In gesprek met: Annemarie Jorritsma, Groningen

Groningen, Martini Toren
wikimedia/Ra-smit
datum 21 oktober 2014 20:00
plaats Groningen
locatie Grand Café Time-Out Toon locatie
aanwezigen M.J. (Job) Cohen i, A. (Annemarie) Jorritsma-Lebbink i, E.E. (Eberhard) van der Laan i e.a.
organisatie Jongeren Organisatie Vrijheid en Democratie (JOVD) i

Annemarie Jorritsma (64) is een Nederlands VVD politica, bestuurder en televisiepresentatrice. In 1967 behaalde zij in Zutphen haar middelbare school diploma om vervolgens naar de School voor toeristische vorming in Breda te gaan. Hiernaast volgde zij tal van cursussen en vestigde zich daarnaast van 1978 tot 1988 namens de VVD in de gemeenteraad van de gemeente Bolsward. Sinds 1982 was ze lid van de tweede kamer tot ze in 1994 minister van Verkeer en Waterstaat werd in het eerste kabinet Kok. Vanaf 1998 was Jorritsma minister van Economische zaken en vicepremier in het kabinet Kok II. Vanaf 2003 tot nu is zij burgemeester van Almere. In 2010 solliciteerde zij voor het burgemeesterschap in Amsterdam maar Eberhard van der Laan werd als opvolger van Job Cohen verkozen. Dit had als gevolg dat er veel kritiek over haar heen kwam. Zo zou ze niet genoeg betrokken zijn bij de gemeente Almere.

Op 21 oktoberaanstaande zal Annemarie Jorritsma bij ons op bezoek zijn en bereid zijn al jullie vragen te beantwoorden. Grijp deze mogelijkheid dus aan om een voormalig minister aan de tand te voelen!


1.

Jongeren Organisatie Vrijheid en Democratie (JOVD)

Deze in 1949 opgerichte Nederlandse liberale politieke jongerenorganisatie is sinds 2000 formeel gelieerd aan de VVD i. De Jongeren Organisatie Vrijheid en Democratie (JOVD) is echter in politiek opzicht volledig onafhankelijk van de VVD en heeft op bepaalde punten dan ook afwijkende standpunten. De organisatie heeft lokale afdelingen die zijn verdeeld over het gehele land. Het Algemeen Secretariaat van de JOVD is gevestigd in Den Haag.

2.

Meer over...