Expertmeeting: militaire & humanitaire interventies, Utrecht

Utrecht Centraal
© Kevin Bergenhenegouwen / PDC
datum 30 oktober 2014 19:30 - 22:00
plaats Utrecht
locatie Landelijk Bureau GroenLinks Oudegracht 312 3511PK Toon locatie
aanwezigen M.H.A. (Tineke) Strik i e.a.
organisatie GroenLinks (GL) i

De internationale werkgroepen van GroenLinks organiseren op 30 oktober een expertmeeting over militaire en humanitaire interventies. Vragen die tijdens de partijbrede discussie over dit onderwerp vaak terugkeerden, worden voorgelegd aan een panel van experts op het gebied van conflict, militaire en humanitaire interventie.

Deelname is gratis. Geef je wel vooraf op, zodat de organisatoren weten waar ze op kunnen rekenen. Het aantal plaatsen is beperkt, dus geef je snel op!

Meer informatie en aanmelden op de website van de Midden Oosten Werkgroep.


1.

GroenLinks (GL)

GroenLinks is een progressieve partij, die duurzaamheid hoog in het vaandel heeft. De partij werd opgericht op 24 november 1990 als fusie van de Communistische Partij van Nederland i (CPN), de Evangelische Volkspartij i (EVP), de Politieke Partij Radikalen i (PPR) en de Pacifistisch-Socialistische Partij i (PSP). GroenLinks trok samen met de PvdA op en deed met een gezamenlijke lijst mee aan de Tweede Kamerverkiezingen van 22 november 2023 i. Frans Timmermans i leidt de gezamenlijke fractie i in de Tweede Kamer.

De fractie GroenLinks-PvdA behaalde bij de Tweede Kamerverkiezingen van 22 november 2023 i 25 zetels. Dat zijn 8 zetels meer dan GroenLinks (8) en PvdA (9) opgeteld bij de verkiezingen in 2021. De partij behaalde in 2023 zeven zetels in de Eerste Kamer i en vormt samen met de PvdA een gezamenlijke fractie i van 14 zetels. GroenLinks heeft drie zetels in het Europees Parlement i.

2.

Meer over...