GroenLinks Debat met PvdA en SP over een sociale en solidaire Europese Unie, Amsterdam

Amsterdam
© PDC
datum 1 mei 2014 20:15 - 22:00
plaats Amsterdam
locatie Prinsengracht 96 Toon locatie
aanwezigen J. (Judith) Sargentini i, F. (Frank) Köhler i e.a.
organisatie GroenLinks (GL) i

Judith Sargentini in debat met PvdA en SP over hoe de Europese Unie sociaal en solidair kan zijn

In het kader van de Europese verkiezingen organiseren GroenLinks-Amsterdam en GroenLinks-Amsterdam-Binnenstad dit jaar op 1 mei een debat over de sociale en internationale Europese politiek.

Centrale vragen binnen dat debat zullen zijn:

  • Is GroenLinks te optimistisch over de mogelijkheden om de huidige sociaal-economische problemen, bijvoorbeeld rond de banken, in het kader van de Europese Unie op te lossen?
  • Is een sociaal Europa, waar de Europese Groenen een aantal voorstellen voor gedaan hebben, een illusie of hooguit wat franje bij het overheersende liberale marktdenken of misschien zelfs wel een rem op de economische groei?
  • Moet de Europese Unie, gezien de ontwikkelingen in de Oekraïne en de gevolgen daarvan voor andere voormalige Sovjet-landen, meer haar best doen om in de buitenlandse politiek een sterke macht te blijven of te worden?

Aan dit debat zal namens GroenLinks europarlementariër Judith Sargentini deelnemen, namens de PvdA Bernard Naron (nr. 8 op Europese kandidatenlijst van de PvdA en beleidsmedewerker van hun Europese fractie) en namens de SP Frank Köhler (nr. 6 op de Europese kandidatenlijst van de SP en vroeger wethouder voor GroenLinks in Amsterdam). John Huige van het Platform Duurzame & Solidaire Economie zal vanuit zijn deskundigheid de standpunten van deze partijwoordvoerders becommentariëren.

De avond wordt gehouden in café P’96, Prinsengracht 96. De avond begint om 20.00 en het debat eindigt om ongeveer 22.00. De avond wordt gepresenteerd door Rosalie Smit. En iedereen is natuurlijk van harte welkom en de toegang is gratis.

Meer informatie kan verkregen worden bij Paul Denekamp, 020-6276211.


1.

GroenLinks (GL)

GroenLinks is een progressieve partij, die duurzaamheid hoog in het vaandel heeft. De partij werd opgericht op 24 november 1990 als fusie van de Communistische Partij van Nederland i (CPN), de Evangelische Volkspartij i (EVP), de Politieke Partij Radikalen i (PPR) en de Pacifistisch-Socialistische Partij i (PSP). GroenLinks trok samen met de PvdA op en deed met een gezamenlijke lijst mee aan de Tweede Kamerverkiezingen van 22 november 2023 i. Frans Timmermans i leidt de gezamenlijke fractie i in de Tweede Kamer.

De fractie GroenLinks-PvdA behaalde bij de Tweede Kamerverkiezingen van 22 november 2023 i 25 zetels. Dat zijn 8 zetels meer dan GroenLinks (8) en PvdA (9) opgeteld bij de verkiezingen in 2021. De partij behaalde in 2023 zeven zetels in de Eerste Kamer i en vormt samen met de PvdA een gezamenlijke fractie i van 14 zetels. GroenLinks heeft drie zetels in het Europees Parlement i.

2.

Meer over...