Discussiebijeenkomst over werk in Europa met Adnan Tekin en Mei Li Vos, Amsterdam

datum 6 mei 2014 20:00 - 22:00
plaats Amsterdam
locatie Tolhuis, Buiksloterweg Toon locatie
aanwezigen M.L. (Mei Li) Vos i e.a.
organisatie Partij van de Arbeid (PvdA) i

Meer banen in Europa, goed werk voor iedereen op basis van sociale rechtvaardigheid en duurzaamheid.

Onder leiding van Maarten Adelmeijer zullen ons kamerlid Mei Li Vos, de Amsterdamse kandidaten voor het Europees Parlement Bas van Drooge en Adnan Tekin en fractielid Amsterdam Dennis Boutkan samen met de aanwezigen ons perspectief uitwerken over een krachtige en sociale arbeidsmarkt.

Hoe bereiken we maximaal 5 % werkloosheid in Europa?

Hoe benutten we de kracht en macht van Europa voor goed werk voor iedereen?

Hoe bieden we ruimte aan dynamische ontwikkelingen in de economie?

Wat is het perspectief van de Metropool Regio Amsterdam?

Wat betekent de dynamiek op de arbeidsmarkt voor onderwijs en scholing?

Jaime Donata van de Werkgroep Europa gewest Noord-Holland geeft een eerste reactie op de inleiders op basis van een onderzoek dat hij heeft uitgevoerd onder grote Europees opererende bedrijven in Noord-Holland.

Kom dus op 6 mei naar het Tolhuis, Buiksloterweg, Amsterdam-Noord (bereikbaar met de Buiksloterwegpont achter het Centraal Station).

Inloop met koffie om 19.30 uur, start 20.00 uur. Borrel na afloop om ca.22 uur.

Contactpersoon:

Marijke van Schendelen

Voorzitter PvdA afdeling Amsterdam-Noord


1.

Partij van de Arbeid (PvdA)

De Partij van de Arbeid (PvdA) is een progressieve, sociaaldemocratische partij. De partij werd opgericht in 1946 als een voortzetting van de vooroorlogse Sociaal-Democratische Arbeiders Partij i (SDAP), de Vrijzinnig-Democratische Bond i (VDB) en de Christelijk-Democratische Unie i (CDU). De PvdA trok samen met GroenLinks op en deed met een gezamenlijke lijst mee aan de Tweede Kamerverkiezingen van 22 november 2023 i. Frans Timmermans i leidt de gezamenlijke fractie i in de Tweede Kamer.

De fractie GroenLinks-PvdA behaalde bij de Tweede Kamerverkiezingen van 22 november 2023 i 25 zetels. Dat zijn 8 zetels meer dan GroenLinks (8) en PvdA (9) opgeteld bij de verkiezingen in 2021. De partij behaalde in 2023 zeven zetels in de Eerste Kamer i en vormt samen met GroenLinks een gezamenlijke fractie i in de Eerste Kamer van 14 zetels. Er zitten zes Nederlandse leden namens de PvdA in het Europees Parlement i.

2.

Meer over...