Symposium: EU scenario’s - stof tot nadenken, Utrecht

Utrecht Centraal
© Kevin Bergenhenegouwen / PDC
datum 3 mei 2014 12:30
plaats Utrecht
locatie Instituto Cervantes Domplein 3 Toon locatie
aanwezigen L.J. (Laurens Jan) Brinkhorst i, S. (Stientje) van Veldhoven-van der Meer i, J.P. (Joris) Backer i e.a.
organisatie Democraten 66 (D66) i

Op zaterdag 3 mei vindt de Campagne kickoff voor de Europese verkiezingen plaats. Deze zaterdag start tevens de bustour die tot aan de verkiezingen van 22 mei heel Nederland aandoet.

Recente gebeurtenissen in de Oekraïne hebben het belang van een sterke EU weer op de voorgrond geplaatst. Op zaterdagmiddag 3 mei vindt er in Utrecht een symposium plaats over toekomstscenario’s voor de Europese Unie. De thema’s bestuur, buitenlandbeleid en energie worden onder leiding van D66 panelleden uitgediept. Met bijdragen van o.a. vertegenwoordigers van het Europees Parlement / Europese Liberalen (ALDE), Tweede Kamer en Eerste Kamer.

Programma-informatie vindt u hier.

Om u direct in te schrijven klik hier (let op: slechts een beperkt aantal plaatsen beschikbaar).


1.

Democraten 66 (D66)

Democraten 66 (D66) is een hervormingsgezinde sociaal-liberale partij. De huidige politiek leider is Rob Jetten i. De partij werd opgericht op 14 oktober 1966 door 44 'homines novi', waarvan er 25 eerder bij andere politieke partijen actief waren geweest. Belangrijkste initiatiefnemer en voorman (tot 1998) was de oud-journalist Hans van Mierlo i.

D66 haalde bij Tweede Kamerverkiezingen van 22 november 2023 i 9 zetels, 15 minder dan in 2021. De partij heeft vijf zetels in de Eerste Kamer. Er zit één Nederlands lid namens D66 in het Europees Parlement i.

2.

Meer over...