COM(2014)277 - Verslag betreffende de echtheidscontrole van euromunten en de behandeling van euromunten die ongeschikt zijn voor circulatie
Dit is een beperkte versie
U kijkt naar een beperkte versie van dit dossier in de Parlementaire Monitor.
Inhoudsopgave
officiële titel
VERSLAG VAN DE COMMISSIE AAN HET ECONOMISCH EN FINANCIEEL COMITÉ overeenkomstig artikel 12 van Verordening (EU) nr. 1210/2010 van het Europees Parlement en de Raad van 15 december 2010 betreffende de echtheidscontrole van euromunten en de behandeling van euromunten die ongeschikt zijn voor circulatieofficiële Engelstalige titel
REPORT FROM THE COMMISSION TO THE ECONOMIC AND FINANCIAL COMMITTEE under Article 12 of Regulation (EU) No 1210/2010 of the European Parliament and of the Council of 15 December 2010 concerning authentication of euro coins and handling of euro coins unfit for circulationRechtsinstrument | Verslag |
---|---|
COM-nummer41 | COM(2014)277 ![]() ![]() |
Extra COM-nummers | COM(2014)277 |
Celex-nummer44 | 52014DC0277 |
Document | 20-05-2014 |
---|---|
Online publicatie | 20-05-2014 |
Van deze pagina bestaat een uitgebreide versie met de stand van zaken van het dossier, de samenvatting van de European Parliament Legislative Observatory, de juridische context, een overzicht van verwante dossiers, de betrokken Europese organisaties (denk aan directoraten-generaal van de Europese Commissie, EP-commissies en Raadsformaties) en personen (denk aan eurocommissarissen en Europarlementariërs) en tot slot documenten van het Europees Parlement, de Raad van Ministers en de Europese Commissie.
De uitgebreide versie is beschikbaar voor betalende gebruikers van de EU Monitor van PDC Informatie Architectuur.
Met de EU Monitor volgt u alle Europese dossiers die voor u van belang zijn en bent u op de hoogte van alles wat er speelt in die dossiers. Helaas kunnen wij geen nieuwe gebruikers aansluiten, deze dienst zal over enige tijd de werkzaamheden staken.
De EU Monitor is ook beschikbaar in het Engels.
- 1.Bron: ECB-verslag van december 2012 over het Valuta-informatiesysteem (Currency Information System). Er is alleen rekening gehouden met positieve netto-uitgifte.
- 2.In elke lidstaat wordt jaarlijks een zodanig aantal muntsorteermachines gecontroleerd dat de hoeveelheid euromunten die in dat jaar door die machines wordt verwerkt, ten minste 25 % bedraagt van de totale gecumuleerde hoeveelheid euromunten die door de betrokken lidstaat sinds de invoering van euromunten tot het einde van het voorafgaande jaar is uitgegeven. In een overgangsperiode die loopt tot 31 december 2014, kunnen de lidstaten na bekendmaking aan de Commissie besluiten elk jaar een zodanig aantal muntsorteermachines te controleren dat de hoeveelheid euromunten die ze dat jaar verwerken, minstens 10 % van de totale gecumuleerde nettohoeveelheid aan munten bedraagt die de desbetreffende lidstaat sinds de invoering van euromunten en tot het einde van het voorafgaande jaar heeft uitgegeven.
- 3.Verzoek aan de Commissie voor een afwijking van 10 %.
- 4.n.g. = niet gerapporteerd.
- 5.Verzoek aan de Commissie voor een afwijking van 10 %.
- 6.Verzoek aan de Commissie voor een afwijking van 10 %.
- 7.Berekend op basis van de netto-uitgifte van 16 737 875 000 munten (bron: ECB-verslag van december 2012 over het Valuta-informatiesysteem (Currency Information System). Er dient echter te worden opgemerkt dat sommige munten wellicht verschillende keren zijn gecontroleerd.
- 8.Zie bijlage I.
- 9.Zie bijlage I.
- 10.Zie bijlage I.
- 11.Gebaseerd op het in punt 4.2.1 genoemde getal.
- 12.Zie bijlage I.
- 13.Bron: het jaarverslag van het ETWC over de bescherming van de euromunten in 2012 ("The protection of the euro coins in 2012").
- 14.Zie bijlage I.
- 15.Zoals in punt 4.2. is aangegeven, konden 16 lidstaten aan de verplichting voldoen om een verslag in te dienen en kon alleen Finland daar niet aan voldoen.
- 16.Bron: ECB-verslag van december 2012 over het Valuta-informatiesysteem (Currency Information System). Er is alleen rekening gehouden met positieve netto-uitgifte.
- 17.In elke lidstaat wordt jaarlijks een zodanig aantal muntsorteermachines gecontroleerd dat de hoeveelheid euromunten die in dat jaar door die machines wordt verwerkt, ten minste 25 % bedraagt van de totale gecumuleerde hoeveelheid euromunten die door de betrokken lidstaat sinds de invoering van euromunten tot het einde van het voorafgaande jaar is uitgegeven. In een overgangsperiode die loopt tot 31 december 2014, kunnen de lidstaten na bekendmaking aan de Commissie besluiten elk jaar een zodanig aantal muntsorteermachines te controleren dat de hoeveelheid euromunten die ze dat jaar verwerken, minstens 10 % van de totale gecumuleerde nettohoeveelheid aan munten bedraagt die de desbetreffende lidstaat sinds de invoering van euromunten en tot het einde van het voorafgaande jaar heeft uitgegeven.
