VVD-Tweede Kamerleden bezoeken Texel

Met dank overgenomen van Y. (Ybeltje) Berckmoes-Duindam i, gepubliceerd op woensdag 26 februari 2014, 3:13.

Op woensdag 26 februari 2014 bezoeken VVD-Kamerleden Helma Lodders en Ybeltje Berckmoes Texel. Het werkbezoek is onderdeel van een serie bijeenkomsten van de VVD gericht op de agrarische sector in het kader van de Gemeenteraadsverkiezingen.

Lodders heeft zich in het verleden hard gemaakt een oplossing te vinden voor de schadelijke gevolgen van winderosie op het eiland. De VVD Texel ziet haar dan ook als de perfecte kandidaat om de VVD Winterwinkel te openen en hiermee de VVD als ‘trekker van de groene economie’ te lanceren. Lodders zal samen met Ewout van der Star de VVD Wintertuin openen. Van der Star is loonwerker van beroep en met zijn 24 jaar de jongste kandidaat op de lijst van de VVD Texel. Aansluitend aan de opening zal er worden gediscussieerd met een forum. In dit forum neemt onder andere VVD-Tweede Kamerlid Ybeltje Berckmoes plaats. Berckmoes is afkomstig uit Noord-Holland en heeft als Kamerlid afkomstig uit de Kop van Noord-Holland al meerdere bezoeken aan Texel gebracht.

Lodders en Berckmoes kijken uit naar hun bezoek aan Texel. Lodders: ”De agrifood sector is belangrijk voor Nederland om sterker uit de crisis te komen. De sector zorgt bovendien voor 10% van onze banen. Met mijn agrarische achtergrond weet ik dat ondernemers te maken hebben met veel onnodige en knellende regels." Berckmoes vult aan: "Wij willen tijdens deze campagne provinciale en lokale overheden oproepen om te komen tot minder regels en meer flexibiliteit zodat ondernemers weer de ruimte krijgen om te ondernemen. Als uitgangspunt bij het opstellen van regels geldt voor ons in het algemeen: het nationale minimum is het provinciale en gemeentelijke maximum.”

25 februari 2014

Vragen over deze en aankomende bijeenkomsten en verzoeken tot interviews: Eva van der Bruggen (06-24095902)