Lancering Stemwijzer Europese verkiezingen, Den Haag

Ridderzaal in Den Haag
© Kevin Bergenhenegouwen

Op dinsdag 22 april om 14.00 uur wordt de StemWijzer Europa 2014 gepresenteerd bij ProDemos – Huis voor democratie en rechtsstaat, Hofweg 1 in Den Haag. Bij de presentatie zullen lijsttrekkers en kandidaten van de meeste politieke partijen die meedoen aan de Europese verkiezingen de StemWijzer invullen.

Onder de aanwezigen zijn: Esther de Lange (CDA), Paul Tang (PvdA), Cora van Nieuwenhuizen (VVD), Gerben-Jan Gerbrandy (D66), Judith Sargentini (GroenLinks), Dennis de Jong (SP) en Peter van Dalen (ChristenUnie-SGP) . Ook lijsttrekkers van partijen die nu nog niet in de het Europees parlement vertegenwoordigd zijn, zullen aanwezig zijn.

StemWijzer Europa 2014

De StemWijzer bevat 30 stellingen die kunnen worden beantwoord met ‘eens’, ‘oneens’ of ‘geen van beide’. Deze stellingen hebben betrekking op de belangrijkste verkiezingsthema’s, zoals uittreden of juist verdere Europese integratie, de aanpak van de financiële crisis en een Europees asielbeleid. Na het beantwoorden van de stellingen krijgt de bezoeker te zien met welke partij hij of zij de meeste overeenkomsten heeft.


Inhoudsopgave

  1. ProDemos
  2. Meer over...

1.

ProDemos

ProDemos informeert burgers over de democratische rechtsstaat en stelt hen in staat om actief aan politieke besluitvorming deel te nemen. Dat gebeurt door overdracht van kennis over de kernwaarden van de Nederlandse rechtsstaat en over de werking van de democratie in al haar aspecten. Dit moet burgers uiteindelijk in staat stellen om actief aan politieke besluitvorming deel te nemen.

ProDemos organiseert debatten, tentoonstellingen, rondleidingen en simulaties voor zowel jongeren als volwassenen. ProDemos is een niet-partijgebonden organisatie. Het kantoor en het bezoekerscentrum zijn gehuisvest aan de Hofweg 1 in Den Haag.

2.

Meer over...