Zwarte Markt Beverwijk: geen broedplaats, wel kraamkamer

Met dank overgenomen van E. (Erik) Ziengs i, gepubliceerd op woensdag 27 augustus 2014, 1:53.

Op zaterdag 23 augustus jl. bracht VVD Tweede Kamerlid Erik Ziengs een werkbezoek aan de Zwarte Markt in Beverwijk. Erik Ziengs voert in de Tweede Kamer namens de VVD het woord over het MKB en Ondernemerschap. Ziengs bezocht de Zwarte Markt om te zien hoe de directie de strijd tegen namaakartikelen aanpakt.

Erik Ziengs: “Ik heb heel veel hardwerkende, eerlijke ondernemers gezien. Die allemaal hun stinkende best doen om hun zaak te runnen. Zij mogen niet onder de kwaden lijden. Daarom vind ik het belangrijk dat de strijd tegen namaak voortvarend wordt opgepakt. Namaak is diefstal en het is valsspelen op de markt. Het is goed om te zien dat de directie daar streng en nauwkeurig op toeziet.

Erik Ziengs: “Ik heb zelden zoveel ondernemerschap bij elkaar gezien. Ook van nieuwe, allochtone ondernemers. Indrukwekkend om te merken hoe zich hier een nieuwe generatie ondernemers ontwikkelt.” De Bazaar in Beverwijl trekt elk weekend ruim 35.000 bezoekers. Zij hebben de keuze uit meer dan 2.000 winkels en kramen, verzameld op een markt van ruim 70.000 m2. Naast de Zwarte Markt is er de Grand Bazaar, de Boulevard, de Oosterse Markt, de Goudsouk, de Mirhab en binnenkort ook de Corridor. De Zwarte Markt bestaat al 35 jaar en is de grootste overdekte markt van Europa.