Uitzending 14 augustus l Is ISIS nog te stoppen?

BNR Radio
datum 14 augustus 2014 15:00 - 16:00
zender BNR Nieuwsradio
aanwezigen J.C. (Hans) van Baalen i, A.F.M. (Lily) Sprangers i, M. (Michiel) Servaes i, M. (Martin) Visser i e.a.
organisatie BNR Nieuwsradio

Het kabinet houdt de optie open om de Koerden te bewapenen. Dat schrijft minister Timmermans, van Buitenlandse Zaken, aan de Tweede Kamer. Maar is de opmars van ISIS uberhaupt nog te stoppen?

Jaap Janssen, politiek verslaggever, over de brief van Timmermans.

En Bernard Hammelburg praat erover door met Hans van Baalen, VVD-Europarlementariër, en Michiel Servaes, buitenlandwoordvoerder van de PvdA

Verder Lily Sprangers, directeur van het Turkije Instituut, over Turkije. De huidige premier, Erdogan, wordt nog deze maand nog president van zijn land. Zo blijft hij ook na drie premierschappen aan de touwtjes trekken in zijn land. Heeft hij dit trucje van Vladimir Poetin afgekeken? En lopen de Turken gevaar met ISIS hun achtertuin?

En verder natuurlijk de vaste bijdragen van Martin Visser, Europa-specialist van De Telegraaf, en Anke Truijen, Europa-verslaggever.

De Wereld, elke donderdag tussen 15 en 16 uur

!function(d,s,id){var js,fjs=d.getElementsByTagName(s)[0];if(!d.getElementById(id)){js=d.createElement(s);js.id=id;js.src="//platform.twitter.com/widgets.js";fjs.parentNode.insertBefore(js,fjs);}}(document,"script","twitter-wjs");


1.

Meer over...