Maandag 7 juli: Aanbieding landenstudie 'Food for thought' aan staatssecretaris Dekker, Den Haag


Op maandag 7 juli neemt staatssecretaris Sander Dekker (OCW) in aanwezigheid van de Britse ambassadeur Sir Geoffrey Adams het eerste exemplaar van Food for thought tijdens de bijeenkomst in ontvangst.

HD Maandag 7 juli: Aanbieding landenstudie ´Food for thought´ aan staatssecretaris Dekker

Hierbij nodigen we u uit voor de aanbiedingsbijeenkomst van de AWT-landenstudie naar wetenschap, technologie en innovatie in het Verenigd Koninkrijk op 7 juli aanstaande vanaf half 10 in het Huis van Europa. Staatssecretaris Sander Dekker (OCW) neemt in aanwezigheid van de Britse ambassadeur Sir Geoffrey Adams het eerste exemplaar van Food for thought tijdens de bijeenkomst in ontvangst. Daarnaast heeft prof. dr. Rob Hamer, directeur R&D Unilever zich bereid getoond te reflecteren op de betekenis van het rapport.

Food for thought is de tweede in een reeks landenstudies van de Adviesraad voor het Wetenschaps- en Technologiebeleid. In deze studie staat het Britse wetenschaps- en innovatiesysteem centraal. De studie behandelt de belangrijkste spelers kenmerken en succesfactoren van het Britse systeem. De AWT reflecteert in het rapport op de resultaten van de studie. De AWT wil leren van andere landen en is daarom deze nieuwe reeks gestart, waarin telkens het wetenschaps- en innovatielandschap van één land of groep van landen centraal staat. We zijn zeer verheugd dat we het eerste exemplaar van Food for thought aan de staatssecretaris kunnen aanbieden.

Het programma:

09:30 - 10:00 Ontvangst + koffie/thee

10:00 - 10:05 Welkomstwoord Eduard Slootweg, hoofd van het informatiebureau van het Europees Parlement

10:05 - 10:10 Opening bijeenkomst Prof. dr. Uri Rosenthal, voorzitter AWT

10.10 - 10.25 Inleiding op de studie Food for Thought Patrick Morley, raadslid AWT

10:25 - 10:45 Aanbieding rapport en reactie Staatssecretaris Dekker en ambassadeur Adams nemen het rapport in ontvangst gevolgd door een korte reactie op het rapport.

10:45 - 11:00 Reflectie op het rapport Prof. dr. Rob Hamer, directeur R&D Unilever

11:00 - 11:30 Vragen uit de zaal.

11:30 - 12:30 Lunch

Voor sandwiches, scones en andere Britse versnaperingen wordt gezorgd.

Praktische informatie:

U kunt bij de aanbieding aanwezig zijn door een e-mail te sturen naar Esther de Swart (e.de.swart@awt.nl). De capaciteit is beperkt dus reageer snel. Aanmeldingen worden op volgorde van binnenkomst verwerkt.

De voertaal is Engels.

Op 7 juli vanaf 11:00 uur staat de studie online op www.awt.nl.

Locatie:

Huis van Europa

Korte Vijverberg 5/6

Den Haag


1.

Europees Parlement Liaisonbureau in Nederland (EPinNL)

In elk van de lidstaten heeft het Europees Parlement i minstens één bureau. Voor Nederland is dat het Europees Parlement Liaisonbureau in Nederland. Grote landen als Frankrijk, Duitsland, Spanje hebben meerdere bureaus.

Het bureau bevindt zich aan de Korte Vijverberg in Den Haag. Het pand - het Huis van Europa i - wordt gedeeld met de Vertegenwoordiging van de Europese Commissie i.

2.

Meer over...