Boekpresentatie: Het humeur van Nederland, Amsterdam

Amsterdam
© PDC
datum 13 maart 2014 20:00 - 22:00
plaats Amsterdam
locatie Spui 25-27, 1012 XM Toon locatie
aanwezigen W.J. (Wouter) Bos i, A.J. (Arend Jan) Boekestijn i, R.H. (René) Cuperus i, R. (Remco) Meijer i e.a.
organisatie Wiardi Beckman Stichting (WBS)

Deel op: Facebook Twitter LinkedIn

De VOLKSKRANT en Uitgeverij Van Gennep presenteren:

Hoe staat ons land ervoor aan de vooravond van nieuwe ontregelende verkiezingen? Volkskrant-columnist René Cuperus legt het uit in zijn nieuwe boek 'Het Humeur van Nederland'. Boekpresentatie en debat met o.a. Philippe Remarque, Nausicaa Marbe, Arend Jan Boekestijn en Margriet Oostveen (columniste NRC Handelsblad/NRC Next).

Als overgeleverde tradities geen zeggingskracht meer hebben, als de ‘lessen van de geschiedenis’ er niet langer toe doen, als de autoriteit van wetenschap en deskundologie is komen te vervallen, dan komt alles aan op het hier en nu. Dan wordt de weergave en interpretatie van actuele gebeurtenissen en ontwikkelingen van levensbelang. Daaraan ontlenen we immers onze normen, ons toekomstvertrouwen, ons collectief humeur, stelt René Cuperus.

Na de presentatie van Het humeur van Nederland zal het eerste exemplaar overhandigd worden aan Volkskrant-hoofdredacteur Philippe Remarque.

Vervolgens debatteren Nausicaa Marbe, Arend Jan Boekestijn, Wouter Bos (ov) en de auteur over de toestand van ons land aan de vooravond van de gemeenteraadsverkiezingen. Hoe groot is de rol van de media in ons beeld van de maatschappij, de politiek en onszelf? Hoe gaan politici hiermee om, en hoe zou het beter kunnen? Moderators: Martin Sommer en Remco Meijer

De sprekers

René Cuperus schrijft tweewekelijks een column voor de Volkskrant. Hij is wetenschappelijk medewerker van de Wiardi Beckman Stichting, denktank van de PvdA en actief in het Europese netwerk van centrum-linkse denktanks.

Philippe Remarque is sinds 2010 hoofdredacteur van de Volkskrant.

Nausicaa Marbe is columniste voor de Telegraaf.

Arend Jan Boekestijn is historicus, oud-VVD-Kamerlid en columnist voor Elsevier.

Wouter Bos was lijsttrekker voor de Partij van de Arbeid en minister van Finanvieën en vice-premier in het kabinet Balkenende IV. Hij is momenteel werkzaam als voorzitter van de raad van bestuur van het VU Medisch Centrum in Amsterdam en schrijft columns voor de Volkskrant.

Martin Sommer en Remco Meijer zijn beiden journalist voor de Volkskrant.

Aanmelden via www.spui25.nl!

Toegang tot de activiteiten van SPUI25 is gratis. Aanmelden is niet vrijblijvend. Wij rekenen op uw komst. Bent u verhinderd, dan graag doorgeven via spui25@uva.nl | T: 020 525 8142.


1.

Meer over...