- 18.Verzoek aan de Commissie voor een afwijking van 10 %.
- 19.Verzoek aan de Commissie voor een afwijking van 10 %.
- 20.Verzoek aan de Commissie voor een afwijking van 10 %.
- 21.Bron: ECB-verslag van december 2012 over het Valuta-informatiesysteem (Currency Information System). Er is alleen rekening gehouden met positieve netto-uitgifte.
- 22.In elke lidstaat wordt jaarlijks een zodanig aantal muntsorteermachines gecontroleerd dat de hoeveelheid euromunten die in dat jaar door die machines wordt verwerkt, ten minste 25 % bedraagt van de totale gecumuleerde hoeveelheid euromunten die door de betrokken lidstaat sinds de invoering van euromunten tot het einde van het voorafgaande jaar is uitgegeven. In een overgangsperiode die loopt tot 31 december 2014, kunnen de lidstaten na bekendmaking aan de Commissie besluiten elk jaar een zodanig aantal muntsorteermachines te controleren dat de hoeveelheid euromunten die ze dat jaar verwerken, minstens 10 % van de totale gecumuleerde nettohoeveelheid aan munten bedraagt die de desbetreffende lidstaat sinds de invoering van euromunten en tot het einde van het voorafgaande jaar heeft uitgegeven.
- 23.Verzoek aan de Commissie voor een afwijking van 10 %.
- 24.n.g. = niet gerapporteerd.
- 25.Verzoek aan de Commissie voor een afwijking van 10 %.
- 26.Verzoek aan de Commissie voor een afwijking van 10
- 27.Berekend op basis van de netto-uitgifte van 16 737 875 000 munten (bron: ECB-verslag van december 2012 over het Valuta-informatiesysteem (Currency Information System). Er dient echter te worden opgemerkt dat sommige munten wellicht verschillende keren zijn gecontroleerd.
- 28.Zie bijlage I.
- 29.Zie bijlage I.
- 30.Zie bijlage I.
- 31.Gebaseerd op het in punt 4.2.1 genoemde getal.
- 32.Zie bijlage I.
- 33.Bron: het jaarverslag van het ETWC over de bescherming van de euromunten in 2012 ("The protection of the euro coins in 2012").
- 34.Zie bijlage I.
- 35.Zoals in punt 4.2. is aangegeven, konden 16 lidstaten aan de verplichting voldoen om een verslag in te dienen en kon alleen Finland daar niet aan voldoen.
- 36.Bron: ECB-verslag van december 2012 over het Valuta-informatiesysteem (Currency Information System). Er is alleen rekening gehouden met positieve netto-uitgifte.
- 37.In elke lidstaat wordt jaarlijks een zodanig aantal muntsorteermachines gecontroleerd dat de hoeveelheid euromunten die in dat jaar door die machines wordt verwerkt, ten minste 25 % bedraagt van de totale gecumuleerde hoeveelheid euromunten die door de betrokken lidstaat sinds de invoering van euromunten tot het einde van het voorafgaande jaar is uitgegeven. In een overgangsperiode die loopt tot 31 december 2014, kunnen de lidstaten na bekendmaking aan de Commissie besluiten elk jaar een zodanig aantal muntsorteermachines te controleren dat de hoeveelheid euromunten die ze dat jaar verwerken, minstens 10 % van de totale gecumuleerde nettohoeveelheid aan munten bedraagt die de desbetreffende lidstaat sinds de invoering van euromunten en tot het einde van het voorafgaande jaar heeft uitgegeven.
- 38.Verzoek aan de Commissie voor een afwijking van 10 %.
- 39.Verzoek aan de Commissie voor een afwijking van 10 %.
- 40.Verzoek aan de Commissie voor een afwijking van 10
- 41.De Europese Commissie kent nummers toe aan officiële documenten van de Europese Unie. De Commissie maakt onderscheid in een aantal typen documenten door middel van het toekennen van verschillende nummerseries. Het onderscheid is gebaseerd op het soort document en/of de instelling van de Unie van wie het document afkomstig is.
- 42.De Raad van de Europese Unie kent aan wetgevingsdossiers een uniek toe. Dit nummer bestaat uit een vijfcijferig volgnummer gevolgd door een schuine streep met de laatste twee cijfers van het jaartal, bijvoorbeeld 12345/00 - een document met nummer 12345 uit het jaar 2000.
- 43.Het interinstitutionele nummer is een nummerreeks die binnen de Europese Unie toegekend wordt aan voorstellen voor regelgeving van de Europese Commissie.
Binnen de Europese Unie worden nog een aantal andere nummerseries gebruikt. Iedere instelling heeft één of meerdere sets documenten met ieder een eigen nummering. Die reeksen komen niet overeen met elkaar of het interinstitutioneel nummer.
- 44.Deze databank van de Europese Unie biedt de mogelijkheid de actuele werkzaamheden (workflow) van de Europese instellingen (Europees Parlement, Raad, ESC, Comité van de Regio's, Europese Centrale Bank, Hof van Justitie enz.) te volgen. EURlex volgt alle voorstellen (zoals wetgevende en begrotingsdossiers) en mededelingen van de Commissie, vanaf het moment dat ze aan de Raad of het Europees Parlement worden voorgelegd.
- 45.Als dag van bekendmaking van een Europees besluit geldt de dag waarop het besluit in het Publicatieblad wordt bekendgemaakt, en daardoor in alle officiële talen van de Europese Unie bij het Publicatiebureau beschikbaar is.