Brief regering; Uitstel toezending reactie op de motie De Vries over het aanmerken van de Achterhoek als krimpregio (33750 XVIII, nr.15) - Initiatiefnota van het lid Albert de Vries: “Krimp biedt ruimte voor groei”

Deze brief is onder nr. 3 toegevoegd aan dossier 33894 - Initiatiefnota “Krimp biedt ruimte voor groei”.

1.

Kerngegevens

Officiële titel Initiatiefnota van het lid Albert de Vries: “Krimp biedt ruimte voor groei”; Brief regering; Uitstel toezending van de reactie op de motie van het lid Albert de Vries over het aanmerken van de Achterhoek als krimpregio (33750 XVIII, nr.15)
Document­datum 29-04-2014
Publicatie­datum 29-04-2014
Nummer KST338943
Kenmerk 33894, nr. 3
Externe link origineel bericht
Originele document in PDF

2.

Tekst

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Vergaderjaar 2013–2014

33 894

Initiatiefnota van het lid Albert de Vries: «Krimp biedt ruimte voor groei»

Nr. 3

BRIEF VAN DE MINISTER VOOR WONEN EN RIJKSDIENST

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal

Den Haag, 24 april 2014

Hierbij bericht ik u dat ik de uitvoering van de motie van Tweede Kamerlid De Vries (PvdA) (Kamerstuk 33 750 XVII, nr. 15) waarin mij wordt verzocht te onderzoeken of de Achterhoek als krimpregio kan worden aangemerkt en de Kamer vóór 1 mei te informeren over de uitkomsten van dit onderzoek, zal meenemen in de reactie op de initiatiefnota Regionale verschillen; Omgaan met krimp, eveneens van Tweede Kamerlid De Vries.

In de initiatiefnota wordt, naast een groot aantal andere voorstellen, voorgesteld niet alleen de Achterhoek maar ook Zuidoost Drenthe en Noordoost Friesland aan de lijst met krimpregio’s toe te voegen. De Commissie voor Wonen en Rijksdienst heeft mij op 3 april 2014 schriftelijk om een reactie op de initiatiefnota gevraagd en daarbij aangegeven deze reactie in een nog te plannen notaoverleg te zullen behandelen. Ik ben voornemens deze reactie mede namens andere betrokken bewindspersonen vóór het zomerreces aan de Tweede Kamer te sturen.

De Minister voor Wonen en Rijksdienst, S.A. Blok


 
 
 

3.

Meer informatie

 

4.

Parlementaire Monitor

Met de Parlementaire Monitor volgt u alle parlementaire dossiers die voor u van belang zijn en bent u op de hoogte van alles wat er speelt in die dossiers. Helaas kunnen wij geen nieuwe gebruikers aansluiten, deze dienst zal over enige tijd de werkzaamheden staken.