Dries van Agt: De rol van de EU in het Israëlisch-Palestijns conflict, Nijmegen

Nijmegen
Anton Bussemaker
datum 18 juni 2014 18:00
plaats Nijmegen
aanwezigen A.A.M. (Dries) van Agt i e.a.
organisatie Jonge Democraten (JD) i

Bar Bodega Tio Pepe, Bloemerstraat 82, 6511 EM Nijmegen

Op woensdag 18 juni brengt oud CDA premier Dries van Agt een bezoek aan de JD Arnhem-Nijmegen naar aanleiding van de JD studiereis naar Israël en de Westelijke Jordaanoever.

Van Agt is betrokken bij The Rights Forum, een organisatie die strijd voor een rechtvaardig Midden-Oosten en hij zal spreken over het conflict in relatie tot mensenrechten en internationaal recht. Verder zal er specifieke aandacht geschonken worden aan de rol van de EU aangaande het conflict. Kan de EU een rol spelen in het oplossen van een conflict en zo ja, hoe? De avond zal geleid worden door Tom Kunzler.

Omdat Nederland woensdag moet voetballen, zal er de gelegenheid zijn om van te voren met zijn allen de wedstrijd te volgen. Iedereen is daarom welkom om al om 17.45 uur te verzamelen. We zullen de wedstrijd gewoon kijken in Bar Bodega Tio Pepe, waar om 20.00 uur de activiteit met Dries van Agt zal beginnen.

Pinnen is waarschijnlijk niet mogelijk in Tio Pepe, zorg dus dat je van te voren al gepind hebt en je contant geld bij je hebt!


1.

Jonge Democraten (JD)

Deze politieke jongerenorganisatie is verbonden aan D66 i en heeft als doel bij te dragen aan de individuele ontplooiing van alle mensen. De JD is opgericht in 1984 en bestaat uit jongeren tussen de 12 en 30 jaar oud. Met ongeveer 3500 leden is JD één van de grotere politieke jongerenorganisaties in Nederland. De JD heeft tien lokale afdelingen in het land.

2.

Meer over...