Mr. Ph. G. Broodsymposium, Leiden

Stadhuis van Leiden
Kevin Bergenhenegouwen
datum 13 december 2014 09:00
plaats Leiden
locatie Best Western City Hotel Leiden Toon locatie
aanwezigen S.A. (Stef) Blok i, I.W. (Ivo) Opstelten i, P.B. (Paul) Cliteur i e.a.
organisatie Jongeren Organisatie Vrijheid en Democratie (JOVD) i

In 1999 gaf mr. Philippe G. Brood een lezing in een studentenkamer in Leiden, wat leidde tot een succesvolle doorstart van JOVD Leiden. Helaas enkele maanden later, op 13 april 2000, overleed de heer Brood in zijn werkkamer in het Tweede Kamergebouw ten gevolgen van een hartaanval.

Ter nagedachtenis aan de heer Brood organiseert JOVD Leiden elk jaar begin december een 'mr. Ph. G. Broodlezing'. Dit jaar zal de lezing voor de 15e maal worden georganiseerd en om stil te staan bij dit bijzondere feit, is er voor gekozen de lezing vanaf dit jaar in de vorm van een symposium te laten plaatsvinden.

Het symposium vindt plaats op zaterdag 13 december 2014 in het ‘Best Western City Hotel Leiden’ en is voor iedereen toegankelijk. Mocht u geïnteresseerd zijn in deelname aan het symposium, kunt u zich opgeven middels het inschrijfformulier op de website in te vullen.www.broodsymposium.nl

Er zijn al enkele sprekers bekend die tijdens het symposium een lezing komen geven:

  • Ivo Opstelten (minister van Veiligheid en Justitie)
  • Paul Cliteur (rechtsgeleerde en filosoof)
  • Stef Blok (minister voor Wonen en Rijksdienst)

1.

Jongeren Organisatie Vrijheid en Democratie (JOVD)

Deze in 1949 opgerichte Nederlandse liberale politieke jongerenorganisatie is sinds 2000 formeel gelieerd aan de VVD i. De Jongeren Organisatie Vrijheid en Democratie (JOVD) is echter in politiek opzicht volledig onafhankelijk van de VVD en heeft op bepaalde punten dan ook afwijkende standpunten. De organisatie heeft lokale afdelingen die zijn verdeeld over het gehele land. Het Algemeen Secretariaat van de JOVD is gevestigd in Den Haag.

2.

Meer over...