Deelname aan de (collectieve sectorale) programmaonderdelen zoals bedrijfsbezoeken en matchmaking;
  • Netwerkevenementen;
  • Vermelding van uw bedrijfsprofiel in het missieboekje;
  • Collectief lokaal vervoer en lokale ondersteuning door de organisatie tijdens het bezoek aan Kazachstan;
  • Ministerbezoeken (gelimiteerde deelname).

Een reisbureau zal worden gevraagd een reisarrangement samen te stellen, waarvan de deelnemers gebruik kunnen maken.

Meer informatie

Voor meer informatie over deze missie kunt u contact opnemen met Hanneke Bogaerts, T 088 042 42 42 of mail hanneke.bogaerts@rvo.nl

Opdrachtgevers

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) organiseert deze missie in opdracht van het ministerie van Buitenlandse Zaken en in samenwerking met het Nederlandse postennetwerk in Kazachstan.


1.

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl)

Dit is een uitvoeringsorganisatie van het ministerie van Economische Zaken. De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland is op 1 januari 2014 ontstaan uit een fusie van Agentschap NL en de Dienst Regelingen.

Deze Rijksdienst is actief op het gebied van duurzaam, agrarisch, innovatief en internationaal ondernemen. Het doel is om kansen van ondernemers te vergroten en hun positie te versterken. De Rijksdienst kan ondernemers helpen met subsidies, het vinden van zakenpartners, kennis en het voldoen aan wet- en regelgeving. Zij werkt in opdracht van ministeries en de Europese Unie.

2.

Meer over...