Nachtdebat, Amsterdam - Parlementaire monitor

Parlementaire monitor
Vrijdag 7 augustus 2020
kalender

Nachtdebat, Amsterdam

deBALIE in Amsterdam
© Kevin Bergenhenegouwen
datum 22 mei 2014 20:00
plaats Amsterdam
locatie De Balie Toon locatie
aanwezigen E.E. (Eberhard) van der Laan i e.a.
organisatie De Balie i

Amsterdam kan niet zonder de nacht. Het Leidseplein, het Rembrandtplein en grote clubs als Paradiso, Trouw, Overhoeks, de Melkweg, Chicago Social Club en Studio 80 trekken jaarlijks vele nachtbrakers en zijn onmisbaar voor de dynamiek en sfeer in de stad.

Vorig jaar kregen enkele clubs in de stad een 24-uursvergunning: zij mogen zelf hun openingstijden bepalen. Aan de hand van de ervaringen kijken we terug hoe deze verruiming van de openingstijden is bevallen. Wat zijn de ervaringen van het publiek, van de buurt en van de club zelf? Heeft Amsterdam zich dankzij deze soepelere regelgeving beter op de kaart weten te zetten als uitgaansstad?

Ook spreken we over de toekomst van de nacht van Amsterdam. We schetsen een toekomstbeeld en spreken over het 24-uursbeleid, de positie van danceclubs, musea, restaurants, filmhuizen en cafés in de stad. Welke investeringen zijn er nodig om ruimte te bieden voor nieuwe initiatieven en van Amsterdam in 2020 een wereldwijde culturele koploper te maken? Met de burgemeester, nachtburgemeester, lokale politici en betrokkenen uit de scene blikken we terug en kijken we vooruit naar de rol van de nacht in Amsterdam als wereldstad.

Met onder anderen burgemeester Eberhard van der Laan, nachtburgemeester Mirik Milan, Frans van der Avert (I Amsterdam), Isis van der Wel (voormalig Nachtburgemeester), Marco de Goede (Gemeente Amsterdam) en Staas Lucassen (ACTA). Ruben Maes modereert de avond.

Inloop: 20.00 uur

Start debat: 20:30 uur

De Balie (redactie Marije Ligthart) i.s.m. Nachtburgemeester Amsterdam en Gemeente Amsterdam.


Inhoudsopgave

1.

De Balie

Deze organisatie organiseert debatten, seminars, theater- en filmvoorstellingen met betrekking tot culturele, sociale en politieke vraagstukken in Amsterdam. Door middel van deze activiteiten worden vele interessegebieden bestudeerd en bediscussieerd, zoals technologie, kunst, economie, de veranderende bevolkingssamenstelling, Europa etc. De Balie is open voor een breed publiek en voor alle soorten media.

De Balie is gevestigd in het voormalige gerechtshof aan het Leidseplein in Amsterdam, en is in 1982 opgericht. Voormalig PvdA-politicus Felix Rottenberg i is mede-oprichter van de organisatie.

2.

Meer over...