Internationaal seminar: De uitbreiding van 2004 - 10 jaar later. Overwegingen over de huidige uitdagingen van de EU, Den Haag

datum 14 april 2014 14:00 - 17:00
plaats Den Haag
locatie Huis van Europa i Toon locatie
aanwezigen L.J. (Laurens Jan) Brinkhorst i, W. (Wim) Kok i, M.S. (Maria Silvia) Gatta e.a.
organisatie Vertegenwoordiging van de Europese Commissie in Nederland (EUinNL) i

Op 14 april is er van 14.00 uur tot 17.00 uur een seminar in het Huis van Europa. Deze wordt georganiseerd door de tien ambassades van de landen die in 2004 zijn toegetreden, de universiteit van Den Haag en de Erasmus-universiteit in Rotterdam. Tijdens het seminar wordt nagegaan wat de huidige stand van zaken in de EU is, en in het bijzonder wat die landen voor verschil maken om uit de economische crisis in Europa te komen. Bekijk hier het volledige programma. (Engels). Inschrijven: is gratis. Je kunt je opgeven bij piotr.olowski@msz.gov.pl.

Lees meer


1.

Vertegenwoordiging van de Europese Commissie in Nederland (EUinNL)

Als vertegenwoordiging van Brussel heeft deze instelling twee kerntaken: pers- en publieksvoorlichting en het rapporteren van gebeurtenissen in Nederland aan Brussel. Daarnaast onderhoudt de Vertegenwoordiging diplomatieke relaties met onder andere ambassades en ministeries in Nederland.

Het communiceren van de Europese boodschap naar de Nederlander gebeurt op verschillende manieren. Medewerkers beantwoorden bijvoorbeeld vragen en geven workshops of lezingen door het land. Ook organiseert en subsidieert de Vertegenwoordiging nationale en lokale projecten.

2.

Meer over...