Debat over de vrijheid van meningsuiting, Amsterdam

datum 23 oktober 2014 20:00 - 22:00
plaats Amsterdam
locatie Prinsengracht 96 Toon locatie
aanwezigen E.E. (Eberhard) van der Laan i e.a.
organisatie Jonge Democraten (JD) i

Cafe de Heffer, Oudebrugsteeg 7 in Amsterdam

Vorige week heeft burgemeester Van der Laan Okay Pala verboden deel te nemen aan een debat van jongerencentrum Argan. Pala is de woordvoerder van Hizb-Ut-Tahrir, een organisatie die de vestiging van een kalifaat bepleit. Het ging Van der Laan erom dat Argan een gemeentelijke subsidie ontvangt. De burgemeester stelde dat de gemeente hiermee indirect het extremistische geluid zou faciliteren. Argan is afhankelijk van de subsidie en moest het advies van de burgemeester dus wel opvolgen.

Betekent de vrijheid van meningsuiting dat je alles mag zeggen? Mag een burgemeester iemand verbieden aan een debat deel te nemen? Wie bepaalt waar de grenzen liggen? Hoort de vrijheid van meningsuiting nog wel in onze grondwet? Over deze en andere vragen zullen we donderdag van gedachte wisselen. Onder andere Vivienne Matthies-Boon (docent Internationale betrekking in het Midden-Oosten aan de UvA) en Naime Ajouaau (Statenlid namens de PvdA in Noord-Holland) zullen aan dit debat deelnemen. Eventuele andere sprekers zullen later bekend worden gemaakt. Zowel leden als niet-leden zijn van harte welkom.


1.

Jonge Democraten (JD)

Deze politieke jongerenorganisatie is verbonden aan D66 i en heeft als doel bij te dragen aan de individuele ontplooiing van alle mensen. De JD is opgericht in 1984 en bestaat uit jongeren tussen de 12 en 30 jaar oud. Met ongeveer 3500 leden is JD één van de grotere politieke jongerenorganisaties in Nederland. De JD heeft tien lokale afdelingen in het land.

2.

Meer over...