'Samen leren: Aanbevelingen uit het onderwijs', Amsterdam

deBALIE in Amsterdam
© Kevin Bergenhenegouwen

Hoe bereikt het Nederlands funderend onderwijs de wereldtop? Een initiatiefgroep van negen docenten en schoolleiders hebben een aanbevelingenpakket samengesteld voor het Nederlandse onderwijs. De onderwijswoordvoerders van de kabinetspartijen VVD en PvdA staan achter dit advies, maar er is bredere steun nodig. Met onderwijswoordvoerders van de kabinets- en oppositiepartijen en de initiatiefgroep debatteren we over deze aanbevelingen voor het onderwijsbeleid.

De initiatiefgroep bouwt voort op het Nationaal Onderwijsakkoord, de Lerarenagenda en de sectoraanpakken voor het primair en voortgezet onderwijs. Daarnaast focussen zij op drie gebieden: de verbetercultuur op scholen, de wens van toppers om leraar te worden en de rol van de beroepsgroep.

"Onderwijs waarin topleraren samen elke dag bezig zijn om het onderwijs te verbeteren, om zo de cognitieve, manuele, sociale en persoonlijke ontwikkeling van alle leerlingen te bevorderen en het maximale uit iedere leerling te halen." Dit is het doel van het advies: ‘Samen leren: aanbevelingen uit het onderwijs’.

Tijdens dit debat wordt het advies uitgebreid besproken en is er ruimte voor vragen uit het publiek. Felix Rottenberg modereert het debat.

Met o.a. onderwijswoordvoerders: Pieter Duisenberg (VVD), Loes Ypma (PvdA), Paul van Meenen (D66), Michel Rog (CDA), Jasper van Dijk (SP), Tanja Jadnanansing (PvdA) en Mo Mohandis (PvdA).

De leden van de initiatiefgroep: Hetty Belgers, Jet Dekkers, Jelmer Evers, Ilja Klink, Rene Kneyber, Laurens van Lier, Ruud Porck, Jaap Versfelt en Eric van ’t Zelfde.

Foto Jasper van Dijk door: Bas Stoffelsen


Inhoudsopgave

  1. De Balie
  2. Meer over...

1.

De Balie

Deze organisatie organiseert debatten, seminars, theater- en filmvoorstellingen met betrekking tot culturele, sociale en politieke vraagstukken in Amsterdam. Door middel van deze activiteiten worden vele interessegebieden bestudeerd en bediscussieerd, zoals technologie, kunst, economie, de veranderende bevolkingssamenstelling, Europa etc. De Balie is open voor een breed publiek en voor alle soorten media.

De Balie is gevestigd in het voormalige gerechtshof aan het Leidseplein in Amsterdam, en is in 1982 opgericht. Voormalig PvdA-politicus Felix Rottenberg i is mede-oprichter van de organisatie.

2.

Meer over...