Bezinningsweekend, Zeist

Raadhuis in Zeist
datum 4 juli 2014 18:30 - 5 juli 2014 20:30
plaats Zeist
locatie Krakelingweg 10 Toon locatie
aanwezigen W.R.C. (Mirjam) Sterk i, J.M. (Marja) van Bijsterveldt-Vliegenthart i, R.H. (René) Cuperus i, P.G.C. (Patrick) van Schie i e.a.
organisatie Christen-Democratisch Jongeren Appèl (CDJA) i

Beste leden van het CDJA, Velen van jullie kijken er elk jaar weer naar uit: de Zomerschool van het CDJA. Dit jaar begint de Zomerschool met een Bezinningsweekend, met als thema: ‘There is no such thing as society..? Het CDA en de participatiesamenleving’. Het Bezinningsweekend wordt gehouden op vrijdagavond 4 en zaterdag 5 juli, op Bijbelschool de Wittenberg in Zeist. Programma: Vrijdagavond 4 juli18:30 uur: inloop: koffie en broodjes20:00 uur: lezing prof. dr. Govert Buijs, hoogleraar politieke filosofie aan de Vrije Universiteit te Amsterdam. Hij gaat in op de historische en filosofische thematiek bij het thema ‘participatiesamenleving’. Welke type overheid en wat voor soort type burger heb je nodig in de participatiesamenleving? En wat moet er veranderen aan het huidige beleid? Zaterdag 5 juli 10:00 uur: lezing van Ardin Mourik-Geluk, werkzaam in de sector van onderwijsbeleid en -advies. Hij was hiervoor werkzaam als persoonlijk assistent van Marja van Bijsterveldt en Mirjam Sterk. Met Mirjam Sterk schreef hij het boekje: ‘Ieder voor zich en God voor ons allen?’ Hij belicht het thema van de participatiesamenleving vanuit een religieus en theologisch perspectief. 12:00 -13:00 uur: lunch 13:30 - 14:30 uur: Presentatie Stichting Present 15:00 uur: paneldiscussie tussen René Cuperus (Wetenschappelijk Instituut PvdA), Diederik Boomsma (CDA) en Patrick van Schie (Wetenschappelijk Instituut VVD). De sprekers zullen eerst een korte speech geven van ieder tien minuten over de ideale participatiesamenleving en daarna met elkaar en de zaal discussiëren aan de hand van stellingen. 17:30 uur: avondeten: Chinezen 18:00 wedstrijd WK Voetbal bekijken 20:30 Vertrek Tenslotte: voor het weekend vragen we een vrijwillige bijdrage van 15 euro (incl. overnachting in Zeist) of 10 euro (zonder overnachting). Voor definitieve aanmelding of nadere informatie: stuur een e-mail naar geurthenkspruyt@live.nl of vocie@cdja.nl.


1.

Christen-Democratisch Jongeren Appèl (CDJA)

Het Christen-Democratisch Jongeren Appèl (CDJA) is een onafhankelijke politieke jongerenorganisatie die verbonden is aan het CDA i. De jongerenorganisatie kwam tot stand na een fusie van de KVPJO i (KVP-Jongeren), ARJOS i (ARP-Jongeren) en CHJO i (CH-Jongeren). De organisatie is opgericht in 1981 en is lokaal, landelijk en internationaal actief. Het CDJA heeft circa vijftig afdelingen die zich richten op provinciale en lokale politiek.

2.

Meer over...