Aan de bak, in de bak

Met dank overgenomen van E. (Erik) Ziengs i, gepubliceerd op dinsdag 16 september 2014, 2:17.

Zaterdag 13 september jl. was Erik uitgenodigd om mee te doen aan de Basisschool Tour in Assen. Gezeten op een podium in een feesttent tijdens een groot buurtfestijn mocht hij vragen beantwoorden van basisschool-leerlingen. Nou, hij kon flink aan de bak.

“Hoeveel verdient U?” “Wilt u Minister President worden?” “Wilde u dit altijd al worden?” 1 jongere kan meer vragen dan 3 wijzen kunnen beantwoorden. Het zijn vragen die je als Parlementair niet dagelijks voor de kiezen krijgt. En die enige behendigheid vereisen bij de beantwoording. Maar, zoals gebruikelijk, wist Erik zich er redelijk goed doorheen te slaan.

Erik deelde het podium met zijspancoureur Hilbert Talens. Iemand die niet alleen met zijn scheurijzer, maar ook met zijn hoogblonde bakkeniste de nodige aandacht op zich wist te vestigen. Eerlijkheid gebiedt te zeggen, dat de meeste leerlingen de motorracer interessanter vonden dan het Tweede Kamerlid. Vandaar dat Erik zich de uitnodiging om plaats te nemen in de bak van de bolide niet liet ontzeggen.