Foodbattle CDAV, Zwolle - Parlementaire monitor

Parlementaire monitor
Woensdag 1 april 2020
kalender

Foodbattle CDAV, Zwolle

Zwolle, Nederland.
© Kevin Bergenhenegouwen
datum 22 september 2014 10:00 - 11:00
plaats Zwolle
aanwezigen J.L. (Jaco) Geurts i e.a.
organisatie Christen-Democratisch Appèl (CDA) i

Geurts gaat de strijd aan tegen voedselverspilling

Kamerlid Jaco Geurts van het CDA gaat samen met vele andere CDA’ers tijdens de FoodBattle de strijd aan tegen voedselverspilling. De FoodBattle is georganiseerd door het CDAV om voedselverspilling tegen te gaan. Op 22 september brengt de parlementariër een bezoek aan de Librije om het te hebben over duurzaamheid in de voedselsector.

Het CDA is voor groei die duurzaam en innovatief is. Streven naar een balans tussen mens, milieu en economie, zodat wij de wereld goed achterlaten voor onze kinderen. Het CDA wil daarom toe naar een kringloopeconomie, waarin we grondstoffen hergebruiken in plaats van opmaken, zoals we nu doen.


1.

Christen-Democratisch Appèl (CDA)

Het Christen-Democratisch Appèl (CDA) is een christelijk geïnspireerde partij in het centrum van het politieke spectrum. Sinds zijn verkiezingen tot lijsttrekker in 2012 was Sybrand van Haersma Buma i politiek leider. Die 'functie' is nu vacant. Rutger Ploum i is momenteel de partijvoorzitter. De partij werd opgericht in oktober 1980 als fusie van Anti-Revolutionaire Partij i (ARP), Christelijk-Historische Unie i (CHU) en Katholieke Volkspartij i (KVP).

De partij behaalde in de Tweede Kamerverkiezingen van 15 maart 2017 i 19 zetels, een winst van zes zetels ten opzichte van de Tweede Kamerverkiezingen van 12 september 2012. De partij heeft 9 zetels in de Eerste Kamer.

2.

Meer over...