Café Piment, Doetinchem

De nieuwbouwwijk Dichteren in Doetinchem
datum 9 november 2014 15:00
plaats Doetinchem
locatie Schouwburg Amphion Toon locatie
aanwezigen K. (Kim) Putters i, J.A. (Jeanine) Hennis-Plasschaert i, A. (Alexander) Pechtold i, W. (Wouke) van Scherrenburg, O.E.Th. (Otwin) van Dijk i e.a.
organisatie Politiek Café Piment

  • Wouke van Scherrenburg is bekend van TV, o.a. van Nova en Den Haag Vandaag. Zij ontvangt in Café Piment op de zondagmiddag gasten uit onder meer de Tweede Kamer, het kabinet, het Europees parlement, ondernemersland, de financiële wereld en uit de regio Achterhoek. Muziek en gesproken columns zijn vast

    Zondag 9 november biedt politiek café Piment een gevarieerd programma. ‘Met gasten uit Den Haag en uit de Achterhoek wordt het een sprankelende middag’, aldus Wouke van Scherrenburg, presentatrice en initiatiefneemster.

    Met minister Jeanine Hennis-Plasschaert aan tafel wordt over de actualiteit, de deelname van Nederland aan de bestrijding van IS en de bezuinigingen op Defensie gedebatteerd.

    Alexander Pechtold, fractievoorzitter van D66 in de Tweede Kamer, schuift daarna bij Van Scherrenburg aan. Ook met hem wordt ingegaan op de actualiteit, de stand van het land en wordt er vooruit geblikt op de Statenverkiezingen in maart 2015.

    Na de pauze gaat het debat over de mantelzorg. Kan de gemeente de burger verplichten te zorgen voor de ander. Wat betekent dit voor ons allemaal. Dat zijn vragen die besproken worden met Kim Putters van het Sociaal Cultureel Planbureau, Otwin van Dijk, lid van de PvdA in de Tweede Kamer en de Doetinchemse wethouder Kees Telder. Cohost is Peter van Zadelhoff, presentator van RTLZ. De muziek wordt verzorgd door één van de finalisten van het Amphion Open Podium 2014, Yellow Suitcase uit Gaanderen. Columnist Frans Miggelbrink, schrijft weer ter plekke zijn column en draagt deze voor. Piment is ook live te volgen via www.OpenWebcast.nl.

    Café Piment duurt tot 17.00 uur.


1.

Meer over...