Eyou2014; Debat in het Huis van Europa, Den Haag

datum 6 mei 2014 13:00 - 17:00
plaats Den Haag
locatie Huis van Europa i Toon locatie
zaal Conferentiezaal
aanwezigen B.R.A. (Bob) van den Bos i, J. (Judith) Sargentini i, A.A.H. (Anja) Hazekamp i, C.E. (Chris) Aalberts i e.a.
organisatie Huis van Europa i, Stichting Burger

Kom ook naar het Eyou2014 debat met professionals en kandidaten in het hartje van Den Haag, Het Huis van Europa, op 6 mei.

HD 6 mei: Eyou2014 debat in het Huis van Europa

Achtergrond:

In mei van 2014 gaat het allemaal op de Europese verkiezingen. In Nederland zullen de verkiezingen plaatsvinden op 22 mei en waarna er in alle 28 lidstaten gestemd is, zal het Europees Parlement 'opgevuld' worden door de nieuw gekozen parlementsleden.

Europa, wat zit er voor ons in? Hoe staat het met werkgelegenheid, lobbyen en tot welke mate is er sprake van effectieve democratie? Is er daadwerkelijk een keuze, of is verdere integratie de enige weg? Over deze relevante vragen zal er gediscussieerd worden in het Huis van Europa door de Europese professionals en de kandidaten voor het Europees Parlement.

Aan het einde zal er beperkte ruimte zijn om vanuit het publiek, van geïnteresseerde burgers en mogelijke stemmers, vragen te stellen.

Inleidende sprekers zullen zijn;

Nederlands gedeelte:

Thierry Baudet, Journalist

Bob van Den Bos, Oud EP-er (D66) en auteur

Engelse gedeelte:

Chris Aalberts, Media doctor

Wytze Russchen, Lobbyist

Praktische informatie:

Het debat is van 13 -15 uur in het Nederlands en van 15- 17 uur in het Engels. Het Nederlandse deel zal onder begeleiding staan van Wouter Booij en Pam Evenhuis zal het Engelse deel begeleiden.

Het Eyou2014 debat is een gratis, onafhankelijk initiatief georganiseerd door Citizen Foundaten / Stichting Burger, de Haagse Brug en zal gehouden worden in het Huis van Europa, Korte Vijverberg 6, Den Haag.

Doordat inschrijving verplicht is vanwege het deurbeleid, willen wij u vragen om dit te doen via de volgende link: http://www.eyou2014.nl/

Wilt u up to date blijven?


1.

Huis van Europa

In het Huis van Europa zijn het Europees Parlement Liaisonbureau in Nederland i en de Europese Commissie vertegenwoordiging in Nederland i gevestigd.

2.

Meer over...

3.

Meer informatie