Erik Ziengs: Sluiting Sprookjeshof aanleiding tot kamervragen

Met dank overgenomen van E. (Erik) Ziengs i, gepubliceerd op vrijdag 29 augustus 2014, 1:48.

VVD-Tweede Kamerlid Erik Ziengs ziet in de aangekondigde sluiting van de Sprookjeshof in Zuidlaren aanleiding om schriftelijke vragen te stellen aan de minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en de minister en staatssecretaris van Economische Zaken. Erik Ziengs is zeer verontrust over de onduidelijke en ondoorzichtige regelgeving als het gaat om speeltoestellen.

Erik Ziengs: ” Het is te zot voor woorden. Een met bloed zweet en tranen opgebouwd familiebedrijf dat de handdoek in de ring gooit omdat een overheidsinstantie zich Oostindisch doof houdt. Dat kan echt niet. De Nederlandse Voedsel en Waren Autoriteit hanteert volstrekt inconsequente regels en normen. Ondernemers mogen daar niet langer de dupe van worden. Ik neem dit hoog op.”

Erik Ziengs is woordvoerder voor de VVD als het gaat om het terugdringen van de Regeldruk. Daarnaast heeft hij Recreatie & Toerisme in portefeuille. Daarom is hij dubbel verontrust. Het VVD-Tweede Kamerlid dient deze schriftelijke vragen in samen met de Drentse collega’s Agnes Wolbert (PvdA) en Agnes Mulder (CDA). Erik Ziengs wil weten hoeveel instanties bevoegd zijn om dergelijke toestellen te mogen keuren. En hoe het mogelijk is dat verschillende instanties verschillende oordelen vellen over hetzelfde toestel.

Erik Ziengs herinnert de bewindspersonen eraan, dat de Overheid verantwoordelijk is voor een consequente toepassing van de regelgeving: “Het kan nooit de bedoeling zijn dat ondernemers, medewerkers en uiteindelijk ook kinderen hiervan de dupe worden. Ik word veel te vaak geconfronteerd met ondernemers die door het bomen het bos niet meer zien. Ze zijn overgeleverd aan de willekeur van instanties. Procedures kunnen zich soms jaren voortslepen. Terwijl op de uitkomsten geen pijl valt te trekken. Dit moet ophouden. Bedrijven worden op deze manier kapot gemaakt. Het middel is erger dan de kwaal geworden.”