Oekraïne: de Lente, de Chaos, de Toekomst, Den Haag

Logo Humanity House
datum 20 juni 2014 19:30 - 21:30
plaats Den Haag
aanwezigen M. (Michiel) Servaes i, K.A.E. (Kirsten) van den Hul i e.a.
organisatie Humanity House

President Janoekovitch vertrok uit zijn paleis na maandenlang durende en bloedig neergeslagen Maidan-protesten. Een nieuwe, meer pro-Europese, regering onder leiding van Toertsjynov nam de macht over. Vervolgens annexeerde Rusland de Krim na een haastig referendum. In de oostelijke regio rond Donetsk heerst chaos en anarchie.

In “Oekraïne: de lente, de chaos, de toekomst  kijken we terug en vooruit. Wat staat er de komende tijd te gebeuren? Keert de politieke en maatschappelijke rust terug, of blijft het instabiel? We kijken naar het land zelf, en natuurlijk ook naar de geo-politieke betekenis.

Over de sprekers

Gesprek met Mustafa Nayem, een journalist/activist uit Oekraïne die betrokken was bij de protesten op het Maidan plein in Kiev, van november 2013 tot februari 2014. Andere sprekers zijn Floris Akkerman (Rusland correspondent voor VPRO en de Correspondent), Fleur de Weerd (historicus en Oekraïne journalist voor o.a. Trouw) en Michiel Servaes (Tweede Kamerlid PvdA en verkiezingswaarnemer op 25 mei jl.). Het programma staat onder leiding van Kirsten van den Hul.

Met ondersteuning van de Oekraïense Ambassade in Den Haag.


1.

Meer over...