Kom naar de (Europese) Ledenraad in Zwolle met Paul Tang

Zwolle, Nederland.
© Kevin Bergenhenegouwen
datum 8 mei 2014 20:00
plaats Zwolle
locatie Nieuiwe Buitensociëteit, Stationsplein 1 Toon locatie
aanwezigen A.P.W. (Ad) Melkert i, D.M. (Diederik) Samsom i, P.J.G. (Paul) Tang i, L.F. (Lodewijk) Asscher i e.a.
organisatie Partij van de Arbeid (PvdA) i

Op donderdag 8 mei vindt in Zwolle de eerste Europese Politieke Ledenraad plaats, waar we het Rapport Commissie Melkert van de Commissie Melkert en onze agenda voor Europa bespreken. Dit in het licht van de Europese verkiezingen van 22 mei. Hiermee geeft het Partijbestuur graag gevolg aan de belofte op het afgelopen partijcongres om nog voor de Europese verkiezingen een ledenraad over Europa te organiseren.

Tijdens de Politieke Ledenraad zijn Diederik Samsom, Lodewijk Asscher en Paul Tang aanwezig. Ook geeft Ad Melkert een toelichting op zijn rapport. Gedurende de avond gaan we met elkaar in debat over het Rapport Commissie Melkert om een volgende economische crisis te voorkomen.

Mede naar aanleiding van de bevindingen op deze ledenraad zal het Partijbestuur op een volgend Congres een resolutie over dit onderwerp aanbieden aan de partij. Uiteraard is naar aanleiding van de moties ook uitgebreid de ruimte om met elkaar het gesprek aan te gaan over de verdere actualiteit.

Afgevaardigden kunnen tot woensdag 7 mei 10.00 uur moties indienen.

Informatie en aanmelden

Locatie: Nieuwe Buitensociëteit, Stationsplein 1, Zwolle

Inloop: 19.30 uur, opening 20.00 uur

Als je aanwezig wilt zijn bij de Ledenraad dien je te reserveren via onze reserveerlijn 020-55 121 55. Voor aanmelding heb je het nummer van de bijeenkomst (5883) en je relatienummer nodig.


1.

Partij van de Arbeid (PvdA)

De Partij van de Arbeid (PvdA) is een progressieve, sociaaldemocratische partij. De partij werd opgericht in 1946 als een voortzetting van de vooroorlogse Sociaal-Democratische Arbeiders Partij i (SDAP), de Vrijzinnig-Democratische Bond i (VDB) en de Christelijk-Democratische Unie i (CDU). De PvdA trok samen met GroenLinks op en deed met een gezamenlijke lijst mee aan de Tweede Kamerverkiezingen van 22 november 2023 i. Frans Timmermans i leidt de gezamenlijke fractie i in de Tweede Kamer.

De fractie GroenLinks-PvdA behaalde bij de Tweede Kamerverkiezingen van 22 november 2023 i 25 zetels. Dat zijn 8 zetels meer dan GroenLinks (8) en PvdA (9) opgeteld bij de verkiezingen in 2021. De partij behaalde in 2023 zeven zetels in de Eerste Kamer i en vormt samen met GroenLinks een gezamenlijke fractie i in de Eerste Kamer van 14 zetels. Er zitten zes Nederlandse leden namens de PvdA in het Europees Parlement i.

2.

Meer over...