Uitvoeringsverordening 2014/594 - Technische uitvoeringsnormen met betrekking tot de vorm van de kennisgeving als bedoeld in artikel 17, lid 1, van Verordening 346/2013 inzake Europese sociaalondernemerschapsfondsen

Dit is een beperkte versie

U kijkt naar een beperkte versie van dit dossier in de EU Monitor.

1.

Stand van zaken

Deze uitvoeringsverordening is op 4 juni 2014 gepubliceerd en is op 7 juni 2014 in werking getreden.

2.

Kerngegevens

officiële titel

Uitvoeringsverordening (EU) nr. 594/2014 van de Commissie van 3 juni 2014 tot vaststelling van technische uitvoeringsnormen met betrekking tot de vorm van de kennisgeving als bedoeld in artikel 17, lid 1, van Verordening (EU) nr. 346/2013 van het Europees Parlement en de Raad inzake Europese sociaalondernemerschapsfondsen Voor de EER relevante tekst

officiële Engelstalige titel

Commission Implementing Regulation (EU) No 594/2014 of 3 June 2014 laying down implementing technical standards with regard to the format of the notification according to Article 17(1) of Regulation (EU) No 346/2013 of the European Parliament and of the Council on European social entrepreneurship funds Text with EEA relevance
 
Rechtsinstrument Uitvoeringsverordening
Wetgevingsnummer Uitvoeringsverordening 2014/594
Celex-nummer i 32014R0594

3.

Key dates

Document 03-06-2014
Bekendmaking in Publicatieblad 04-06-2014; PB L 165 p. 44-46
Inwerkingtreding 07-06-2014; in werking datum publicatie + 3 zie art 4
Einde geldigheid 31-12-9999

4.

Wettekst

4.6.2014   

NL

Publicatieblad van de Europese Unie

L 165/44

 

UITVOERINGSVERORDENING (EU) Nr. 594/2014 VAN DE COMMISSIE

van 3 juni 2014

tot vaststelling van technische uitvoeringsnormen met betrekking tot de vorm van de kennisgeving als bedoeld in artikel 17, lid 1, van Verordening (EU) nr. 346/2013 van het Europees Parlement en de Raad inzake Europese sociaalondernemerschapsfondsen

(Voor de EER relevante tekst)

DE EUROPESE COMMISSIE,

Gezien het Verdrag betreffende de werking van de Europese Unie,

Gezien Verordening (EU) nr. 346/2013 van het Europees Parlement en de Raad van 17 april 2013 inzake Europese sociaalondernemerschapsfondsen (1), en met name artikel 17, lid 5,

Overwegende hetgeen volgt:

 

(1)

Overeenkomstig artikel 17, lid 1, van Verordening (EU) nr. 346/2013 moet de bevoegde autoriteit van de lidstaat van herkomst van een Europees sociaalondernemerschapsfonds (EuSEF) de bevoegde autoriteiten van de lidstaten van ontvangst en de Europese Autoriteit voor effecten en markten (ESMA, European Securities and Markets Authority) in kennis stellen van alle ontwikkelingen die verband houden met het paspoort van de beheerders van in aanmerking komende sociaalondernemerschapsfondsen. Volgens artikel 22, lid 3, van die verordening moet de bevoegde autoriteit van de lidstaat van herkomst de bevoegde autoriteiten van de lidstaten van ontvangst ook in kennis stellen van de schrapping van een beheerder van een EuSEF uit het register.

 

(2)

Rekening houdend met het feit dat de ESMA nog geen specifiek IT-instrument voor die kennisgeving heeft ontwikkeld, is e-mail de meest geschikte vorm voor dit type van kennisgeving tussen de bevoegde autoriteiten en aan de ESMA. Daarom moet de ESMA een lijst van relevante e-mailadressen opstellen en aan alle bevoegde autoriteiten verstrekken.

 

(3)

Deze verordening is gebaseerd op ontwerpen van technische uitvoeringsnormen die de ESMA aan de Commissie heeft voorgelegd.

 

(4)

Gezien het beperkte toepassingsgebied en effect van de vorm van de kennisgeving en rekening houdend met het feit dat alleen bevoegde autoriteiten gebruik zullen maken van het specifiek daarvoor opgestelde formulier, heeft de ESMA geen openbare raadplegingen gehouden over de invoering van deze vorm van de kennisgeving. De ESMA heeft het advies ingewonnen van de ESMA-Stakeholdergroep effecten en markten die overeenkomstig artikel 37 van Verordening (EU) nr. 1095/2010 van het Europees Parlement en de Raad (2) werd opgericht,

HEEFT DE VOLGENDE VERORDENING VASTGESTELD:

Artikel 1

Onderwerp

In deze verordening wordt de vorm van de kennisgeving tussen bevoegde autoriteiten en aan de ESMA van de toezichtinformatie over de in artikel 17, lid 1, en artikel 22, lid 3, van Verordening (EU) nr. 346/2013 bedoelde ontwikkelingen vastgesteld.

Artikel 2

Vorm van de kennisgeving

De bevoegde autoriteit van de lidstaat van herkomst van een Europees sociaalondernemerschapsfonds stelt per e-mail de bevoegde autoriteiten van de lidstaten van ontvangst en de ESMA in kennis van de in artikel 17, lid 1, en artikel 22, lid 3, van Verordening (EU) nr. 346/2013 beschreven ontwikkelingen door het formulier in de bijlage bij deze verordening in te vullen.

Artikel 3

Lijst van e-mailadressen

Elke bevoegde autoriteit verstrekt de ESMA het relevante e-mailadres voor kennisgeving van toezichtinformatie.

De ESMA verstrekt alle bevoegde autoriteiten de lijst van relevante e-mailadressen, met inbegrip van het relevante e-mailadres van de ESMA.

Artikel 4

Inwerkingtreding

Deze verordening treedt in werking op de derde dag na die van de bekendmaking ervan in het Publicatieblad van de Europese Unie.

Deze verordening is verbindend in al haar onderdelen en is rechtstreeks toepasselijk in elke lidstaat.

Gedaan te Brussel, 3 juni 2014.

Voor de Commissie

De voorzitter

José Manuel BARROSO

 


Lees meer

Deze wettekst is overgenomen van EUR-Lex.

 

5.

Bronnen en disclaimer

Zie voor uitgebreidere informatie eventueel ook de volgende voor dit dossier gebruikte bronnen:

Dit dossier wordt iedere nacht automatisch samengesteld op basis van bovenstaande dossiers. Hierbij is aan de technische programmering veel zorg besteed. Een garantie op de juistheid van de gebruikte bronnen en het samengestelde resultaat kan echter niet worden gegeven.

 

6.

Uitgebreide versie

Van deze pagina bestaat een uitgebreide versie met de juridische context, de Europese rechtsgrond, een overzicht van verwante dossiers en de betrokken zaken van het Europees Hof van Justitie.

De uitgebreide versie is beschikbaar voor betalende gebruikers van de EU Monitor van PDC Informatie Architectuur.

7.

EU Monitor

Met de EU Monitor volgt u alle Europese dossiers die voor u van belang zijn en bent u op de hoogte van alles wat er speelt in die dossiers. Helaas kunnen wij geen nieuwe gebruikers aansluiten, deze dienst zal over enige tijd de werkzaamheden staken.

De EU Monitor is ook beschikbaar in het Engels.